نام غذای ایرانی در میان چندشآورترین غذاهای دنیا + عکس
مقالات
بزرگنمايي:
پیام آذری -
صراط: همهی قسمتهای مهم بدن گونههای مختلف جانداران، حداقل یکبار خورده شدهاند که بعضی از آنها غنی از مواد مغذی است؛ مثل مورچههای آمازون، تخم جنین پرنده نیمپز، همه نوع کرمهای کوچک، سُم، منقار، گوش و چشم که همه برای یک آشپزی خوب استفاده میشوند. به گزارش صدا و سیما، روشهای درست کردن این غذاها خیلی جالب است مثلاً: خمیری کردن، ترشی انداختن، دم کردن، جوشاندن، حرارت دادن، تکهتکه و خام سرو کردن درحالیکه غذا تکان میخورد! آشپزی برای بعضیها هیجانانگیز و برای بعضی وقتگیر است: اگر به دنبال غذاهای حال به هم زن و یک ماجراجویی غذایی هستید و در جستجوی برخی غذاهای آزار دهنده برای مهمانها هستید که هزینهاش از یک شام معمولی بیشتر شود، در ویدئو زیر از چندش آورترین غذاهای دنیا نام برده شده و در ادامه هم با چگونگی درست کردنشان در سراسر دنیا آشنا میشوید.
10. پنیر کرم زده؛ ایتالیا پنیر کرم زده casu Marzu (پنیر ایتالیایی که از شیر گوسفند تهیه میشود) که در ساردینای ایتالیا تهیه میشود، برنده چندشآورترین پنیرهای دنیا شده است که در اصل به آنها پنیر فاسد میگویند. این پنیر با هدف تبدیل شدن به زمینهای برای پرورش لانههای کرم تهیه میشود. این کار ریشه در آشپزیهای بومی مردم آن منطقه دارد. پنیر (Cazu Marzu) بانام مستعار پنیر کرمزده به روش تخمیر هم درست میشود. اگرچه جدیدا در مصرف پنیر کرمزده به روشهای نوین به بهداشت توجه میکنند، اما تغییر ایجاد کردن در پنیر به طور رسمی غیرقانونی است! در هر حال اجازه ندهید که این موضوع مانع راه شما برای سفر به این قسمت ایتالیا باشد. گزارشهایی مبنی بر مزه این پنیر همانگونه است که میتوانید تصور کنید: بدن کرمهای گرهخورده گوشتالو که هنگام خوردنشان بالا و پایین میپرند.
8. جنین اردک نیمپز، جنوب شرق آسیا این غذا، یک غذای بسیار ساده خیابانی و قابل دسترس در فیلیپین و ویتنام است. این غذا شهرت بسیاری در میان غذاهای محلی دارد. بیشترِ تخم پرندگانی که دیگران با آنها آشنا هستند تخم پرندگان بدون نطفه است، اما Balutها تخمهای اردک نطفهداری هستند که روی آنها میخوابند یا اجازه دارند که به طور آزمایشگاهی در یکزمان مشخص رشد کنند. برای خوردنش باید آن را پوست بکنید. با اینکه نیمپز است تمام اجزای یک اردک کامل اعم از استخوان، پر، منقار و.. را دارد که بعضی از آنها بیشتر یا کمتر رشد کردهاند و اکثراً پیشنهاد میکنند آن را با پوست و مقداری نمک بخورید، زیرا این بهترین روش برای لذت بردن از balut است.
6. هشتپا، آسیا هر چیزی که زنده باشد و تکان بخورد یقیناً جزو دسته غذاهای چندشآور به شمار میرود. غذاهای دریایی وعدهای قدیمی برای آسیاییها محسوب میشوند. سوشی ژاپنی یک غذا در دستهی غذاهای خام است و هشتپای خام زنده هم غذایی بسیار رایج است که اکثراً بچهی آن را سرو میکنند. تکههای در حال تکان خوردن اجزای بدن هشتپا، پاهای مکنده و بادکش مانند آن و.. تمام چیزی است که میتوانید تصور کنید. اجزای بدن این جانور نرم، جویدنی و بیمزه است و بسیاری از ماجراجویان غذایی گزارش دادهاند که پاهای مکندهاش در گلوگیر میکند. این غذا قسمتی از غذاهای باارزش کرهایها در طی قرنها بوده است و یک مادهی انرژیزا و مفید نیز به شمار میرود.
4. فوگو، ژاپن یکی از بهترین غذاهای ژاپنی خطرناکترین غذایی است که میتوانید بخورید! این غذا ماهی فوگو (fugu) است که یک ماهی پف کننده بامزه کوچک است که بهندرت میتوان به آن چندشآور گفت؛ اما بسیار کشنده است. در سراسر بدن این ماهی، سمی کشنده به نام تترودوتوکسین وجود دارد که یک سیستم دفاعی طبیعی است که شکارچیان را فلج میکند. خوردن مقداری از سم این ماهی باعث مواجهشدن با مرگ تدریجی و از دست دادن هوشیاری و خوابرفتگی و سپس خفگی میشود و متأسفانه پادزهری برای سم آن وجود ندارد. این ماهی را در لاکچریترین رستورانهای ژاپن پرورش میدهند و آشپزهای این ماهی باید آن را با احتیاط آماده سازند. آشپزها باید به پخت دقیق، رعایت بهداشت، ذخیرهسازی و در اختیار گذاشتن دستورالعمل خود برای به حداقل رساندن آسیبها پایبند باشند. قطعاً درست کردن فوگو از خوردن آن هم سختتر است! آیا ماهی فوگو کسی را کشته است؟ خب باید بگوییم که نتیجه مرگ و میر سالانه از مصرف فوگو امروزه بسیار کم و بهطورکلی تصادفی است.
1. کوسه گندیده ایسلندی، ایسلند انتخاب غذاهای چندش تا حد زیادی به سلیقه و ذائقه غذایی افراد باز میگردد، اما اگر قرار باشد فقط 1 غذا را نام ببریم که میتواند لقب چندش آورترین غذاهی جهان را یدک بکشد، آن کوسه تخمیر شده و گندیده ایسلندی است. غذایی که همانطور از نامش مشخص است از گوشت نوعی کوسه به نام «کوسه گرینلند» تهیه میشود. هنگام شکار کوسه گرینلند گوشت آن به صورت تازه سرو نمیشود و ابتدا آن را با قرار دادن در مواد مخمر فاسد میکنند و سپس سرو میکنند. برای اینکه متوجه شوید این غذا تا چه اندازه چندش است ویدئو زیر را تماشا کنید. این ویدئو درباره موزه سوئدی است که در آن چندش آورترین غذاهای سرتاسر جهان گردآوری شده است و مشمئز کنندهترین خوراکی آن همین کوسه گندیده ایسلندی است.
-
يکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۰:۲۵:۲۷
-
۱۴۴ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/442080/