پیام آذری

آخرين مطالب

انتخابات در قبرس ترک نشین و شکست سیاستهای اردوغان سياسي

انتخابات در قبرس ترک نشین و شکست سیاستهای اردوغان
  بزرگنمايي:

پیام آذری -

پیام آذری


حزب مورد حمایت اردوغان، در انتخابات پیش از موعد قبرس ترک، به زحمت توانست به 39 درصد آراء دست پیدا کند و ناچار است برای تشکیل دولت، با احزاب دیگر، ائتلاف کند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، انتخابات پیش از موعد در بخش ترک نشین جزیره قبرس، شکست دیگری برای ترکیه رقم زد. حزب مورد حمایت اردوغان، در انتخابات پیش از موعد، به زحمت توانست به 39 درصد آراء دست پیدا کند و ناچار است برای تشکیل دولت، با احزاب دیگر، ائتلاف کند.
این نتیجه انتخاباتی، نشانه ای دیگر از بیان این واقعیت است که تجزیه و استقلال در قبرس ترک خریداری ندارد و در نتیجه به جرات می توان گفت، آن قدر که تیم اردوغان بر ضرورت به رسمیت شناخته شدن دولت مستقل ترک های قبرس پافشاری می کند، خود قبرسی ها چنین تمایل و اشتیاقی ندارند و اتفاقاً طرفداران استقلال، در اقلیت هستند. شمار افراد واجد شرایط رای دادن در بخش ترک نشین جزیره قبرس 199 هزار نفر بود. میزان مشارکت در حد 55 درصد ثبت شد.

پیام آذری

حالا 24 کرسی پارلمان، به دست حزب مورد حمایت ترکیه افتاده، حزب جمهوری خواه ترک به عنوان حزب مخالف استقلال قبرس 18 کرسی دارد و 8 کرسی دیگر نیز از آنِ سه حزب دیگر است.
البته ذکر این نکته مهم است که بسیاری از رای دهندگان، از اهالی اصیل جزیره نبوده، بلکه از شهروندان ترکیه ای مامور در آنجا و تابع خواسته های حزب حاکم ترکیه هستند! به عبارتی دیگر، اگر برای انتخابات قبرس ترک، چنین شرطی در نظر گرفته می شد که صرفاً خود ترک های اصیل جزیره حق رای داشته باشند، مطمئناً حزب مورد حمایت ترکیه، نصف آرای فعلی را نیز به دست نمی آورد.

پیام آذری

با آن که دفاکتوی جمهوری ترک قبرس شمالی تنها از سوی ترکیه به رسمیت شناخته شده، اما در هر حال، دارای پارلمان، دولت و رئیس جمهور است. پارلمان کوچک قبرس ترک 50 کرسی دارد و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، چند ماه پیش در سفر به جزیره، وعده داد که با پول ترکیه در این منطقه یک ساختمان بزرگ برای پارلمان و یک ساختمان با ابهت هم برای نهاد ریاست جمهوری، احداث کند!
یک نتیجه ضعیف
در انتخابات بخش ترک نشین جزیره قبرس که تنها از سوی ترکیه به رسمیت شناخته شده، حزب حاکم نتوانست به جایگاهی دست پیدا کند که بتواند به تنهایی دولت را تشکیل دهد.
فایز سوجو اوغلو، نخست وزیر جمهوری تُرک قبرس شمالی و رهبر حزب اتحاد ملی مورد حمایت اردوغان، با 39.54 درصد آرا محتاج دیگران است. او پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی این کشور گفت: «آماده تشکیل دولت ائتلافی با مشارکت سایر احزاب هستیم. آماده امضای پروتکل با یک شریک ائتلافی که دارای رویکرد سیاسی نزدیک حزب‌مان باشد و مانعی بر سر راه اقدامات اقتصادی دولت ایجاد نکند، هستیم.»
نخست وزیر جمهوری تُرک قبرس شمالی با اشاره به روابط این کشور با ترکیه افزود: «ترکیه همواره بدون هیچ چشم داشتی از کشورمان حمایت کرده است. حمایت ترکیه پس از این نیز ادامه خواهد داشت.»
نتیجه انتخابات چنان ناامیدکننده بود که فواد اوکتای معاون رئیس جمهور ترکیه و مسئول اصلی پرونده قبرس ترک، چنین پیام فرمالیته ای منتشر کرد:«نتایج انتخابات جمهوری ترک قبرس شمالی بر احزاب سیاسی و قبرس ترک، مبارک باد. انتخابات بر اساس بلوغ و پختگی سیاسی برگزار شده و لازم می دانم به نمایندگان پیروز تبریک بگویم و برایشان آرزوی موفقیت کنم.»
با نتایج ضعیفی که حزب و دولت مورد حمایت اردوغان در انتخابات قبرس ترک به دست آورده، گفتمان جدایی طلبی و استقلال، ضعیف و ضعیف تر خواهد شد.
رسوایی و استعفای نخست وزیر مورد حمایت ترکیه
قبل از آن که ارسین تاتار رئیس جمهور کنونی قبرس شمالی به قدرت برسد، این پست در اختیار مصطفی آکنجی بود. آکنجی به عنوان یک سیاستمدار قدیمی، محبوب و با تجربه، معتقد بود که سرنوشت ترک های قبرس باید به دست خود آنان تعیین شود و بهترین گزینه برای امروز و فردای کودکان ترک در قبرس، این است که حقوق آنان در چهارچوب ساختار فدرالی محقق شود.
او آشکارا با مواضع اردوغان مخالف بود و همواره می گفت: ما فرزند کوچک ترکیه نیستیم و نسبت دقیق ما چیزی است به نام برادری.
آکنجی به شکلی رسمی و مودبانه، از اردوغان می خواست در مسائل کلان قبرس ترک دخالت نکند. اما تیم اردوغان زمینه های به قدرت رساندن ارسین تاتار را فراهم کرد و با وجود آن که در دور نخست انتخابات، میزان آرای آکنجی بیشتر بود، در دور دوم از کلیه امکانات و ابزارها استفاده شد و تاتار به قدرت رسید.
یعنی همان فردی که قبرس ترک را فرزند کوچک مام میهن ترکیه می داند و در اجلاس دیپلماتیک با حضور یونان، انگلیس، قبرس و سازمان ملل و ترکیه، به طور کامل، تابع نظرات چاوو ش اوغلو بود.

پیام آذری

پس از آن که ارسین تاتار به مقام ریاست جمهوری رسید، یکی از افراد حزب او به نام ارسان سانَر به عنوان نخست وزیر و رهبر حزب حاکم (UBP) برگزیده شد. اما خیلی زود مشخص شد که او فرد فاسدی است و به درد نخست وزیری و رهبری حزب نمی خورد.
مهر ماه امسال، پس از دستگیری یکی از سران مافیا، بسیاری از فایل های محرمانه او به دست مافیایی های دیگر منتشر شد و یکی از این فایل ها، حاوی تصاویر مستهجنی از ارتباط نامشروع نخست وزیر قبرس ترک با یک زن ناشناس بود.
به دنبال انتشار این تصویر، نخست وزیر ناچار به استعفا شد و این رسوایی بزرگ، لطمه بزرگی به جناح سیاسی مورد حمایت اردوغان وارد کرد. نخست وزیر قبرس ترک، در بیان استعفای خود، از کسی عذرخواهی نکرد و در کمال پررویی اعلام کرد که این تصاویر به کمک ابزارهای پیشرفته و فن آوری جعل تصویر تولید شده و ربطی به او ندارد اما به خاطر مصلحت ترک های قبرس، از قدرت کناره گیری می کند!
تبعات افزون خواهی ترکیه در قبرس ترک
در سه سال گذشته و درست در شرایطی که اردوغان، قبرس ترک را به حیاط خلوت خود و رفیقش دولت باغچلی تبدیل کرده، روابط ترکیه با یونان، جمهوری قبرس و کل اتحادیه اروپا، با مشکلات بزرگی مواجه شده و این اقدامات، حاصلی جز انزوای ترکیه را به دنبال نداشته است.
با آن که ترکیه نزدیک به هفتاد هزار نفر نیروی نظامی و انتظامی تحت امر خود را در بخش ترک نشین قبرس مستقر کرده و عملاً بخش عظیم هزینه ها و اعتبارات اداره قبرس را بر عهده گرفته است، اما موقعیت خوبی در بین مردمان ترک جزیره ندارد. چرا که بخش مهمی از اهالی جزیره چنین می اندیشند: اگر راضی به فدرالیسم شویم و کنار قبرس روم باشیم، گذرنامه اروپایی در جیب داریم و به همه جای جهان سفر می کنیم اما اگر در طلب استقلال باشیم، با گذرنامه قبرس ترک، مقصدی جز ترکیه و پاکستان نخواهیم داشت و برای همیشه منزوی خواهیم ماند.
بررسی اجمالی تابلوی تحولات سیاسی داخلی و پیرامونی قبرس ترک، این واقعیت را نشان می دهد که پروژه کلان تیم اردوغان برای استفاده از کارت قبرس در حوزه های انرژی، دیپلماسی شرق مدیترانه و رقابت با یونان و قبرس، عملاً با چالش ها و بن بست های بزرگی روبرو شده و هدف گذاری تبدیل بخش ترک نشین قبرس به یک کشور و دولت مستقل اروپایی، شانی برای تحقق ندارد و بسیار بعید و دور از دست به نظر می رسد.
اردوغان در نشست اکو: کشورهای برادر، مسئله قبرس را بررسی کنندضیافت ناهار سازمان ملل و میز دو تکه قبرس
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/467648/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دردسر گواهینامه برای مادران متقاضی خودرو

ضوابط جدید فروش و قیمت خودروهای مونتاژی اعلام شد

ضوابط جدید فروش و قیمت خودروهای مونتاژی/ فورش فوری این خودروها ممنوع شد

تعزیرات با گران فروشی خودرو برخورد می‌کند؟/ سردرگمی مشتریان درباره قیمت خودرو

خودروهای در استطاعت 10 دهک

واریز 5 هزار میلیارد تومان به جیب دولت از طریق فروش خودروهای وارداتی!

رهن گرفتن سند خودرو حذف شد

حذف شرط 1 سال رهن بودن سند خودرو؛ پرداخت مالیات یا دلالی کدام به صرفه‌تر است؟

تارای تصادفی هم‌قیمت تویوتا در سال 1395!

توضیح شورای رقابت در مورد حذف شرط رهن سند خودرو | جزئیات نخستین حراج خرده فروشی خودروهای سواری

گسل خودرویی فعال شد؟

رهن گرفتن سند خودرو شامل کدام طرح‌های خودرویی می‌شود؟

قیمت چانگان از سوی شورای رقابت تعیین شد

عرضه خودرو‌های وارداتی در بازار، پس از 4 سال کلید خورد

ژیان 250 میلیون تومان شد!

حذف و اضافه خودرو در اردیبهشت

زمان قرعه کشی خودروهای ثبت نامی مشخص شد+ جزئیات

خودروسازان باز هم تهدید کردند/ 7 استاندارد تعلیقی قابل اجرا نیست!

لیست خودروهای وارداتی به‌روز شد/ اعلام زمان عرضه محصولات خارجی

قیمت خودرو امروز 16 خرداد/ چرا قیمت خودرو کاهشی شد؟

بازی پوپولیستی در زمین خودرو

فصل مردودی واردات خودرو

افزایش قیمت 25 محصول ایران خودرو از اول تیر با مصوبه شورای رقابت/ 3 محصول ارزان شد (+جدول تغییر جدید)

تغییرات قیمتی زودهنگام محصولات خودرویی

انصراف 50 درصدی متقاضیان خودروهای مونتاژی در سامانه یکپارچه/ 20 درصد خریداران خودروهای داخلی پول واریز نکردند

شورای رقابت: اعتراض خودروسازان به قیمت‌ها مردود است

قیمت جدید 29 محصول تولیدی ایران‌خودرو اعلام شد

ریزش قیمت خودرو، معادلات را عوض کرد/ تقدسی: 50 هزار متقاضی در طرح یکپارچه فروش انصراف دادند

جزئیات لایحه واردات خودروهای کارکرده/ شرط تأسیس نمایندگی حذف شد

فردا؛ اعلام زمان تحویل خودروهای داخلی و مونتاژی

متقاصیان خرید خودرو بخوانند/ زمان آزاد شدن حساب وکالتی متقاضیان خودرو در سامانه یکپارچه مشخص شد

بایکوت خودرو در بهارستان

دستور شورای رقابت برای توقف فروش خودرو در بورس + جزییات

نتایج نوبت دهی خودروها مشخص شد؛ برداشت وجه از صبح فردا

دولت با گران کردن خودرو باز هم دستش را توی جیب مردم کرد

خبر جدید برای متقاضیان خرید خودرو/ نتایج اولویت‌بندی تحویل خودروهای فروش یکپارچه اعلام شد

تعرفه‌های نجومی برای خودروی وارداتی/ به فاصله چند متر خودروی 10 هزار دلاری 27 هزار دلار می‌شود

شرط پلاک فعال برای خرید خودرو در سامانه یکپارچه برای چه کسانی لغو شد؟

علت عدم تخصیص خودرو به برخی متقاضیان/ نتایج خودروهای فرسوده این هفته اعلام می‌شود

قیمت باورنکردنی خودرو در افغانستان/ سانتافه 1.7 میلیارد تومان!

رشیدی کوچی: در کجای دنیا 171 درصد، عوارض خودرو گرفته می‌شود؟ / دولت اگر می‌خواهد قیمت خودرو ارزان نشود، به طور رسمی اعلام کند

لایحه واردات خودروی کارکرده زیر پنج سال ساخت تصویب شد

یک پیش‌بینی عجیب از بازار خودرو/ قرعه‌کشی خودروها تمام شد؛ حالا امکان افزایش قیمت‌ها وجود دارد

کاهش قیمت خودرو سراب بود/ وزارت صمت و خودروسازها برای گران کردن توافق کردند؛شورای رقابت را سر کار گذاشتند

نتایج نوبت‌بندی خودروهای فرسوده مشخص شد

سرکیسه کردن مردم با نحوه عرضه خودرو/ وزارت صمت به مدیر فروش شرکت‌های خودروساز تبدیل شده است

معجون قیمت‌گذاری دستوری در خودرو

بازندگان بازار‌خودرو

حقوق ورودی خودروهای سواری اعلام شد

ایران خودرو،سایپا و پارس خودرو؛ فقط یک قدم تا ورشکستگی کامل