پیام آذری

آخرين مطالب

تشریح دلایل عدم اجرای قوانین حوزه ایثارگران/ جزئیات بودجه خدمات رسانی به ایثارگران در سال 1402 بنیاد شهید و امور ایثارگران

  بزرگنمايي:

پیام آذری - معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران روز سه‌شنبه 11 بهمن‌ماه در شورای هم‌اندیشی و اطلاع‌رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با حضور جمعی از خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت در مشهد مقدس دلایل عدم اجرای قوانین مرتبط با ایثارگران را تشریح کرد.

به گزارش «ایثار»، طاهر موهبتی با ارائه گزارشی از اجرای قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران گفت: پس از گذشت 10 سال از تصویب این قانون تنها 19 درصد قوانین آن که بار مالی دارد اجرایی شده است و اخیراً این میزان به 25 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد 76 ماده دارد که 48 ماده دارای بار مالی و 28 ماده فاقد بار مالی است. در برنامه ششم توسعه نیز 38 حکم وجود دارد که هیچ بندی از آن به صورت کامل اجرا نشده و 84 درصد آن نیز ناقص اجرا شده است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه موافق افزایش حقوق و کمک‌معیشت ایثارگران هستیم، گفت: این افزایش به شرطی رخ می‌دهد که منابع لازم در نظر گرفته شود. احکامی به دولت ارائه می‌شود که برای اجرا با کسری بودجه مواجه می‌شود.
وی با اشاره به عمده دلایل اجرایی نشدن قوانین مربوط به حوزه ایثارگران، اظهار داشت: یکی از این دلایل این است که برخی لوایح دولت استحاله می‌شود. یعنی آنچه دولت به مجلس ارسال می‌کند و آنچه از مجلس برمی گردد متفاوت است که البته نشان دهنده نگاه حمایتی مجلس به ایثارگران است.
موهبتی یکی دیگر از دلایل عدم اجرای قوانین را نبود شاخص عنوان کرد و افزود: شاخص‌ها به صورت دقیق باید در قوانین مشخص شود ضمن اینکه بیش از 70 درصد احکام برای اجرا نیازمند ارتباط بین بخشی با سایر دستگاه‌ها است که موضوع تهیه دارو از این موارد است که برای این موضوع به بنیاد مراجعه می‌شود در حالی که تولید و واردات دارو باید توسط دستگاه دیگری انجام شود.
وی افزود: بیش از 60 درصد احکام به صورت غیرواقع‌بینانه برای اجرا تدوین شده‌اند. 35 درصد از احکام فاقد شفافیت لازم بوده‌اند، حدود 40 درصد از احکام فاقد شاخص‌های کمی است و بیش از 80 درصد احکام زیرساخت لازم را برای اجرا نداشته‌اند. اینکه چرا قوانین عملیاتی نشده است دلایل متعددی دارد و نمونه آن موضوع خودروی ایثارگران است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد حقوق بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مشترکان صندوق‌های بازنشستگی و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، بیان کرد: با تصویب مجلس حقوق این افراد به میزان 20 درصد افزایش می‌یابد به نحوی که پس از اعمال این افزایش، حکم حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق‌های بازنشستگی مذکور، متناسب با سنوات خدمت قابل قبول، از 6 میلیون و 300 هزار تومان کمتر نباشد. مستمری والدین شهدا معادل حکم حقوقی بازنشستگان خواهد بود.
موهبتی درباره واگذاری خودرو به ایثارگران گفت: بر اساس لایحه بودجه سال آینده وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان 70 درصد که در سنوات گذشته از تسهیلات ماده 45 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران استفاده نکرده‌اند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه کند. در خصوص سایر مشمولان ماده 45 قانون مذکور از محل تسهیلات قرض‌الحسنه تبصره 16 این قانون برای خرید خودروی داخلی اقدام می‌شود.
وی افزود: میزان افزایش در سقف اعتبارات پیش‌بینی شده در قانون بودجه سنواتی، متناسب با دهک‌های درآمدی گروه‌های مشمول این حکم اعمال خواهد شد، به نحوی که دهک‌های درآمدی پایین‌تر در چارچوب آیین‌نامه اجرایی این بند از کمک‌معیشت بیشتری تا سقف تعیین شده برخوردار شوند. جانبازان و آزادگان و رزمندگان موضوع این تبصره که توانایی انجام کار داشته و علی‌رغم فراهم شدن شرایط اشتغال به تشخیص بنیاد و ستاد کل نیروهای مسلح مشغول به کار نشده باشند، مشمول این حکم نیستند.
موهبتی درباره حق پرستاری جامعه ایثارگری و خانواده‌های معظم شهدا گفت: 67 هزار جانباز حق پرستاری می‌گیرند و 15 هزار نفر در نوبت قرار دارند. 105 هزار نفر نیز کمک معیشت دریافت می‌کنند و 25 هزار نفر در صف کمک‌معیشت قرار دارند که البته میزان حق پرستاری و کمک‌معیشت بسیار اندک است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: 9 هزار میلیارد تومان برای پاداش بازنشستگی جانبازان در سال آینده در نظر گرفته شده است.
موهبتی با اشاره به پیشنهاد بودجه 71 هزار میلیاردی بنیاد شهید و امور ایثارگران برای سال 1402 گفت: بودجه برای سال آینده حدود 50 درصد افزایش یافته ولی هنوز درباره مسئله درمان ایثارگران نگرانی داریم و 1800 میلیارد تومان دیگر برای رفع نیازهای درمانی نیاز داریم ولی به طور کلی به نظر می‌رسد در بنیاد برای سال آینده مشکل کمتری خواهیم داشت.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه چرا قانون خودروی مربوط به ایثارگران اجرا نمی‌شود، گفت: 250 هزار نفر مشمول این قانون هستند در حالی که 10 هزار خودرو در نظر گرفته شده است در کمیسیونی که دولت هفته گذشته برگزار کرد، شاخص‌هایی برای مشمولان در نظر گرفته شده است.
موهبتی با اشاره به وجود 10 بیمارستان اعصاب و روان در کشور، خاطرنشان کرد: 10 بیمارستان اعصاب و روان در کشور داریم که به صورت درآمد، هزینه‌ای اداره می‌شوند البته پیشنهاد اختصاص ردیف بودجه مثل سایر بیمارستان‌ها برای مراکز اعصاب و روان ارائه شده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/525400/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدردان دغدغه مندی وزیر صمت درباره شرکت مس آذربایجان هستیم

رگبار باران و رعدوبرق آذربایجان‌غربی را فرا می‌گیرد

دستبند پلیس بر دستان اختلالگر امنیت عمومی در بوکان

دعوت از ٧ والیبالیست ناشنوای آذربایجان غربی به اردوی تیم ملی

نیکان قهرمان والیبال نوجوانان دختران آذربایجان شرقی

پیشرفت90درصدی مرحله نخست جهاد آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

ساخت کمپینگ گردشگری غارسهولان مهاباد

سالانه 3 هزار و 500 تن قارچ‌خوراکی در آذربایجان‌غربی تولید می‌شود

برگزاری رقابت‌های هندپلو توسط شهرداری ارومیه

افتتاح سامانه تلفنی رایگان مشاوره حقوقی در تبریز

کشف جسد مرد جوانی در محور پونل به خلخال

سی ام فروردین، روز آزمایشگاه

تحقق بودجه شهرداری ارومیه در سال 1403 منوط به مشارکت مردم است

ادامه مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو باشگاه‌های کشور در مهاباد

اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد

ترک‌های امیرچقماق جدی است

ترابی هم از عالیشاه عقب نیفتاد!

عملیات عمرانی سردرب بازار حرم‌خانه تبریز آغاز شد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

3 مصدوم حاصل تصادف 2 دستگاه پژو 405 در محور ایرانخواه تکاب

علاقه مردم آذربایجان به مرحوم حسنی بی حد و اندازه است

دو برابر شدن کشت دانه روغنی کلزا در میاندوآب

روحانی جهادی خوی درگذشت

سیلاب به 5 هزار هکتار موزستان زرآباد خسارت سنگین وارد کرد +فیلم

ساخت کمپینگ گردشگری غار سهولان مهاباد

گرامیداشت یاد و خاطره سردار سرلشکر حجازی در مهاباد

3 اردوگاه اسکان اضطراری در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شد

زنوزی: سرمربی جدید تراکتور هم خارجی است

سرمربی جدید تراکتور خارجی و در حال مذاکره است

خانم های باردار میوه های بهاری بخورند یا نه؟

60 درصد اعتبارات ملی و استانی تخصیص یافته است

افزایش سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل

تاکید بر اتمام طرح عظیم راه آهن اردبیل تا پایان سال

72 میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شد

ادامه مسابقات بسکتبال لیگ دسته دو باشگاههای کشور در مهاباد

سرو گیراسی بهترین بازیکن ماه مارس 2024 بوندسلیگا

معارفه اعضای نظام دامپزشکی آذربایجان غربی

میاندوآب از قطب‌های مهم دامپروری آذربایجان غربی است

توسعه همکاریهای دانشگاه فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی با صاحبان صنایع و خدمات

تولید سالانه سه هزار و 500 تن قارچ خوراکی در آذربایجان‌غربی

وضعیت نامطلوب محیط کسب و کار اصلاح می شود

بهره گیری از ظرفیت مغفول سازمان بورس در اردبیل

سومین یادواره شهیدِ مدافع حرم سردار حجازی در اردبیل

راهپیمایی سراسری حمایت از عملیات تنبیهی وعده صادق پس از نماز جمعه در اردبیل

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

72 میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شود

فعالیت 40 کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس

همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه