پیام آذری

آخرين مطالب

دانش‌آموزانی که مدرسه قتلگاه‌شان شد سياسي

  بزرگنمايي:

پیام آذری - خبرنگار حماسه و مقاومت آنا ـ فاطمه ملکی: دهه شصتی‌ها خوب به خاطر دارند؛ قلک‌های کمک به جبهه و دعا برای پیروزی رزمندگان اسلام در برنامه صبحگاهی را. آن‌ها خوب به یاد دارند که درس‌شان را با خواندن سوره والعصر آغاز می‌کردند و بعد از تمام شدن ساعت مدرسه، با همراهی مدیران و معلمان برای کمک به جبهه کار‌هایی مثل بسته‌بندی اقلام خوراکی و بافتن لباس برای رزمندگان را انجام می‌دادند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در دهه 60 بیشتر مدرسه‌های کشورمان به صورت داوطلبانه تبدیل به پایگاه‌های پشتیبانی از جبهه شده بودند. یکی از مدارس فعال در پشتیبانی از جبهه، مدرسه زینبیه شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی بود که صبح روز 12 بهمن ماه 1365 مورد حمله جنگنده‌های بعثی قرار گرفت. دشمنان در این حمله علاوه بر مدرسه زینبیه میانه، مدرسه فاطمه الزهرا (س) و چندین نقطه دیگر از این شهر را بمباران کردند.
در ادامه روایت دانش‌آموزان بازمانده این حادثه را می‌خوانیم.
** برای رزمندگان شال و کلاه می‌بافتیم
«ناهید مدائنی» از دانش آموزان و مجروحان بمباران مدرسه زینبیه است. وی درباره فضای مدرسه‌شان می‌گوید: «این دبیرستان بیش از 700 دانش‌آموز داشت که در رشته انسانی و شاخه‌های اقتصاد و فرهنگ و ادب درس می‌خواندند. بعد از تعطیل شدن کلاس درس، داوطلبانه برای جبهه هر کاری از دستمان برمی‌آمد انجام می‌دادیم؛ از درست کردن مربا و بسته بندی آجیل تا بافتن لباس گرم برای رزمنده‌ها. حتی برنامه داشتم که با همراهی خانواده‌ها حبوبات و سبزی و رشته می‌خریدیم و در مدرسه آش درست می‌کردیم. این آش را می‌فروختیم و با پول آن وسایل مورد نیاز رزمنده‌ها را تهیه می‌کردیم یا اینکه مسئولان مدرسه با این پول از بازار، نخ کاموا تهیه می‌کردند. نخ‌های کاموا بین دانش‌آموزان تقسیم می‌شد و دانش‌آموزان یا خانواده‌هایشان برای رزمنده‌ها شال، کلاه و دستکش می‌بافتند.»
** آماده برگزاری جشن دهه فجر بودیم
مدائنی سال 65 در زمان بمباران مدرسه میانه 18 سال بیشتر نداشت و در کلاس چهارم دبیرستان درس می‌خواند. وی روز حادثه را اینگونه توصیف می‌کند: «من عضو انجمن مدرسه بودم. صبح روز 12 بهمن به مدرسه رفتم تا با همراهی دیگر دانش‌آموزان خودمان را برای برنامه دهه فجر آماده کنیم. حدود ساعت 10 صبح مدیر مدرسه گفت: برای تزئین فضای مدرسه به ساختمان پایگاه بسیج بروید و چند تا پوکه فشنگ بیاورید. ما هم رفتیم. در حین جمع کردن پوکه فشنگ بودیم که صدای آژیر قرمز بلند شد. با شنیدن صدا، پوکه‌ها را جا گذاشتیم تا به سرعت خودمان را به مدرسه برسانیم. من فقط یک نوار کاست از پایگاه برداشتیم و به دوستم گفتم: بیا برویم مدرسه اگر قراراست شهید بشویم در مدرسه خودمان باشیم.»
** روزی که مدرسه ما بوی آتش و خون گرفت‌
مدائنی به همراه دوستش به مدرسه رفتند. اما بمباران شهرستان میانه آغاز شده بود و ترس و وحشت در مدرسه حاکم بود. این دانش‌آموزان مدرسه زینبیه، لحظات سخت بمباران مدرسه را اینگونه روایت می‌کند: «بعد از رسیدن به مدرسه می‌خواستم نوار کاست را به خانم مدیر بدهم که مدرسه بمباران شد. از شدت ترس چشم‌هایم را بستم و وقتی چشم‌هایم را باز کردم، دیدم زیر آوار مانده‌ام و صدای یا زینب (س)، یا ابوالفضل (ع) و یا صاحب الزمان (عج) به گوش می‌رسد. سعی کردم خودم را از زیر آوار بیرون بکشم، اما فقط دود سیاه و گرد و خاک بود و هیچ چیزی نمی‌دیدم. حدود 2 ساعت زیر آوار بودم. خودم را از زیر آوار بیرون کشیدم و یک آقایی دست من را گرفت و کمک کرد کاملاً از زیر آوار بیرون بیایم. بعد از بیرون آمدن از زیر آوار، چشمهایم را که باز کردم، جز سیاهی و دود در حیاط چیزی ندیدم. ساعت 12 و نیم بود. همه جا بوی نفت و سوختگی می‌داد و فضای مدرسه در جلوی چشمم خون آلود بود. در این بمباران صورتم مجروح شد. چادرم و با یک لنگ کفشم زیر آوار مانده بود. من را با سر و صورت خونی به بیمارستان بردند. در آن روز بهترین دختران مدرسه مثل شهلا ثانی، ایران قربانی و دیگر دوستانمان به شهادت رسیدند. این حادثه حدود 40 شهید و 100 مجروح داشت.»
** دانش‌آموزی که در 12 سالگی پایش قطع شد
«معصومه قاسمی» فقط 12 سال داشت که در بمباران مدرسه فاطمه‌الزهرا (س) شهرستان میانه یکی از پاهایش را از دست داد. این بانوی جانباز امروز مادر دو فرزند است. وی روز 12 بهمن ماه 1365 و بمباران مدرسه‌سان را اینگونه روایت می‌کند: «حدود ساعت 10 صبح در شهر صدای آژیر خطر پیچید. بعد که معلمان دیدند خبری نشد، و با اعلام وضعیت سفید، دانش‌آموزان آماده شدند تا راهی خانه‌هایشان شوند. در همین حین هواپیما‌های بعث عراق در ارتفاع پایین مدرسه ما را بمباران کردند. بعد از بمباران مدرسه وقتی چشم‌هایم را بازکردم، دیدم روی زمین افتاده‌ام و نمی‌توانم از جا بلند شوم. پیکر غرق به خون دانش‌آموزان ابتدایی را روی زمین دیدم. حتی پیکر تعدادی از دانش‌آموزان به گوشه دیوار حیاط مدرسه پرتاب شده بود. حیاط مدرسه پر از دود و خاکستر و خون بود و صدای فریاد و ناله دانش‌آموزان را می‌شنیدم.
لباس‌های خودم را دیدم که خون‌آلود بود و استخوان پایم را می‌دیدم. پای من فقط از پوست آویزان شده بود. پای قطع شده‌ام را با دستم گرفتم تا بتوانم از مدرسه خارج شوم، اما توان حرکت نداشتم. دانش‌آموزانی که آسیب ندیده بودند، به کمک ما آمدند و من هم توسط یکی از آشنایان به هلال احمر و سپس به بیمارستان امام خمینی (ره) میانه منتقل شدم. با توجه به شرایطی که داشتم، پزشکان مجبور شدند پایم را قطع کنند».
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/525838/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همایش تجلیل از مفاخر موسیقی نواحی و اقوام ایرانی در بوکان برگزار شد

کشف کالای قاچاق در مرز‌های آذربایجان غربی

گمرک ارومیه به عنوان گمرک تخصصی صادرات طلا انتخاب شد

مراحل پرورش 2 هزار اردک توسط یک کشاورز ویتنامی (فیلم)

آتش سوزی عطر فروشی در ارومیه مربوط به سال گذشته است

پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت دکتر پرویز داودی

پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت پرویز داودی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام

پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت پرویز داودی

تسلیت رهبرانقلاب در پی درگذشت پرویز داودی

رهبر انقلاب درگذشت پرویز داودی را تسلیت گفتند

ماجرای دستگیری شهردار و عضو شورای یک شهر

فیلم انفجار مغازه عطرفروشی در ارومیه قدیمی است

خانم گلی در 4 دقیقه!

متن خبر درگذشت سهراب سپهری در اطلاعات 44 سال پیش

قتل راننده تاکسی ترکیه ای به دست مسافر ایرانی

پاکستان: سفر «رئیسی» به اسلام آباد از اهمیت بالایی برخوردار است

شاه ماهی 300 کیلویی به رود ارس برگشت

توزیع بیش از سه هزار و 500 تن کود یارانه‌ای در شهرستان پلدشت در سال 1402

طلایی شدن مزارع کلزا در منطقه باراندوزچای ارومیه

سقوط سواری سمند به دره در محور چالدران _ خوی

پیمایش کاربری ها و فعالیت های پرآب بر غیرخانگی در آذربایجان غربی

تعویض و جایگزینی 152 دستگاه چراغ قدیمی روشنایی خیابان حیدر بابا در ارومیه با لامپ‌های ال‌ای دی

اجرایی شدن 81 درصد از مصوبات کارگروه تسهیل و یکشنبه‌های تولید در استان آذربایجان غربی

دیدار با خانواده شهید سلامت در تکاب

درگیری لفظی خواهر وبرادر سیرجانی قتل پدر را رقم زد

تیم اقدمی تبریزبر صدر بسکتبال زیر 14 سال دختران آذربایجان شرقی

جمع آوری باکس‌های زباله از سوم اردیبهست در تبریز

افزایش 93 درصدی کشف سرقت خودرو در سیرجان

هشدار وزارت بهداشت به مادران باردار

امیرعبداللهیان: قصد پاسخگویی به اسرائیل را نداریم

تغییر چهرۀ بازیگر نقش «امپراتور یوری» در جدیدترین سریالش

هم‌نشست مجسمەسازی مفاخر در مهاباد آغاز شد

دستگیری عامل تنش در ورزشگاه سه هزار نفری ارومیه

جنجال فرودگاه تبریز، مربی خارجی تراکتور را فراری داد

تشدید نظارت بر مراکز تولید و بسته بندی کالا‌های اساسی آذربایجان شرقی

واکنش باشگاه تراکتور به حمله هواداران به بازیکنان

بیانیه باشگاه تراکتور درباره اتفاقات رخ داده در فرودگاه تبریز

حمایت تمام قد بازیکن پرتغالی تراکتور از شجاع خلیل زاده + عکس

ترک داروی مشهور لاغری چه عوارضی بر بدن دارد؟

بانوی 50ساله میرآبادی در رودخانه غرق شد

پیدا شدن پیکر بی جان 2 جوان در این استان

جدیدترین قیمت سکه، نیم سکه، ربع سکه و طلای 18 عیار در بازار | جدول قیمت ها

واکنش اسلام‌آباد به تحریم‌های جدید آمریکا علیه برنامه موشکی پاکستان

جدیدترین وضعیت دریاچه ارومیه (فیلم)

برتری آریان همدان برابر تیم نود در ارومیه

انفجار مغازه عطرفروشی در ارومیه

پرداخت 5670 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به واحد‌های صنعتی آذربایجان غربی

(ویدیو) لحظه انفجار مغازه عطرفروشی در ارومیه

ورزشکاران زنجانی 370 مدال رنگارنگ کسب کردند

ضبط 47 دستگاه ماینر قاچاق در ارومیه