پیام آذری

آخرين مطالب

زخم‌های مزمن؛ یک اپیدمی بی‌سر و صدا/ معضل «زخم بستر» در بیماران بستری علمي

زخم‌های مزمن؛ یک اپیدمی بی‌سر و صدا/ معضل «زخم بستر» در بیماران بستری
  بزرگنمايي:

پیام آذری - یک متخصص بیماری‌های پوست و استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره بروز زخم‌های مزمن و علل آن توضیحاتی ارائه داد.
دکتر پروین منصوری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زخم‌ها از نظر «فرم‌ ظاهری» و «زمان بهبود» به 2 دسته تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: اگر دو مولفه «فرم‌ظاهری» و «زمان بهبود» را برای دسته‌بندی زخم‌ها در کانون توجه قرار دهیم، زخم‌ها به دو گروه «مزمن» و «حاد» تقسیم می‌شوند. زخم‌ها در تمام بدن شایع هستند و می‌توانند عوارض ناتوان‌کننده‌ای برای مبتلایان همراه داشته باشند. زخم‌ها انواع مختلفی دارند و به طور مثال می‌توان به زخم‌های «مکانیکی»، «حرارتی»، «فشاری»، «دیابتی»، «شریانی»، «زخم‌های ناشی از جراحی‌ها» و «زخم‌های ناشی از مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد انعقادی» اشاره کرد.
پیش‌بینی‌های شیوع زخم تا سال 2030 میلادی
وی درباره افزایش شیوع زخم‌های مزمن تصریح کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که شیوع زخم‌های مزمن در تمام کشورها رو به افزایش است. شیوع زخم‌های مزمن به نحوی است که این پدیده به یک اپیدمی آرام و بی‌سروصدا تبدیل شده و جمعیت‌های مختلفی را در سراسر جهان درگیر کرده است. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که میزان رشد سالیانه زخم‌های مزمن از سال 2023 تا 2030 معادل 4.15 درصد باشد. همچنین بررسی‌ها بیانگر این است که کشورهای در حال توسعه، بیشترین عوارض و میزان مرگ و میر ناشی از زخم‌های مزمن را تجربه می‌کنند؛ چرا که میزان امکانات بهداشتی و درمانی در این کشورها نسبت به کشورهای پیشرفته کمتر است و تشخیص زودهنگام زخم‌های مزمن میسر نیست.
تحمیل هزینه‌های سرسام‌آور بر شبکه بهداشتی
این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره هزینه‌های تحمیلی زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها گفت: زخم‌های مزمن، همواره از چالش‌های نظام سلامت به حساب می‌آیند و این موضوع در تمام تاریخ پزشکی به چشم می‌خورد. هزینه‌های هنگفت و تحمیلی ناشی از زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها بسیار زیاد است. ایالات‌متحده در گزارشی درباره شیوع زخم‌های مزمن در این کشور نوشت، 8 میلیون شهروند آمریکایی به زخم مزمن مبتلا هستند و هزینه‌های درمانی این افراد حدود 30 میلیون دلار است.
دبیر بخش بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه عوامل مختلفی سبب بروز زخم‌های مزمن می‌شوند، خاطرنشان کرد: هنگامی که بنا به هر دلیل در بدن زخم ایجاد شود و بیش از 4 هفته زمان برد و طی این مدت بهبودی صورت‌ نگیرد، آن زخم به عنوان زخم مزمن در نظر گرفته می‌شود. زخم‌های مزمن از چالش‌های نظام سلامت محسوب می‌شوند و هزینه‌های فراوانی را به سیستم بهداشتی و درمانی کشورها تحمیل می‌کنند. «دیابت»، «افزایش جمعیت سالمندان» و «جراحی‌ها» از عوامل ایجاد زخم‌های مزمن هستند.
ابتلای 25 درصد از دیابتی‌ها به زخم مزمن
وی درباره بروز زخم دیابتی خاطرنشان کرد: زخم‌ دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود 25 درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. حدود 15 درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و 15 درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. متاسفانه پدیده چاقی در میان جمعیت جوان رو به افزایش است و میان چاقی و دیابت ارتباط مستقیم وجود دارد؛ بازهم تاکید می‌کنم که دیابت می‌تواند زمینه‌ساز بروز زخم مزمن شود.
معضل «زخم بستر» در بیماران بستری
منصوری با بیان اینکه جمعیت سالمندان در سطح جهان رو به افزایش است، تصریح کرد: سالمندان با عوارض متعددی مواجه می‌شوند و شاید به دلیل مسائل مختلف در مراکز درمانی بستری شوند. زخم‌های «فشاری» یا «بستر» از دیگر علل بروز زخم‌های مزمن هستند. مرگ و میر ناشی از زخم بستر در ایالات متحده تا 60 هزار نفر گزارش شده است. بررسی‌ها بیانگر این است که حدود 3.5 تا 69 درصد بیماران بستری ‌شده در بیمارستان‌ها به زخم بستر مبتلا می‌شوند.
نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم
او با اشاره به نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم‌های مزمن تصریح کرد: از دیگر علل بروز زخم‌های مزمن، افزایش عمل‌های جراحی چه به دلیل مسائل پزشکی و چه به دلیل مسائل زیبایی است. با توجه به نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم، عمل‌های جراحی می‌بایست با تکنیک‌های علمی و تحت نظر افراد متخصص انجام شود. در این زمینه نه تنها تخصص کادر پزشکی از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ بلکه تجهیزات اتاق عمل نیز باید مناسب باشد تا بتوان از بروز زخم‌های حاد جراحی که به زخم‌های مزمن تبدیل می‌شوند، جلوگیری کرد.
دبیر بخش بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: زخم‌های عروقی به 2 دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شوند. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌ - عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.
منصوری با بیان اینکه تغذیه در روند درمان زخم‌های مزمن بسیار نقش دارد، تصریح کرد: کادر درمان می‌بایست به موضوع تغذیه بیماران مبتلا به زخم‌ها توجه کنند. پروتئین، ویتامین‌ها و زینک در روند بهبود زخم‌ها بسیار نقش دارند و سوءتغذیه می‌تواند روند بهبود زخم را تحت تاثیر قرار دهد. 

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/761419/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

بهترین کرم پودر برای پوست چرب

شناسایی سلول‌های پیر بدون نیاز به گرفتن نمونه خون

پنیر خوردن قبل خواب باعث دیدن کابوس می‌شود

تجمع باشکوه عزاداران حسینی در پارس‌آباد برگزار می‌شود

25 پروژه گردشگری در خلخال در حال اجراست

انتقاد تند عباس عبدی: به جای آنکه دنبال کشف عوامل ترور دانشمندان هسته‌ای باشند مشغول ردصلاحیت‌ها بودند

ماجرای تیراندازی در گشت امنیتی همدان چه بود؟ | 2 نفر کشته شدند

شاید آغاز بیماری پارکینسون از مغز نباشد

قدردانی استاندار آذربایجان شرقی از دستگاه‌های خدمات‌رسان

ولایت‌پذیری دانش‌آموزان در تبعیت از شهدای کربلا متبلور می‌شود

ملت ایران همواره قدردان ایثار و فداکاری شهدا خواهند بود

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

عاشورا می‌تواند محور وحدت تمام مسلمانان جهان باشد

رئیس دادگستری خلخال: راه‌اندازی خط دوم کارخانه نئوپان تسریع شود

فعالیت بیش از 2 هزار و 70واحد صنعتی در آذربایجان غربی

نظارت 25 تیم دامپزشکی بر ذبح دام نذری در اردبیل

تشییع پیکر شهید رضا جباری لقمان در شهرستان اهر

درگذشت مادر شهید دوران دفاع مقدس در یامچی

برنامه تعطیلی خدمات ناوگان متروی تبریز در تاسوعا و عاشورا

پیام مادر محمدحسین

رویکرد « آموزش نمونشی » به زودی در مرکز توانبخشی نوید عصر ارائه خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید در جمع کارکنان بیمه دی: واقعه عاشورا، ایستادگی حق علیه باطل است/ جمهوری اسلامی در طرف حقانیت است و در برابر ظلم ایستاده

«هفت دیگر» روانه بازار کتاب شد

بررسی عملکرد و برنامه های موسسه فرهنگی قرآن و عترت ارومیه

«قاصدک مهربانی» بر بام فرهنگسرا‌های ارومیه

پایش و نمونه‌برداری محیط زیستی از واحد‌های تولید دخانیات در ارومیه

اجرای طرح فرآوری معدن سیلیس شاهین‌دژ با سرمایه گذاری 660 میلیارد تومانی

افزایش سامانه‌های نظارت تصویری در جاده‌های آذربایجان‌غربی

انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دادگستری آذربایجان غربی و اداره ورزش و جوانان

پایانه مرزی تمرچین مهیای میزبانی از زائران اربعین حسینی

اجرای طرح تعریض کمربندی منطقه آزاد ماکو

پویش «آب را دریابیم» در خلخال آغاز شد

اعلام تمهیدات ترافیکی اجتماع ضد صهیونی دستجات و هیئات تبریز

مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار هفدهم تیر ماه در تبریز برگزار می‌شود

اختصاص 31 هزار پروژه نهضت ملی مسکن در آذربایجان‌شرقی

پیش‌بینی بارش‌ پراکنده در نیمه شمالی آذربایجان شرقی

بازطراحی فضاهای کتابخانه‌ای گامی مؤثر در افزایش جذب مخاطب دارد

برگزاری آیین کلنگ‌زنی واحد فرآوری سیلیس در شهرستان شاهین‌دژ

آذربایجان‌غربی از استان‌های امن کشور برای سرمایه‌گذاری است

برگزاری سوگواره بصیرت عاشورایی در 17 بقعه متبرکه آذربایجان غربی

بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از روند اجرای پروژه بهسازی محور شاهین‌دژ

ایجاد شهرک های تخصصی معدن در آذربایجان غربی؛استخراج 600 هزار تن سیلیس

سیزدهمین سوگواره احلی من العسل در ارومیه برگزار شد

تشکیل 424 فقره پرونده برای واحدهای صنفی متخلف اردبیل

اطلاعیه برگزاری اجتماع ضد صهیونی هیئات در تبریز

پایش و نمونه‌برداری محیط زیستی از واحدهای تولید دخانیات در ارومیه

آغاز عملیات اجرایی طرح فرآوری معدن سیلیس در شاهیندژ