شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴

اقتصادی

رهاسازی یک میلیون متر مکعب حق آبه تالاب کانی برازان مهاباد

رهاسازی یک میلیون متر مکعب حق آبه تالاب کانی برازان مهاباد
پیام آذری - ارومیه - رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: یک میلیون متر مکعب از حق آبه تالاب بین المللی کانی برازان این شهرستان رها سازی و آبگیری آن شروع شد.
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ارومیه - رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: یک میلیون متر مکعب از حق آبه تالاب بین المللی کانی برازان این شهرستان رها سازی و آبگیری آن شروع شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، فاروق سلیمانی در این زمینه افزود: امسال حق آبه یک میلیون مترمکعبی به تالاب کانی برازان تخصیص داده شده است که با توجه شرایط می‌تواند برای پرندگان آبزی و کنارآبزی بسیار مفید باشد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر هزاران قطعه پرنده مهاجر و بومی در تالاب بین‌المللی کانی‌برازان این شهرستان مشغول تابستان‌گذرانی هستند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد با اشاره به افزایش 30 درصدی فراوانی جمعیت و جوجه آوری پرندگان در این تالاب نسبت به پارسال در تالاب بین‌المللی کانی‌برازان ، افزود: در این تالاب گونه‌های مهم حفاظت شده و شاخص مانند اردک سر سفید، اردک تاج‌دار، اردک بلوطی، سر حنایی، پنجه قوی و فریادکش وجود دارد.
سلیمانی ادامه داد: کارشناسان این اداره در پایش‌های خود از پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی کانی برازان این شهرستان، لانه‌سازی پرنده‌های نادر و در حال انقراض آبزی و کنارآبزی نظیر اردک سرحنایی و اردک تاج‌دار را مشاهده کرده‌اند.
وی گفت: با توجه به جوجه‌آوری گونه‌های نادر و شمار زیاد پرندگان مهاجر و بومی، نظارت و گشت‌های کنترلی محیط بانان این اداره در این تالاب شدت بیشتری دارد و ورود افراد متخلف به این تالاب با شدت بیشتری کنترل می‌شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد، از اهالی روستاهای اطراف این تالاب خواست در این مدت همکاری بیشتری با محیط‌بانان و کارشناسان این اداره داشته باشند و در صورت مشاهده افراد متخلف در حاشیه تالاب مراتب را به یگان حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.
پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد با وسعتی افزون بر 910 هکتار یکی از مهمترین تالاب‌های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش ترین زیستگاه‌های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار می‌رود.
این تالاب که به دلیل موقعیت ویژه و شرایط زیستی منحصر بفرد خود در سال 1385 به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شد، به نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجان غربی تبدیل و به این ترتیب به عنوان یکی از مناطق چهارگانه کشور با جایگاه قانونی معرفی شده است.


نظرات شما