پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴

اجتماعی

افزایش ۵۰ درصدی بهره‌مندان از خدمات درمان ناباروری در بیمه سلامت اردبیل

افزایش ۵۰ درصدی بهره‌مندان از خدمات درمان ناباروری در بیمه سلامت اردبیل
پیام آذری - مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل گفت: شمار بیماران بهره‌مند از خدمات درمان ناباروری در استان از چهار هزار نفر در سال گذشته به شش هزار نفر در سال جاری رسیده که بیانگر افزایش ۵۰ درصدی در ارائه خدمات بیمه‌ای این حوزه است.
  بزرگنمايي:

پیام آذری - مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل گفت: شمار بیماران بهره‌مند از خدمات درمان ناباروری در استان از چهار هزار نفر در سال گذشته به شش هزار نفر در سال جاری رسیده که بیانگر افزایش 50 درصدی در ارائه خدمات بیمه‌ای این حوزه است.

پیام آذری


به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اردبیل سید خلیل‌الهی در نشست خبری با اشاره به عملکرد بیمه سلامت اظهار کرد: با رشد تعرفه‌ها و افزایش مراجعات، هزینه درمان ناباروری امسال به 42 میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود.
وی افزود: هم‌اکنون بیش از 1400 مؤسسه درمانی، بیمارستانی و داروخانه طرف قرارداد این سازمان هستند. سال گذشته بیش از پنج میلیون و 360 هزار بار مراجعه سرپایی و 234 هزار بستری در مراکز درمانی استان انجام شده است. در شش‌ماهه نخست امسال نیز بیش از دو و نیم میلیون مراجعه ثبت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل بیان کرد: پرداخت بیمه سلامت بر اساس 70 درصد تعرفه‌های دولتی انجام می‌شود و مابه‌التفاوت هزینه‌ها بر عهده بیمار است.
وی گفت: پیش‌بینی می‌شود هزینه‌های بیمه سلامت در استان با احتساب کارانه پرستاری به بیش از 2.7 همت برسد در حالی‌که در سال گذشته این رقم 1.7 همت بود.
مدیرکل بیمه سلامت اردبیل با اشاره به جزئیات هزینه‌ها گفت: هزینه ماهانه شیرخشک برای بیمه شدگان تامین اجتماعی، سلامت و آزاد، چهار میلیارد تومان و هزینه دارو‌های بیماران صعب‌العلاج تأمین اجتماعی دو میلیارد تومان است صمن اینکه بیمه سلامت تفاوت نرخ ارز در شیر خشک را نیز پرداخت می‌کند.
سید خلیل‌الهی با بیان اینکه درمان ناباروری در استان رشد چشمگیری داشته، تصریح کرد: سال گذشته چهار هزار نفر از خدمات درمان ناباروری استفاده کردند که امسال به شش هزار نفر افزایش یافته است. هزینه درمان ناباروری در سال جاری 42 میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود که در مقایسه با 28 میلیارد تومان سال گذشته افزایش داشته است.
وی افزود: هزینه‌های دیالیز در سال جاری حدود 110 میلیارد تومان برآورد می‌شود که در شش‌ماهه نخست امسال 55 میلیارد تومان پرداخت شده است. هم‌اکنون بیش از 600 بیمار دیالیزی در استان تحت پوشش هستند و حدود 40 درصد موارد دیالیز ناشی از دیابت است.

پیام آذری


به گفته سیدخلیل‌الهی، شمار بیماری‌های صعب‌العلاج از 107 نوع به 133 نوع افزایش یافته و تعداد افراد نشان‌دار نیز از 34 هزار نفر به 40 هزار و 130 نفر رسیده است. مبلغ پرداختی مستقیم به بیماران صعب‌العلاج نیز از 18 میلیارد تومان در سال گذشته به 20 میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است. سقف استانی پرداخت برای هر بیمار صعب‌العلاج 85 میلیون تومان تعیین شده است.
مدیرکل بیمه سلامت اردبیل با اشاره به اینکه 98 درصد هزینه بستری بیماران تحت پوشش توسط بیمه پرداخت می‌شود، گفت: بیمه سلامت استان علاوه بر خدمات به روستاییان، 50 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد و بهزیستی را نیز پوشش می‌دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود چاقی، پرخوری، مصرف فست‌فود و کم‌تحرکی را از مهم‌ترین عوامل افزایش دیابت، فشار خون، کبد چرب و نارسایی کلیه عنوان کرد و افزود: در دنیا بسته‌های تشویقی برای کنترل دیابت و سبک زندگی سالم در نظر گرفته می‌شود.
به گفته وی هزینه پیوند کلیه حدود 200 میلیون تومان است و پاداش اهداکنندگان کلیه 110 میلیون تومان پرداخت می‌شود.
سیدخلیل‌الهی در پایان بر لزوم همکاری دستگاه‌هایی مانند بیمه‌ها، شهرداری‌ها، ورزش و جوانان در زمینه ارتقای سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماری‌ها تأکید کرد و گفت: پیشگیری و هم‌افزایی بین‌بخشی، جامعه را توانمند و نظام سلامت را کارآمدتر می‌کند.
گفتنی است در حال حاضر 681 هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که از این میان 145 هزار نفر (86 درصد) در پنج دهک اول درآمدی و بیمه‌شدگان رایگان هستند.


نظرات شما