پیام آذری
ثبات قیمت دلار در میانه پاییز/ بزرگترین زیان کنندگان
چهارشنبه 1 آذر 1402 - 9:36:04 AM
دنیای اقتصاد
پیام آذری - ارزیابی ها حاکی از آن است که بازارها بعد از رشد در ماه اول پاییز، در وضعیت تعادل هستند و قیمت ارز و سکه در آبان ثابت شده است.
دلار تهران دومین‌ ماه پاییز را در قیمت 50 هزار و 700 تومان شروع کرد.
رییس سازمان برنامه و بودجه در ابتدای این ماه از کسری بودجه دولت و عدم تحقق درآمدهای نفتی در هفت ماهه ابتدایی سال گفت.
چنین خبری باعث شد برخی پیش‌بینی کنند که دولت برای جبران کسری بودجه مجبور به استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول است به همین خاطر این خبر در ابتدای ماه انتظارات افزایشی در بازار ارز در خلال جنگ را بالا برد ولی در ادامه اخبار جنگ‌ هم اثر خود بر بازار ارز را از دست داد و نگاه بازار ارز به اخبار جنگ نیم نگاه شد.
در آبان‌ماه خبری از مذاکرات برجامی نشد و جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که زمان برای مذاکرات برجام رو به پایان است.
خبرگزاری واشنگتن فری بیکن در این ماه اعلام کرد که نمایندگان کنگره به دنبال تصویب تحریم‌های شدید نفتی علیه ایران هستند، مصوبه‌ای که بدون تایید بایدن اجرایی نیست و برخی تحلیلگران اجرایی شدن آن را بعید می‌دانند.
دلار تا پایان سال چقدر تغییر می‌کند؟ محمدرضا باهنر از قول منابع موثق اعلام کرد که قیمت دلار تا پایان سال نهایتاً دو تا سه درصد تکان بخورد، اظهار نظری که در چشم معامله‌گران با اهمیت بود چرا که برخی معامله گران آن را جدی گرفتند و چنین تحلیل کردند که احتمالا باهنر به اخباری دست دارد که چنین اظهار نظری می‌کند.
نگاه بازار به اخبار جنگ نیم‌نگاه شد سیدحسن نصرالله در این ماه دوبار سخنرانی کرد، هیجانات و نگرانی معامله‌گران در نوبت اول باعث جهش قیمت دلار شد ولی در ادامه بازار آرام شد و با فروکش هیجانات نسبت به سخنرانی دوم تغییری را تجربه نکرد.
بازار ارز که این ماه را تحت تأثیر اخبار جنگ در اسرائیل آغاز کرد در ادامه نگاهش به اخبار جنگی نیم‌نگاه شد و آرام شد.
معافیت تحریمی ایران تمدید شد محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی از رشد مقدار تخصیص و تامین ارز نسبت به سال گذشته گفت و اعلام کرد که بانک مرکزی فاصله تامین تا تخصیص ارز را کوتاه خواهد کرد به نحوی که فاصله زمانی مذکور به ده روز برسد. چنین اتفاقی شوک‌های عرضه و تورم ناشی از آن را تعدیل می‌کند و انتظارات نسبت به قدرت و ثبات بازارساز را افزایش می‌دهد.
یکی از مهمترین اخباری که باعث عقب نشینی دلار شد تمدید معافیت خرید برق ایران توسط عراق به وسیله آمریکا بود، ایالات متحده این معافیت ها را برای چهارماه دیگر تمدید کرد که بر اساس این معافیت ایران می تواند ده میلیارد دلار از منابع خود در عراق را به عمان انتقال دهد و با تبدیل به یورو سایر ارزهای غیرتحریمی برای خرید کالای غیرتحریمی استفاده کند.
محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی از جعلی بودن فنر ارزی سخن گفت و با اشاره به وضعیت مطلوب ارزی از سیاست تثبیت ارزی دفاع کرد در آخرین روز آبان هم لایحه بودجه دولت تقدیم مجلس شد تا بازارها بتوانند به بررسی اثر بودجه بر بازارهای مختلف بپردازند.
پس از صعود مهرماه بازار ارز و طلا، دلار در آبان هم تثبیت شد و بازدهی نصیب دارندگان خود نکرد.
حرکت خلاف جهت قیمت دلار و حباب درهم نوسانات حباب درهم تا حدودی نشان‌دهنده میزان هیجانات و نوسانات در بازار ارز است، اکوایران میزان حباب درهم را در یک نموداربررسی کرده است، حباب درهم در ابتدای این ماه یک کف جدید را ثبت کرده، در ادامه افزایش ملایمی را تجربه کرده است.
دامنه نوسانات حباب سکه در این ماه حدود 550 تومان بوده و بیشترین حباب درهم در پایان ماه ثبت شده است ، با توجه به روند نزولی دلار و سکه در انتهای ماه ، این مسئله نشان می‌دهد که بازار هنوز متعادل نشده و با توجه به میانگین ماهانه 270 تومانی حباب درهم در آبان یا قیمت دلار رشد می کند و یا قیمت درهم کاهش می یابد تا رابطه درهم و دلار متعادل تر شود.
میانگین حباب سکه چقدر است؟ سکه امامی در این ماه در محدوده 28 میلیون و 800 هزار تومانی کار خود را آغاز کرد، در ادامه تا محدود نیمه کانال 30 میلیون تومانی پیشروی کرد ولی در ادامه بازهم در پایان ماه به کانال 28 میلیون تومانی برگشت و نسبت به اولین روز ماه 50 هزار تومان کاهش یافت. به طور کلی می توان گفت دلار و سکه در این ماه تثبیت شدند و سکه در آبان بازدهی نداشت.
حباب سکه نیز دراین ماه تثبیت شده بود در روزهای ابتدایی ماه کمترین حباب ماهانه سکه در محدوده 17 درصد ثبت شد و بیشترین حباب سکه هم در این ماه 19.4 درصد بوده است ،نوسان 2.2 درصدی حباب سکه نشان‌دهنده آرامش در این بازار است‌. و بازار سکه در این ماه دچار نوسان خارج از کنترل نشده است. میانگین حباب سکه در آبان ماه در محدوده 18.3 درصد بوده است.
دارندگان ربع سکه بزرگترین زیان‌کنندگان آبان بازدهی ربع سکه در این ماه منفی شد و بیشتر از همه کاهش یافت. ربع سکه تنها بازاری بود که در این ماه توانست زیان ثبت کند،ربع سکه آبان را در محدوده 10 میلیون و 400 هزار تومان شروع به کار کرد و در محدوده 10 میلیون و 50 هزار تومان به کار خود پایان داد. زیان ماهانه ربع سکه حدود 3.3 درصد است.
طلای آب‌شده هم در این ماه بازدهی نداشت ، در محدوده 10 میلیون و 530 هزار تومان کار خود را شروع کرده و دفتر آبان را در محدوده 10 میلیون 460 هزار تومان بسته است.
طلای آب شده حمایت ده میلیون و 300 هزار تومان و مقاومت 10 میلیون و 700 هزار تومان را پیش رو دارد.

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/626891/ثبات-قیمت-دلار-در-میانه-پاییز--بزرگترین-زیان-کنندگان
بستن   چاپ