پیام آذری
گام‌های مهم در تقویت روابط گردشگری با ترکیه و آذربایجان
چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404 - 14:29:26
پیام آذری - - سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در حاشیه جلسه هیئت دولت به تشریح دستاورد‌های جدید در حوزه گردشگری پرداخت و از برنامه‌ریزی‌های راهبردی برای تقویت جایگاه ایران در این عرصه سخن گفت. 
وی با اشاره به اجلاس اخیر گردشگری در ترکیه، اظهار کرد: در راستای گسترش همکاری‌های مشترک گردشگری با ترکیه، مذاکرات مهمی صورت گرفت که در آن علاوه بر بحث توسعه سرمایه‌گذاری در ایران و تهران، بسته‌های سرمایه‌گذاری ویژه برای طرف‌های ترکیه‌ای معرفی شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این اجلاس دستاورد‌هایی قابل توجه داشت که پیرو آن، اجلاس گردشگری سلامت برای اعضای اکو در شهریورماه سال جاری در کانادا برگزار خواهد شد. وی در ادامه به سفر اخیر خود به آذربایجان اشاره کرد و افزود: در سفر به آذربایجان، گفت‌و‌گو‌هایی اساسی و استراتژیک در خصوص توسعه گردشگری میان دو کشور صورت گرفت. پیش از این، ایران سالانه میزبان یک میلیون و هشتصد هزار گردشگر آذربایجانی بود که این تعداد به دلیل برخی مسائل سیاسی و حادثه‌ای در سفارت، به شدت کاهش یافت و در سال 1403 به 22 هزار نفر رسید. در حال حاضر، ما به طور جدی به دنبال رفع محدودیت‌ها برای سفر گردشگران آذربایجانی به مقاصد مهم گردشگری ایران از جمله مشهد، تبریز، اصفهان و دیگر نقاط کشور هستیم.
وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به تشکیل کمیته گردشگری مشترک میان ایران و آذربایجان تصریح کرد: سفر رئیس‌جمهور آذربایجان به ایران نقطه عطفی در روابط گردشگری دو کشور خواهد بود. با احیای روابط و تقویت گردشگری دوجانبه، انتظار داریم جریان گردشگران آذربایجانی به ایران از سر گرفته شده و ظرفیت‌های گردشگری میان دو کشور به صورت جدی توسعه یابد.
صالحی‌امیری همچنین در خصوص هدف‌گذاری وزارت میراث‌فرهنگی برای صنعت گردشگری در افق سال 1407 گفت: هدف‌گذاری وزارتخانه این است که تا سال 1407 به جذب 15 میلیون گردشگر خارجی دست یابیم. برای تحقق این هدف، توسعه زیرساخت‌ها از اولویت‌های اصلی ما است. در این راستا، آئین‌نامه مجتمع‌های ترکیبی که در حال حاضر در دستور کار دولت قرار دارد، گامی مهم در راستای جذب سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری است و این اقدام به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که در کنار مراکز گردشگری، پروژه‌های تجاری متناسب با نیاز گردشگران ایجاد کنند.
وی همچنین به اقدامات حمایتی و تشویقی دولت در راستای توسعه گردشگری اشاره کرد و گفت: مسئله گمرک صفر و تخصیص تسهیلات زیرساختی 20 هزار میلیارد تومانی از مصوبات بانک مرکزی، همراه با تخصیص 4 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای احداث 2700 پروژه گردشگری، نمونه‌ای از حمایت‌های دولت از این صنعت است. این اقدامات گام‌های مهمی در جهت تقویت زیرساخت‌های گردشگری و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار در این بخش به شمار می‌آید.
وزیر میراث‌فرهنگی همچنین در خصوص دیپلماسی فعال گردشگری با کشور‌های همسایه گفت: در راستای تقویت روابط گردشگری با کشور‌های همسایه، همزمان با دایر شدن پرواز‌های مستقیم از عربستان به مشهد، پرواز‌هایی از کویت و دیگر کشور‌های منطقه نیز برقرار شده است. در مذاکرات آتی، تمرکز ما بر تسهیل پرواز‌های بیشتر از کشور‌های همسایه به ایران خواهد بود تا بتوانیم جریان گردشگری منطقه‌ای را به سطح بالاتری ارتقا دهیم.
وی در زمینه لغو روادید نیز افزود: شرایط لغو روادید در حال پیشرفت است و این موضوع جزو اهداف اصلی برنامه هفتم توسعه کشور است. ما قصد داریم گردشگری را در راستای احترام و هم راستا با اصول محیط زیستی توسعه دهیم و در این زمینه، 224 نقطه برای تأسیس تأسیسات گردشگری در شمال کشور به تصویب دولت رسیده است.
صالحی‌امیری در ادامه به طرح‌های کلان گردشگری دریایی اشاره کرد و گفت: در شمال و جنوب کشور، اقداماتی در جهت خرید کشتی‌های گردشگری انجام شده است که در آینده نزدیک، گردشگری دریامحور را در ایران فعال خواهیم کرد. این اقدام به‌ویژه در خزر و خلیج فارس فرصت‌های بی‌نظیری برای جذب گردشگران داخلی و خارجی فراهم خواهد کرد.
وزیر میراث‌فرهنگی همچنین از وضعیت هتل‌های کشور انتقاد کرد و گفت: در تهران، تنها 143 هتل و اقامتگاه داریم که فقط 6 هتل آن پنج‌ستاره است. این تعداد هتل‌ها برای پایتخت ایران و کشورمان به هیچ وجه کافی نیست و به‌ویژه در شرایطی که تهران به‌عنوان مرکز اجلاس‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی مطرح است، نیاز به اصلاحات اساسی در این زمینه داریم. در همین راستا، بسته‌های سرمایه‌گذاری جدید برای توسعه هتل‌ها و اقامتگاه‌ها در تهران و سایر کلان‌شهر‌ها طراحی و آماده اجرا است.
وی در خصوص گردشگری جزایر سه‌گانه نیز اظهار داشت: در مناطق آزاد کشور، گردشگری در حال رشد است و برای جزیره بوموسی با همکاری نهاد‌های نظامی و امنیتی، ستادی فعال شده است. توسعه زیرساخت‌های گردشگری در این جزیره و دیگر جزایر خلیج فارس از اولویت‌های دولت است. تا زمانی که زیرساخت‌های ضروری برای پذیرش گردشگران ایجاد نشود، امکان توسعه گردشگری وجود نخواهد داشت. باید واقع‌بین باشیم و وعده‌های کاذب به مردم ندهیم.
صالحی‌امیری در پایان تأکید کرد: تمام توان وزارت میراث‌فرهنگی در راستای تقویت گردشگری کشور، توسعه زیرساخت‌ها و ارتقای جایگاه ایران به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری در جهان متمرکز است. ما به دنبال معرفی ظرفیت‌های عظیم گردشگری ایران به جهانیان و احیای روابط دوجانبه با کشور‌های همسایه هستیم.‌
منبع: وزارت میراث فرهنگی

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/819995/گام‌های-مهم-در-تقویت-روابط-گردشگری-با-ترکیه-و-آذربایجان
بستن   چاپ