پیام آذری
مراغه، جلفا و کلیبر قطب‌های گردشگری آذربایجان‌شرقی
دوشنبه 15 ارديبهشت 1404 - 12:10:54
پیام آذری - ایرنا / مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: شهرستان های مراغه، جلفا و کلیبر در کنار تبریز به دلیل برخورداری از مزیت ها و ظرفیت های مهم فرهنگی، میراثی و تمدنی جزو قطب های گردشگری این استان به شمار می رود.
احمد حمزه زاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی شهرستان های تبریز، جلفا، کلیبر به همراه مراغه را محورهای گردشگری آذربایجان شرقی برای توسعه این صنعت مهم و تاثیرگذار بر اقتصاد و فرهنگ جامعه عنوان و اظهار کرد: بر همین اساس در سال های اخیر توجه به موضوع سرمایه گذاری در این مناطق رشد چشمگیری داشته است.
به گفته وی از مجموع تعداد 35 واحد هتل آپارتمان در دست ساخت آذربایجان شرقی بخش اعظمی از آنها در شهرهای تبریز، مراغه، جلفا و کلیبر متمرکز است که از این تعداد سه واحد در شهرهای مراغه، جلفا و همچنین چاراویماق در ماه های آینده به اتمام رسیده و به بهره برداری می رسد.
حمزه زاده با اشاره به نامگذاری روز 16 اردیبهشت با عنوان "روز مراغه" از برگزاری تعدادی برنامه برای توسعه گردشگری در این شهرستان خبر داد و افزود: بر همین اساس بازدید از موزه ها و اماکن گردشگری این شهر تاریخی برای علاقمندان برای روز سه شنبه رایگان است.
وی یادآور شد: شهر مراغه با غنای فرهنگی و تاریخی و با بیش از 300 اثر تاریخی و بیش از 110 اثر ثبت شده ملی بازمانده از دوره‌های مختلف تاریخی، بستری مساعد برای پرورش ادیبان، دانشمندان و هنرمندان متعدد در طول تاریخ بوده و است.
حمزه زاده ادامه داد: بر اساس منابع تاریخی، مراغه شهری مهم در دوران حکومت ماناها بوده و جزو سه ایالت مهم آذربایجان قدیم و با نام اوئشدیش شناخته شده است و این منابع تاریخی مراغه را زادگاه زرتشت نامیده و باستان شناسان بر این باورند که زرتشت در دامان کوه سهند که در اوستا از آن با نام اسنوند یاد شده است متولد شده است.
وی رصدخانه مراغه را یکی از آثار بسیار مهم تاریخی و فرهنگی و علمی ایران و آذربایجان نام برد و یادآور شد: با توجه به سابقه فعالیت های نجومی در ایران و دیگر کشورهای اسلامی می‌توان گفت رصدخانه مراغه نه تنها کامل ترین رصدخانه‌ای است که تا زمان خود ایجاد شد، بلکه نخستین رصدخانه مجهز قبل از کشف دوربین به شمار می‌ رود و تمام معلومات نجومی که هم اکنون بدون دوربین حاصل می‌شود در آنجا به دست آمده و تا 300 سال این مجموعه به مجهزی آن در غرب به وجود نیامد.
حمزه زاده با اشاره به اینکه رصدخانه مراغه در زمینه علم نجوم و ستاره‌شناسی نقطه اوج تکامل فعالیت های علمی در کشورهای اسلامی است، گفت: غارها و معماری صخره‌ای تپه رصدخانه که به پیش از اسلام مربوط می‌شود، از جمله جاذبه‌های دیدنی مراغه محسوب می‌شود.
وی گنبد سرخ، برج مدور، کنبد کبود، گنبد غفاریه، معبد مهر، معبد آقالار، مقبره اوحدی، کلیسای هوانس و غار کبوتر را از دیگر جاذبه ها و مراکز مهم گردشگری شهرستان مراغه نام برد که همه ساله میزبان خیل عظیم گردشگران است.
حمزه زاده واقع شدن در دامنه های رشته کوه سهند را از ظرفیت های توسعه گردشگری شهرستان مراغه عنوان و اضافه کرد: همین موضوع باعث شده است شرایط اقلیمی و آب و هوایی این منطقه برای گردشگری در تمام فصول سال مهیا بوده و طبیعت بکر آن منجر به تنوع منابع طبیعی و نیز توسعه باغات در این منطقه شده است.
مراغه به عنوان دومین شهر بزرگ آذربایجان شرقی با جمعیت بیش از 250 هزار نفر در کنار رودخانه صوفی‌چای و در دامنه جنوبی کوه سهند واقع شده است که در فاصله 135 کیلومتری جنوب تبریز قرار دارد.
بازار

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/821573/مراغه،-جلفا-و-کلیبر-قطب‌های-گردشگری-آذربایجان‌شرقی
بستن   چاپ