پیام آذری - ایرنا / رئیس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی با اشاره به شدت بارشهای روز گذشته در شهرهای جنوب استان، گفت: فعالیت سامانه بارشی تا روز چهارشنبه در استان ادامه مییابد.
محمد امیدفر، رئیس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی افزود: فعالیت این سامانه طی روز گذشته در استان موجب جاری شدن روان آب و سیلابی شدن رودخانه ها و مسیل ها، آبگرفتگی معابر، غرش آذرخش، لغزندگی جاده ها و در نواحی مستعد بارش تگرگ در استان شد.
وی اظهار کرد: در 24 ساعت گذشته بیشترین میزان بارش از آذرشهر به میزان 26.6 میلی متر گزارش شده و شهرهای سراب با 24، مراغه و خسروشهر با 23 و اسکو با 22 میلی متر در رده های بعدی قرار دارند و میزان بارش در غرب تبریز (ایستگاه هواشناسی فرودگاه) 16 و در شرق آن (ایستگاه اداره کل هواشناسی) 14 میلی متر ثبت شده است.
رییس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: بر اساس نقشه های پیش یابی هواشناسی، سامانه بارشی از عصر چهارشنبه از جو استان خارج می شود ولی با توجه به شرایط محلی و فصلی طی روزهای پنجشنبه و جمعه نیز در برخی مناطق استان شاهد افزایش ابر و رگبار باران خواهیم شد.
امیدفر، خواستار پرهیز از اتراق مسافران و علاقه مندان به طبیعت در حریم رودخانه ها و مسیل ها، لایروبی مسیل ها و کانال های زهکشی، جلوگیری از فعالیت های کوهنوردی، انجام اقدامات پیشگیرانه در مورد مهار آبگرفتگی معابر و سیلاب های احتمالی شد.
وی از کشاورزان نیز خواست برای جلوگیری از خسارت به محصولات کشاورزی و دامی به توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی استان توجه کرده و از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه ها و نواحی مرتفع خودداری کنند.
رییس اداره پیشبینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: از نظر دمایی، روند کاهش نسبی دما تا روز چهارشنبه در استان ادامه خواهد داشت و از روز پنجشنبه دما به صورت نسبی افزایش می یابد.
امیدفر، ادامه داد: در 24 ساعت گذشته هریس با دمای هشت درجه خنک ترین و جلفا با دمای 26 درجه سانتی گراد گرمترین شهرهای استان بودند و دمای تبریز در این بازه زمانی در گرمترین زمان به 18 و در خنک ترین زمان به 11 درجه سانتی گراد بالای صفر رسید.
وی یادآور شد: دمای تبریز در زمان فعلی (9:45) 18 درجه بالای صفر است که نسبت به روز گذشته در همین ساعت تغییری نکرده است.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است. این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان است.
بازار
![]()
http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/821574/تداوم-بارش-در-آذربایجانشرقی؛-بارش-266-میلیمتری-در-آذرشهر