پیام آذری
وضعیت بحرانی منابع آب استان آذربایجان شرقی
چهارشنبه 24 ارديبهشت 1404 - 18:11:47
پیام آذری - - سرمست درنخستین کنفرانس ملی هیدروژئولوژی ایران در دانشگاه تبریز برگزار شد به راهکار‌هایی مانند افزایش بهره‌وری، استفاده از پساب در صنعت، کاهش وابستگی اشتغال به کشاورزی، اصلاح قوانین و فناوری‌های نوین را برای عبور از بحران ضروری دانست و بر لزوم «انقلاب کشاورزی» و همکاری فراگیر دانشگاه، دولت و مردم تأکید کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی چالش‌های اصلی منابع آب استان را تغییر اقلیم، تداوم خشکسالی، کاهش کیفیت منابع آبی، ناهماهنگی ارزش اقتصادی آب با واقعیت‌های اجتماعی و بروز تنش‌های آبی-اجتماعی عنوان کرد.
غفارزاده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه امید می‌رود چنین رویداد‌هایی به افزایش آگاهی عمومی و نخبگانی درباره وضعیت منابع آب استان منجر شود، گفت: میانگین بارش در سال جاری حدود 200 میلی‌متر بوده و نوع و زمان بارش‌ها نیز تغییر کرده است. وی افزود: مخازن سد‌های استان 55 درصد ظرفیت دارند و با افزایش تبخیر و دمای هوا، وضعیت بحرانی‌تر شده است. تغییر الگوی بارش‌ها باعث کاهش رواناب و افزایش فشار بر منابع آب زیرزمینی شده است.
وی با اشاره به اینکه میزان آب تجدیدپذیر استان 3 میلیارد و 366 میلیون مترمکعب و میزان مصرف بیش از 3 میلیارد و 69 میلیون مترمکعب است، گفت: بیش از 85 درصد از این مصرف در بخش کشاورزی صورت می‌گیرد و این میزان قابل بازنگری است.
غفارزاده ادامه داد: در استان 24 دشت داریم که کسری تجمعی آنها به بیش از ١.4 میلیارد مترمکعب رسیده و بیشترین فرونشست زمین نیز با 20 سانتی‌متر در دشت مرند گزارش شده است.
مدیرعامل آب منطقه‌ای با اشاره به برنامه 20 ساله طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی و اقدامات انجام‌شده، گفت: نسخه‌ای متناسب با شرایط فعلی برای کشاورزی باید پیچیده شود؛ من معتقدم با نصف آب مصرفی فعلی، می‌توانیم همان میزان تولید کشاورزی را داشته باشیم.

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/824643/وضعیت-بحرانی-منابع-آب-استان-آذربایجان-شرقی
بستن   چاپ