پیام آذری - ورزش زورخانهای از دیرباز به عنوان ورزشی باستانی و آئینی ملی مورد توجه عموم ایرانیان قرار گرفته و همواره تداعی کننده رسم پایمردی و اصالت و غیرت در ذهن شنوندگان بوده است؛ بطوریکه این ورزش اصیل مورد توجه دستگاه تعلیم و تربیت نیز قرار گرفته و در برنامه صبحگاه مدارس پسرانه در قالب 《طرح شهید طوقانی》 با مرشدخوانی و انجام ورزشهای زورخانهای اجرا میشود.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، طرح شهید طوقانی با هدف یکپارچهسازی مراسم صبحگاهی در مدارس و تقویت سلامت جسمی، تربیت معنوی و حفظ کرامت دانشآموزان و تقویت هویت ملی و ترویج ورزشهای زورخانهای اجرا می شود و ویژه دانشآموزان پسر دوره دوم ابتدایی است که در آن، دانشآموزان پس از غربالگری، شناسایی استعدادها و آموزشها و مهارتهای لازم زیر نظر هیئت ورزشهای زورخانهای، اقدام به مرشدخوانی در مدارس میکنند.
این طرح به تبعیت از سه ساحت اعتقادی، زیستی و بدنی و زیبا شناسی از شش ساحت سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش اجرایی میشود؛ با توجه به اینکه فرهنگ پهلوانی زورخانهای به عنوان یکی از غنیترین و اصیلترین فرهنگهای تمدن ایران اسلامی ریشه در تاریخ و ورزش باستانی کشورمان دارد، هدف والای این طرح، توسعه فرهنگ ورزش تربیتی، آشنایی با ورزش باستانی و اشاعه فرهنگ پهلوانی در بین دانشآموزان برگرفته از رشادتهای شهید والامقام پهلوان« سعید طوقانی» و تربیت دانش.آموزانی سخت کوش، خلاق، ورزشکار و مؤمن است.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در این خصوص میگوید: اجرای ورزش زورخانهای در مدارس به خصوص در قالب برنامه صبحگاه موجب نشاط و شادابی دانشآموزان و آشنایی بیش از پیش آنان با این ورزش باستانی میشود؛ ورزش زورخانهای نه تنها میتواند تحرک جسمی و روحی و معنوی را در بین نسل جدید، تقویت کند، بلکه راه و رسم زندگی و احترام به پدر و مادر و مرام و منش را نیز به ورزشکار یاد میدهد.
اسفندیار صادقی، شناسایی افراد مستعد و تربیت مرشد و ورزشکاران را از دیگر فواید این اقدام عنوان نمود و افزود: ورزش زورخانهای، ورزشی معنوی، ملی و مذهبی است که با تاسی از آموزههای دینی و با نام امیرالمونین، علی (ع) شروع شده و درس مردانگی و غیرت و ایثار به ورزشکاران داخل گود میدهد.
وی افزود: این طرح در استان آذربایجان شرقی به طور معمول در آموزش و پرورش نواحی 3، 4 و 5 تبریز و مناطق مراغه و میانه در حال برگزاری است و در طول دو سال گذشته، سالانه 125 نفر از دانشآموزان در استان آموزشهای لازم را دیدهاند.
صادقی با اشاره به اینکه این طرح یک طرح مشارکتی بین وزرات خانههای آموزش و پرورش و ورزش و جوانان است، گفت: با مشارکت بیشتر هیئت ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی، میتوان آمار دانشآموزان شرکت کننده در این طرح را در استان افزایش داد و در این زمینه آمادگی کاملی از طرف آموزش و پرورش استان وجود دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در پایان با اشاره به لزوم توسعه زیرساختی در رشتههای ورزشی مختلف خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم اولین زورخانه دانشآموزی آذربایجان شرقی را در آموزش و پرورش منطقه مرند احداث کنیم.
رئیس اداره تربیت بدنی و فعالیتهای ورزشی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز در ادامه با اشاره به اینکه، توجه به این رشته باستانی به عنوان ورزش ملی باید بیش از پیش باشد، گفت: دانش.آموزان بعد از آشنایی اولیه با این ورزش، علاقه زیادی برای یادگیری نشان میدهند.
محمد راستکار افزود: در صورت وجود زیرساخت.های کافی، آموزش و پرورش میتواند نقش محوری در رشد و شناسایی استعداد های دانش آموزان در این رشته باستانی و ملی داشته باشد.
گفتنی است؛ شهید پهلوان سعید طوقانی متولد 1342 در ورزش باستانی فعال بود و در هفت سالگی در جشن هنر طوس نشان و بازوبند طلای پهلوانی کشور را بدست آورد. او در مسیر انقلاب اسلامی نیز با سیل خروشان ملت همراه شد و بعدها نامهای به امام راحل نوشت و در اعتراض به جنایات شاه ملعون، دست از ورزش باستانی کشید. بعد از انقلاب به همراه جمعی از ورزشکاران و پهلوانان ورزش باستانی به دیدار امام خمینی (ره) رفت. سعید طوقانی پس از شهادت برادر بزرگش محمد در عملیات والفجر یک در سال 62، تلاش زیادی برای اعزام به جبهه کرد و چندی بعد راهی جبهه شد. او در پاییز 63 در عملیات بدر در شرق دجله ردای شهادت پوشید و پیکرش بعد از 14 سال به میهن بازگشت.
این شهید بزرگوار، پس از اعزام به جنگ نیز فعالیت خود را در این زمینه ادامه داده و نرمشهای زورخانهای را برای رزمندگان انجام میداد.
گفتنی است؛ تصاویر پیوستی از انجام طرح شهید طوقانی در دبستان شهید سلیمانخاطر آموزش و پرورش ناحیه 5 تبریز می باشد.
انتهای پیام



http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/825629/اجرای-ورزش-زورخانهای-در-صبحگاههای-مدارس-استان-آذربایجان-شرقی