پیام آذری
دورهمی «کشورهای تُرک» در مجارستان
سه شنبه 30 ارديبهشت 1404 - 13:28:57
پیام آذری - نخست‌وزیر مجارستان ویکتور اوربان، امروز میزبان «اجلاس غیررسمی» سازمان کشورهای تُرک است و می‌خواهد پلی بین «شرق و غرب»‌ باشد.
، در شرایطی که چشم دوختن ترکیه به سازمان کشورهای تُرک ادامه دارد، نشست دو روزه این سازمان امروز در بوداپست برگزار می‌شود.
برای اولین از زمان تشکیل این نهاد بین دولتی، مجارستان به عنوان عضو ناظر سازمان کشورهای تُرک میزبان نشست این سازمان می‌شود؛ نشستی که ریاست آن برعهده نخست‌وزیر مجارستان ویکتور اوربان خواهد بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تشکیل این سازمان برای اولین بار در سال 2006 توسط رئیس‌جمهور وقت قزاقستان نورسلطان نظربایف پیشنهاد و سرانجام در نشست سال 2009 به میزبانی جمهوری آذربایجان تشکیل شد.
ترکیه، قراقستان، جمهوری آذربایجان، قرقیزستان، ازبکستان اعضای اصلی و مجارستان، ترکمنستان و قبرس شمالی به عنوان ناظر در سازمان کشورهای تُرک عضویت دارند و دفتر مرکزی آن در استانبول واقع شده است.
جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکیه و ازبکستان نمایندگان خود را برای شرکت در «اجلاس غیررسمی» 30 و 31 اردیبهشت (20 تا 21 می) اعزام خواهند کرد.
محقق موسسه دانوب ابراهیم ممدوف، که کارشناس منطقه آسیای مرکزی است، می‌گوید: «از آنجایی که اقتصادهای کشورهای تُرک زبان به متحدان اقتصادی طبیعی ضروری برای رشد اقتصادهای اروپایی تبدیل می‌شوند، میزبانی این اجلاس در بوداپست، نقش مجارستان را به عنوان دروازه‌ای بین دو بلوک برجسته می‌کند.»
به باور او، «مجارستان تنها کشور جهان است که هم عضو اتحادیه اروپا و هم عضو ناظر سازمان کشورهای تُرک است.»
دبیرخانه سازمان کشورهای تُرک اعلام کرد که «انتظار می‌رود این اجلاس با تصویب اعلامیه بوداپست به پایان برسد که مجدداً بر دیدگاه جمعی و جهت‌گیری استراتژیک سازمان کشورهای تُرک تأکید می‌کند. همچنین قرار است تعدادی از تصمیمات و ابتکارات مهم اعلام شود.»

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/826351/دورهمی-«کشورهای-تُرک»-در-مجارستان
بستن   چاپ