پیام آذری
مسمومیت 4 نفر در شهر هیر بر اثر مصرف قارچ سمی
پنجشنبه 1 خرداد 1404 - 13:13:10
پیام آذری - ایرنا / چهار نفر از اعضای یک خانواده در شهر هیر از توابع شهرستان اردبیل به علت مصرف قارچ جمع‌آوری شده از طبیعت، مسموم شده و در بیمارستان بستری شدند.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: این افراد عصر دیروز در پی تماس بستگان از شهر هیر با سامانه اورژانس 115 مبنی بر مسمومیت شدید اعضای یک خانواده در اثر مصرف قارچ، بلافاصله با آمبولانس فوریت‌های پزشکی به مراکز درمانی منتقل شدند.
بازار
روزبه مقدم افزود: کارشناسان اوریانس 115 شهر هیر در این حادثه چهار نفر از اعضای یک خانواده را که اقدام به مصرف قارچ سمی جمع‌آوری شده از طبیعت کرده بودند، بلافاصله به مراکز درمانی منتقل کردند.
وی گفت: این افراد به علت عدم آگاهی از غیرخوراکی و سمی بودن قارچ‌های جمع آوری شده، نسبت به پخت آن اقدام کرده بودند و در پی مسمومیت، همگی دچار تهوع، استفراغ، ضعف و بیحالی شده بودند.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اظهار کرد: این افراد مسموم بعد از انجام اقدامات اولیه درمانی توسط کارشناسان اورژانس 115 در شهر هیر، به وسیله یک دستگاه آمبولانس‌ فوریت‌های پزشکی به بیمارستان فاطمی اردبیل منتقل شدند.
وی تاکید کرد: رعایت نکات پیشگیرانه، استفاده از منابع معتبر و افزایش آگاهی عمومی می‌تواند خطر مسمومیت با قارچ سمی را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
دکتر مقدم اضافه کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، ترویج اطلاعات صحیح و افزایش آموزش‌های عمومی شهروندان در خصوص تهیه و مصرف هر نوع مواد غذایی ضروری است و توصیه می‌شود که شهروندان در صورت هر گونه شک به مسمومیت با قارچ، هر چه سریعتر فرد مسموم به بیمارستان منتقل کنند.
رویش قارچ در طبیعت مناطق مختلف استان اردبیل امری طبیعی است و اهالی در فصل بهار و پاییز اقدام به جمع‌آوری و مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت می‌کنند.
بسیاری از گونه‌های قارچ وحشی و خودرو، سمی و خطرناک هستند و مصرف آنها می‌تواند عوارض سنگین جسمی مثل مسمومیت شدید، از کار افتادن اندام‌های داخلی و حیاتی بدن و مرگ نیز به‌دنبال داشته باشد.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با صدور اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد که این مسمومیت‌ها، با آموزش عمومی و اطلاع رسانی و ارائه هشدار به موقع قابل پیشگیری است.
این مرجع حوزه بهداشت و سلامت در اطلاعیه خود تاکید کرد: شهروندان از مصرف قارچ‌های خودرو به خصوص قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان و به ویژه کنار درختان خشک شده می رویند و یا قارچ‌های فله‎‌ای جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری کرده و برای حفظ سلامتی خود و خانواده، تنها قارچ‌های عرضه شده توسط مراکز مجاز و در بسته بندی دارای مجوز را مصرف کنند.
بر اساس اطلاعیه صادر شده، شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی آن بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان پذیر است و به همین علت، مردم به توصیه برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنند.
در این اطلاعیه با تاکید بر این که مصرف قارچ توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن آن برای انسان نیست، آمده است: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ، معیار علمی و صحیحی برای تشخیص سمی نبودن قارچ نیست.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین در اطلاعیه خود اعلام کرد که برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن آن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.
در این اطلاعیه تاکید شده است که شهروندان در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری (5 تا 12 ساعت) پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها منتقل کنند.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل درا ین اطلاعیه اعلام کرده است: در مواردی که علائم گوارشی به صورت تاخیری و با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد، این دسته از قارچ‌ها، درجه سمی بودن به مراتب بیشتری دارند و در سال‌های گذشته منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از شهروندان شده است و توجه همگانی به این عوارض لازم است.
در این اطلاعیه همچنین از شهروندان خواسته شده است که بیمار مسموم را هر چه سریع‌تر به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت در استان منتقل کرده و امکان درمان موفقیت‌آمیز فرد مسموم را افزایش دهند چرا که هر گونه تاخیر در این امر، سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در اطلاعیه خود تاکید کرده است: شهروندان با مشاهده علایم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنند و در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشند.

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/827633/مسمومیت-4-نفر-در-شهر-هیر-بر-اثر-مصرف-قارچ-سمی
بستن   چاپ