پیام آذری
بازگشت نیروگاه هریس به مدار تولید پس از ماه‌ها توقف
پنجشنبه 8 خرداد 1404 - 21:34:48
پیام آذری - فارس / نیروگاه سیکل ترکیبی هریس پس از ماه‌ها توقف عملیاتی، با تلاش مستمر متخصصان داخلی و در آستانه فصل پرمصرف تابستان، مجدداً به مدار تولید برق بازگشت.
مهندس بهمن نوری، مدیر نیروگاه سیکل ترکیبی هریس، از بازگشت این نیروگاه به مدار تولید برق پس از ماه‌ها توقف خبر داد.
بازار
به گفته وی، این وقفه به‌دلیل نیاز به تأمین قطعات، انجام تعمیرات اساسی و سایر مشکلات فنی رخ داده بود.
نوری در تشریح علل این توقف اظهار داشت: با فرا رسیدن زمان تعمیرات اساسی و لزوم انجام اورهال، نیروگاه از مدار خارج شد. بر اساس قرارداد بهره‌برداری با شرکت خارجی، به‌دلیل اعمال تحریم‌های ناعادلانه و بروز مشکل در انتقال برخی تجهیزات مورد نیاز، همکاری شرکت مذکور دچار اختلال شده و فعالیت نیروگاه به حالت تعلیق درآمده بود.
راه‌اندازی مجدد در کمتر از 3 هفتهمدیر نیروگاه هریس در ادامه گفتگو با فارس با اشاره به اقدامات اخیر گفت: هفته‌های گذشته با حضور دکتر صادقی‌آزاد، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره شرکت مولد نیروگاهی هریس و با تدابیر و حمایت‌های همه‌جانبه وی، این نیروگاه توسط مهندسان و تیم بهره‌برداری داخلی که به‌صورت شبانه‌روزی در سه شیفت مشغول به کار بودند، طی 17 روز با انجام تعمیرات لازم به‌صورت موقت راه‌اندازی شده و به‌منظور کمک به پایداری شبکه برق کشور و عبور از پیک مصرف تابستان، مجدداً وارد مدار تولید شد.
وی افزود: از ساعت 8 صبح امروز با راه‌اندازی واحد گازی، این نیروگاه با ظرفیت 100 مگاوات‌ ساعت با حضور مدیرعامل شرکت مولد نیروگاهی، مجدداً به مدار بازگشت و در حال افزایش بار واحد گازی نیروگاه است.
چشم‌انداز افزایش ظرفیت تولیدنوری با ابراز امیدواری نسبت به آینده نیروگاه گفت: با راه‌اندازی واحد بخار در طی هفته آینده، ظرفیت تولید برق در این مجموعه به بیش از 300 مگاوات‌ ساعت خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: با تکمیل تعمیرات اساسی و با توجه به طراحی سیستم نیروگاه، ان‌شاءالله در ماه‌های آتی این مجموعه با ظرفیت کامل به تولید پایدار بازخواهد گشت و نقش مؤثری در رفع بخشی از ناترازی انرژی در کشور ایفا خواهد کرد.
معرفی نیروگاه سیکل ترکیبی هریسنیروگاه سیکل ترکیبی هریس در فاصله 15 کیلومتری از شهر هریس به سمت تبریز واقع شده است.
این نیروگاه با بهره‌گیری از تکنولوژی کلاس F طراحی شده و دارای یک واحد گازی تیپ AEN-94.3A با ظرفیت نامی 310 مگاوات و یک واحد بخار MT15 سه‌فشاره با ظرفیت نامی 180 مگاوات می‌باشد.
ظرفیت نامی کل نیروگاه در شرایط استاندارد (ISO) برابر با 490 مگاوات است.
راندمان بالا و مصرف آب پایینراندمان این نیروگاه در حالت سیکل ترکیبی 58 درصد است که در مقایسه با نیروگاه‌های مشابه قبلی در کشور، بهره‌وری بالاتری دارد. همچنین سیستم خنک‌کن آن از نوع ACC بوده که پایین‌ترین میزان مصرف آب را در میان نیروگاه‌های حرارتی داراست.
دوستدار محیط زیستسوخت اصلی مورد استفاده در نیروگاه هریس گاز طبیعی و سوخت پشتیبان آن در مواقع ضروری گازوئیل است.
با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، این نیروگاه در زمره نیروگاه‌های دوستدار محیط زیست قرار دارد.
میزان آلاینده‌های آن به‌طور چشمگیری کاهش یافته و فعالیت آن تحت نظارت سیستم پایش آنلاین سازمان حفاظت محیط زیست انجام می‌شود.

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/828459/بازگشت-نیروگاه-هریس-به-مدار-تولید-پس-از-ماه‌ها-توقف
بستن   چاپ