پیام آذری
سالانه30هزار تن بذر با همکاری مرکز تحقیقات آذربایجان غربی تولید می شود
يکشنبه 18 خرداد 1404 - 16:32:08
خبرگزاری مهر - غربی
پیام آذری - ارومیه- رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: سالانه 30 هزار تن تولید بذر با همکاری مرکز تحقیقات استان انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، اسماعیل علیزاده ظهر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به مرجعیت علمی بالای این مرکز در معرفی تمام ارقام کشاورزی افزود: نامگذاری ارقام جدید توسط مرکز انجام می‌شود.همچنین اقدامات و پایش‌ها به دنبال تغییرات اقلیمی به شکل مستمر توسط مرکز تحقیقات استان انجام می‌شود.
وی ادامه داد: سالانه 30 هزار تن تولید بذر با همکاری مرکز تحقیقات آذربایجان غربی انجام می‌شود که بعد از تأمین مایحتاج داخل استانی به سایر نقاط کشور هم ارائه می‌شود.
اجرای 194 طرح تحقیقاتی کشاورزی در آذربایجان غربی
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربی از اجرای 194 طرح تحقیقاتی در این مرکز خبر داد و اظهار کرد: 56 محقق در این طرح‌ها همکاری می‌کنند که از این تعداد 39 نفر هیأت علمی هستند که با تلاش‌های آنان گام‌های مهمی در زمینه ارتقا بخش کشاورزی برداشته می‌شود.
وی با بیان اینکه خاک استان هر روز مرغوبیت خود را از دست می‌دهد، ادامه داد: سرانه تحقیقات در استان 3.2 طرح به ازای هر محقق در سال گذشته بوده که هم اکنون به 3.6 درصد رسیده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌غربی فعالیت‌های این مرکز تحقیقات را ایستا ندانست و تاکید کرد: این فعالیت‌ها با توجه به تغییر اقلیم تغییر می‌کند.
150 بوته و درختچه دارویی در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان عربی وجود دارد
علیزاده بیان کرد: فعالیت‌های این مرکز بسیار سریع، آنی و وابسته به شرایط و بخصوص تغییر اقلیم قابل تغییر است.
وی با اشاره به اینکه در این مرکز گونه‌های گیاهی در معرض انقراض شناسایی و بومی‌سازی شده است، گفت: 150 بوته و درختچه دارویی در محوطه مرکز تحقیقات وجود دارد که این گونه‌ها در « هرباریوم » نگهداری می‌شوند.
علیزاده در ادامه با بیان اینکه 1800 گونه گیاهی از 176 تیره در هرباریوم مرکز تحقیقات استان شناسایی و نگهداری می‌شود، گفت: 700 گونه گیاهان دارویی استان نیز شناسایی و معرفی شده است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی در تولید اکثر محصولات کشاورزی جزو استان‌های سرآمد است، افزود: طی سال گذشته استان با تولید یک میلیون تن گندم و بیش از نیاز استان به خودکفایی رسید و نیاز سایر استان‌ها را هم تأمین شد.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی از فعالیت 56 محقق در مرکز تحقیقات استان خبر داد و گفت: 39 عضو هیئت علمی نیز عهده‌دار فعالیت پژوهشی در این مرکز هستند.
رئیس مرکز تحقیقات استان با اشاره به سرانه تحقیقاتی مرکز نیز افزود: به ازای هر نفر 3 تا 4 طرح تحقیقاتی توسط محققان این مرکز در حال اجراست.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت توجه به احیای دریاچه ارومیه گفت: اصلاح و تغییر الگوی کشت، تنوع بخشی به منابع و معیشت کشاورزان از جمله رویکردها برای کمک به احیای دریاچه ارومیه است.
وی از اصلاح باغات گردو به جای کشت محصولات پر آب بر در استان خبر داد و گفت: اصلاحات باغات قدیمی در دستور کار قرار دارد.
علیزاده اظهار کرد: طی سال گذشته با 13 شرکت دانش بنیان از استان‌های مختلف کشور با هدف توسعه محصولات فناورانه همکاری شد.

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/830136/سالانه30هزار-تن-بذر-با-همکاری-مرکز-تحقیقات-آذربایجان-غربی-تولید-می-شود
بستن   چاپ