پیام آذری - ایسنا / مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از برداشت 15 هزار و 500 تن محصول سیر در این استان خبر داد.
جلال رحیم زاده، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه در سال زراعی جاری حدود 310 هکتار از اراضی زراعی این استان به کشت سیر تر و خشک اختصاص یافته بود گفت: از این سطح کشت شده، 110 هکتار بصورت سیر( تر) با متوسط برداشت 50 تن در هر هکتار و 200 هکتار بصورت سیر(خشک) با متوسط برداشت 13 تن سیر خشک در هر هکتار اختصاص داشت.
بازار
![]()
وی با بیان اینکه از این سطح ، 15 هزار و 500 تن سیر برداشت شده است اظهار کرد: همه ساله برداشت سیر در این استان، از اوایل خرداد ماه شروع و تا بیستم خرداد ماه ادامه می یابد.
وی گفت: در سال زراعی جاری شهرستان عجب شیر با 150 هکتار بیشترین سطح زیرکشت را در استان به خود اختصاص داده بود و شهرستان های آذرشهر و بناب در رتبه های دوم و سوم قرار داشتند.
رحیم زاده افزود: برگزاری برنامه های آموزشی بصورت گروهی و انفرادی از جمله استفاده از بذرهای باکیفیت، مدیریت اصولی مزرعه، بهره گیری از روش های نوین آبیاری و مدیریت صحیح مصرف آب، استفاده از دستگاه های کارنده کشت مکانیره جهت کشت این محصول، بازدیدهای کارشناسی و ارائه توصیه های فنی و همچنین تلاش در جهت تنظیم بازار فروش، از جمله اقدامات انجام گرفته توسط مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستانها در خصوص محصول سیر است.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و حاصلخیزی خاک این استان، سیر تولیدی از کیفیت بالایی برخوردار است و با توجه به اینکه محصول سیر از لحاظ اقتصادی قابل رقابت با محصولات سبزی و صیفی و سایر محصولات پرآب بر می باشد می تواند به عنوان یک محصول با مصرف آب کمتر در تناوب زراعی با سایر محصولات قرار بگیرد.
وی از کشاورزان خواست با توجه به پتانسیل خاص استان در حوزه کشاورزی، سیر را در تناوب با سایر محصولات در الگوی کشت خود به عنوان یک محصول کم آب و اقتصادی قرار دهند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، در پایان افزود: محصول سیر یکی از محصولات پائیزه است که اکثراً از آب سبز پاییزه و زمستانه استفاده می کند و در فصل بهار با دو سه نوبت آبیاری با نوار تیپ یکی از محصولات کم مصرف آب سبزی و صیفی است.
http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/832327/برداشت-15500-تن-سیر-از-مزارع-آذربایجان-شرقی