پیام آذری
اختصاص سهمی از بودجه فصل سلامت به دامپزشکی برای مهار بیماری‌ها
سه شنبه 17 تير 1404 - 09:59:33
خبرگزاری مهر - اردبیل
پیام آذری - اردبیل- مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: برای مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام اختصاص سهمی از بودجه فصل سلامت به دامپزشکی ضروری است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، مهدی فیضی در بازدید از کشتارگاه‌های اردبیل با بیان اینکه فعالیت‌های دامپزشکی در مهار و کنترل بیماری‌های مشترک مغفول مانده است، اظهار کرد: دامپزشکی به عنوان یکی از مهمترین ارگان‌های حوزه سلامت عمومی و تأمین امنیت غذایی جامعه در مهار و کنترل بیماری‌های مشترک نقش اساسی دارد.
فیضی گفت: پروتئین دامی سالم زیربنای امنیت غذایی و تغذیه جوامع انسانی است و اگر خوراک سالم و با کیفیت دام سنگین، سبک، طیور و آبزیان در دسترس باشد تولید منابع غذایی سالم نیز محقق خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ضروری است نقش دامپزشکی در حوزه تأمین امنیت غذایی و تضمین سلامت عمومی بهتر نمایان شود، تصریح کرد: بیماری‌هایی نظیر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک و.... از مهمترین بیماری‌های مشترک و قابل انتقال بین دام و انسان است.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل هدف از نامگذاری روز جهانی بیماری‌های مشترک را آگاه سازی آحاد جامعه و گروه‌های شغلی در معرض خطر ابتلاء به این بیماری‌ها دانست و گفت: افزایش هماهنگی‌ها و همکاری‌های بین بخشی برای کنترل هرچه بهتر این بیماری‌ها از سوی مسئولان ضروری است.
فیضی اختصاص سهمی از بودجه فصل سلامت به دامپزشکی، آموزش، اطلاع رسانی و آگاهی دهی به مردم، حمایت از گروه‌های داوطلب، یاوران بهداشتی و سفیران سلامت در زمینه‌های بهداشتی و پیشگیری، افزایش نظارت‌های عالیه در تمامی سطوح جامعه و از همه مهمتر ارتقای تعامل و همکاری‌های بین بخشی را از مهمترین راه‌های مهار و کنترل این بیماری عنوان کرد.
وی با اشاره به وضعیت بیماری‌های مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت و هاری در استان اردبیل گفت: با تعامل و همکاری بین بخشی خوبی که بین دامپزشکی و دستگاه‌های حوزه سلامت جامعه از جمله دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد اوضاع کاملاً تحت کنترل بوده و اقدامات پیشگیرانه برای مهار، توقف و به حداقل رساندن این بیماری‌ها در حال انجام است.

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/834268/اختصاص-سهمی-از-بودجه-فصل-سلامت-به-دامپزشکی-برای-مهار-بیماری‌ها
بستن   چاپ