پیام آذری - ارومیه - عملیات اجرایی آزادراه ارومیه - تبریز پس از 14 سال وقفه آغاز شد و می تواند تحول بزرگی در حمل و نقل و توسعه منطقه ایفا کند.
خبرگزاری مهر - گروه استانها: آزادراه ارومیه - تبریز از جمله طرحهای زیربنایی حوزه راه در منطقه شمال غرب بین دو کلانشهر ارومیه و تبریز محسوب میشود، این آزادراه علاوه بر کاهش 10 کیلومتری فاصله بین 2 شهر، در صورت تکمیل بسترساز رشد و شکوفایی اقتصادی منطقه شمال غرب و توسعه صنعت گردشگری در مناطق پیرامون دریاچهارومیه خواهد شد.
پروژه آزاد راه ارومیه تبریز به طول تقریبی 164 کیلومتر از شهر ارومیه آغاز و با گذر از پل میان گذر دریاچه ارومیه و جزیره اسلامی با عبور از سه راهی خاصبان و جنوب شهر سهند به شهر تبریز متصل میشود.
این طرح در 6 قطعه اجرا میشود که 2 قطعه 40 کیلومتری آن در آذربایجان غربی و بقیه آذربایجان شرقی قرار دارد، برای اجرای این طرح 10 هزار میلیارد تومان هزینه میشود که 60 درصد آن را سرمایه گذار خصوصی و 40 را دولت تأمین میکند.
این طرح در مدت سه سال به اتمام میرسد و با بهرهبرداری از آن 17 کیلومتر مسیر ارتباطی ارومیه و تبریز کوتاهتر و این مسیر از بزرگراه به آزاد راه تبدیل میشود.
کاهش 50 درصدی زمان سفر بین شهرهای ارومیه به تبریز، افزایش ایمنی در سفرها، اتصال به شبکه آزاد راهی کشور، کمک به احیای دریاچه ارومیه، صرفهجویی سالانه 15 هزار میلیارد ریال سوخت و استهلاک، کاهش 125 کیلومتری مسیر ترانزیت شرق به غرب، کاهش آلایندههای زیست محیطی و کمک به معیشت مردم از مزایای این طرح است.

عملیات اجرایی 57 کیلومتر از آزاد راه ارومیه تبریز آغاز شد
ارومیه - معاون وزیر راه و شهرسازی از آغاز عملیات اجرایی بخشی از آزادراه ارومیه– تبریز خبر داد و گفت: آزادراه تبریز-ارومیه به عنوان بخشی از کریدور آزادراهی شرق به غرب با هموار کردن مسیر در دل کوهها موجب توسعه همه جانبه شمال غرب کشور میشود.
هوشنگ بازوند ظهر شنبه از آغاز عملیات اجرایی 57 کیلومتر از آزادراه تبریز-ارومیه خبر داد و گفت: آزادراه ارومیه –تبریز یکی از طرحهای مهم و راهبردی در کریدور آزادراهی شرق به غرب کشور به شمار میرود که نقش کلیدی در اتصال مراکز استانی به شبکه سراسری آزادراهی و توسعه روابط تجاری و ترانزیتی ایفا میکند.
وی ادامه داد: تکمیل شدن این آزادراه استان آذربایجان غربی را که به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص همچون کوهها و دریاچه ارومیه محصور است از انزوا خارج کرده و مسیر تحقق توسعهای پایدار، متوازن و آیندهمحور برای شمالغرب کشور را هموار میکند.
بازوند افزود: طول کل این آزادراه 162 کیلومتر است که در قالب 6 قطعه طراحی شده و هماکنون عملیات اجرایی در قطعات 1، 2 و 3 به طول 57 کیلومتر آغاز شده است و با توجه به اهمیت تکمیل زیرساختهای حمل و نقل سریع و ایمن در این بخش از کشور، جزو اولویتهای وزارت راه و شهرسازی در نظر گرفته شده است.

تکمیل آزاد راه ارومیه - تبریز 90 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این آزادراه از ارومیه آغاز و به سمت تبریز امتداد مییابد، گفت: مسیر این آزادراه از جنوب دریاچه ارومیه عبور کرده و در نهایت به شبکه آزادراهی استان آذربایجان شرقی متصل میشود. اجرای این پروژه موجب کاهش محسوس زمان سفر، افزایش ایمنی تردد و تسهیل در جابجایی کالا و مسافر خواهد شد.
بازوند با اشاره به مزایای کلان این پروژه تاکید کرد: توسعه شبکه آزادراهی کشور به ویژه در مناطق مرزی و مراکز استانها، یکی از برنامههای اصلی وزارت راه و شهرسازی در راستای تحقق توسعه متوازن و پایدار است.
وی ادامه داد: آزادراه ارومیه– تبریز به عنوان حلقه ارتباطی میان دو استان مهم آذربایجان غربی و شرقی، نه تنها دسترسی منطقهای را تسهیل میکند بلکه مسیر ترانزیتی ایران با ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان را نیز تقویت خواهد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این بخش از پروژه را 90 هزار میلیارد ریال با بیان اینکه تاکید کرد: تلاش ما بر این است که با تأمین مالی مناسب و استفاده از توان فنی کشور، روند اجرای پروژه شتاب گیرد تا در موعد مقرر شاهد بهرهبرداری از آن باشیم. این مسیر، تحولی در دسترسی حملونقلی شمالغرب کشور ایجاد خواهد کرد.

اجرای 30 طرح راهسازی در آذربایجان غربی
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی نیز در این مراسم به فعالیت 30 کارگاه فعال در استان اشاره کرد و گفت: 244 کیلومتر پروژه راهسازی در دست اجراست که بالای هفت همت برای اتمام طرحها نیاز است.
پیمان آرامون با بیان اینکه افزایش راهها و ارتقا آنها از مواردی است که به صورت جدی پیگیری میشود، اظهار کرد: دیپلماسی اقتصادی مورد تاکید استاندار آذربایجان غربی را در حوزه زیرساختها پیگیری میکنیم.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی با بیان اینکه اجرای طرح سه راه ایواوغلی به بازرگان با 54 کیلومتر، از جمله طرحهای عمرانی در حوزه راه استان است، اضافه کرد: پروژه نقده ، پیرانشهر و تمرچین و محور اقتصادی میاندوآب - شاهین دژ - تکاب هم با 55 کیلومتر در دست اجراست.
وی با بیان اینکه پروژههای ریزو کلان بسیاری در دست اجراست، تاکید کرد: با چند شیفته کردن عملیات اجرایی، درصددیم راه توسعه را بسازیم.

54 کیلومتر آزاد راه ارومیه - تبریز طی سه سال اجرایی میشود
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی اظهار کرد: این پروژه بزرگ حمل و نقلی بهمنظور ارتقای زیرساختهای جادهای و تسهیل در رفت و آمد بین دو کلانشهر ارومیه و تبریز طراحی شده است و نقش مهمی در توسعه اقتصادی و بهبود شرایط حملونقل منطقه ایفا خواهد کرد.
آرامون بر اهمیت راهبردی مسیر آزادراه ارومیه - تبریز تأکید کرد و گفت: قطعات یک، دو و سه آزادراه ارومیه– تبریز امروز وارد فاز اجرایی شدهاند و این پروژه به طول 54 کیلومتر در مدت سه سال اجرا خواهد شد و نقش کلیدی در تسهیل تبادلات اقتصادی با مرزهای مهمی چون بازرگان ایفا میکند.
وی عنوان کرد: از جمله پروژههای کلیدی استان، میتوان به محور راهبردی اربعین در نقده اشاره کرد که به طول 50 کیلومتر در حال اجراست. از این مسیر تاکنون 24 کیلومتر به بهرهبرداری رسیده، 20 کیلومتر در حال اجراست و 10 کیلومتر دیگر تا پایان فصل کاری به اتمام خواهد رسید.
آرامون گفت: همچنین پروژههای مهم دیگری مانند مهاباد– سردشت، پیرانشهر– سردشت، ارومیه –اشنویه نیز در دست اجرا هستند که با شبانهروزی شدن برخی کارگاهها و افزایش شیفتهای کاری، روند اجرایی آنها شتاب بیشتری گرفته است.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه راههای منتهی به مرزها، خاطرنشان کرد: بزرگترین مرز زمینی کشور در آذربایجان غربی قرار دارد و باید از این ظرفیت برای شکوفایی اقتصادی حداکثر بهره را ببریم.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانغربی نیز در این مراسم با بیان اینکه افرادی که در مسیر نفع رساندن به مردم تلاش میکنند اعمالشان صدقه جاریه محسوب میشود، اظهار کرد: فرزند صالح و علمی که مردم از آن بهرمند میشوند به همراه صدقه جاریه از باقیات صالحان هستند است.
حجت الاسلام سیدمهدی قریشی با اشاره به اینکه اقدام همه افراد دخیل در اجرای عملیات این آزاد راه اگر نیتشان الهی باشد، یک صدقه جاریه خواهد بود، گفت: محبوبترین انسانها در نزد خداوند کسی است که به مردم بیشتر نفع برساند و این کار موجب برکت خداوند میشود.
آزاد راه ارومیه - تبریز در 6 قطعه اجرا میشود که 2 قطعه 40 کیلومتری آن در آذربایجان غربی و بقیه آذربایجان شرقی قرار دارد، برای اجرای این طرح 10 هزار میلیارد تومان هزینه میشود که 60 درصد آن را سرمایه گذار خصوصی و 40 را دولت تأمین میکند.
این طرح در مدت سه سال به اتمام میرسد و با بهرهبرداری از آن 17 کیلومتر مسیر ارتباطی ارومیه و تبریز کوتاهتر و این مسیر از بزرگراه به آزاد راه تبدیل میشود.
http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/834890/پس-از-14-سال-وقفه؛-عملیات-اجرایی-آزادراه-ارومیه---تبریز-آغاز-شد