پیام آذری
بررسی زیستگاه و سرشماری جمعیت میش مرغ در 4 استان کشور
شنبه 21 تير 1404 - 16:01:42
خبرگزاری مهر - غربی
پیام آذری - ارومیه - معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از بررسی زیستگاه و سرشماری جمعیت میش مرغ در چهار استان آذربایجان غربی، کردستان، همدان و زنجان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، حمید ظهرابی بعد از ظهر شنبه در دومین جلسه کارگروه ملی حفاظت از میش مرغ در بوکان، اظهار کرد: بررسی زیستگاه‌های تاریخی گونه در معرض خطر میش مرغ در استان‌های همدان، کردستان و زنجان در کنار استان آذربایجان غربی در دستور کار است.
وی با اشاره به موفقیت پروژه زادآوری میش‌مرغ خارج از زیستگاه افزود: اقدامی که آغاز شده و اقداماتی که در گذشته انجام شده کار مطلوبی است، اما ناکافی بوده و باید تلاشی جدی‌تر و بیشتر صورت گیرد.
ظهرابی اظهار کرد: تشکیل کارگروه در سطح ملی و به مشارکت طلبیدن تمام ذی‌نفعان نه فقط در شهر بوکان و استان آذربایجان‌غربی، اقدامی برای توجه جدی‌تر به این گونه ارزشمند و در معرض خطر است.
وی گفت: سرشماری و برآورد جمعیت در زیستگاه‌ها در دو فصل بهار و پاییز انجام خواهد شد و علاوه بر زیستگاه‌های فعلی، بررسی زیستگاه‌های تاریخی در استان‌های همدان، کردستان و زنجان نیز در دستور کار قرار دارد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در حال حاضر جمعیت شناخته‌شده میش‌مرغ در زیستگاه‌هایی کوچک، مشترک بین دو استان آذربایجان‌غربی و کردستان و با محوریت شهر بوکان زندگی می‌کند که تلاش اصلی ما ایجاد جمعیت پشتیبان و احیای زیستگاه‌های تاریخی این گونه است.
زیست 4 جوجه در مرکز تکثیر میش مرغ بوکان
معاون دفتر حفاظت و مدیریت حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط زیست نیز گفت: در سری اول تفریخ تخم‌ها، سه جوجه متولد شدند که یکی از جوجه‌ها از ابتدا حال مساعدی نداشت و پس از چند روز تلف شد. هم‌اکنون با احتساب جوجه‌ای که ترک شده و بسیار ضعیف بود و از زیستگاه منتقل شد و جوجه‌ای که از تخم پیدا شدهٔ خارج از فصل زادآوری متولد شد، در سایت تکثیر و پرورش میش‌مرغ، چهار جوجه زندگی می‌کنند.
پیمان ولی زاده با بیان اینکه سه جوجه که بزرگ‌تر هستند در حال حاضر در مرحلهٔ تمرین پرواز هستند و وضعیتی بسیار مساعد دارند. جوجهٔ آخر نیز که تازه متولد شده، حال مساعدی دارد، اضافه کرد: موضوع تکثیر خارج از زیستگاه تنها بخش کوچکی از برنامهٔ حفاظت از میش مرغ است. بخش اصلی مربوط به زیستگاه طبیعی و جمعیت زادآور در این زیستگاه‌هاست. از همین رو، با توجه به تلاش‌هایی که در سال‌های گذشته برای حفاظت از زیستگاه، آموزش و مشارکت جامعه محلی خصوصاً کشاورزان شده، در ادامه راه، بخش مهمی از تلاش سازمان بر افزایش امنیت زیستگاه متمرکز خواهد شد. خوشبختانه جامعه محلی و فعالان محیط زیست همکاری مناسبی با سازمان دارند.
در ادامه این جلسه، مدیران کل حفاظت محیط زیست استان‌های آذربایجان غربی و کردستان به تشریح اقدامات فنی و اجرایی در خصوص بهبود وضعیت میش‌مرغ پرداختند.

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/834892/بررسی-زیستگاه-و-سرشماری-جمعیت-میش-مرغ-در-4-استان-کشور
بستن   چاپ