پیام آذری - پلاستیکها بدلیل آلودگیهای زیست محیطی، تأثیرات جبرانناپذیری بر سلامت انسانها، حیات وحش و طبیعت برجای میگذارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل طبق مطالعات صورت گرفته، بیش از 450 سال طول میکشد تا فرایند تجزیه پلاستکها در طبیعت انجام شود.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اردبیل گفت: جایگزینکردن کیسههای پلاستیکی با ضخامت کمتر از 25 میکرون با کیسههای زیستتخریبپذیر یا کیسههای سازگار با محیطزیست در راستای اجرای آییننامه کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی ضرورت دارد.
حسن قاسمپور با بیان اینکه یکی از معضلات کشور و استان ما مدیریت پسماند است، اظهار کرد: پسماندهای پلاستیکی میتوانند تا 500 سال در طبیعت بمانند و علاوه بر ایجاد منظره نامناسب، باعث آلودگی خاک، آبوهوا شده و خسارات جبرانناپذیری نیز برای انسان و محیطزیست به وجود آورند.
وی با اشاره به وضعیت نابسامان پسماند در طبیعت ادامه داد: در مهرماه سال 1401 آییننامه کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی در 10 ماده تصویب و ابلاغ شد که امیدواریم دستگاههای اجرایی مرتبط، تولیدکنندهها و مصرفکنندهها با اعمال سیاستهای محدودیتی و ممنوعیتی بتوانند بر روی تولید و مصرف این کیسههای پلاستیکی اثرگذار باشند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اردبیل با تأکید بر اینکه تولید کیسههای پلاستیکی با ضخامت کمتر از 25 میکرون که نه تجزیه میشوند و نه از بین میروند، مهمترین مشکل است، افزود: یکی از سیاستها جایگزینکردن این کیسههای پلاستیکی است و وزارت صمت طبق ماده 2 این آییننامه مکلف شده در عرض 5 سال، سالانه 20 درصد تولیدکنندههای این کیسهها را مجاب کند که این کیسهها را با کیسههای زیستتخریبپذیر یا کیسههای سازگار با محیطزیست جایگزین کند و تولید کیسههای 25 میکرون را به صفر برسانند.
قاسمپور با اشاره به همکاری برخی وزارتخانهها برای کاهش مصرف و تولید کیسههای پلاستیکی گفت: وزارت جهاد کشاورزی موظف است در کشتها از مصرف پلاستیک استفاده نکند، وزارت کشور نیز ملزم به اجرای سیاستهای تشویقی و حذف عرضه رایگان کیسههای پلاستیکی در فروشگاهها است.
وی اضافه کرد: همچنین طبق ماده 10 این آییننامه وزارت بهداشت، وزارت آموزشوپرورش و وزارت علوم موظف هستند در راستای اطلاعرسانی و آموزش محیطزیست، در اصلاح الگوی مصرفی در مدرسهها و دانشگاهها اقدام کنند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اردبیل با تاکید بر اینکه متأسفانه در تولید کیسههای پلاستیکی محدودیتی اعمال نشده است، افزود: تا زمانی که در فروشگاهها کیسههای پلاستیکی بهصورت رایگان عرضه میشود، مصرف پایین نخواهد آمد که امیدواریم با اجرای این آییننامه و شیوهنامه بتوانیم در راستای کاهش مصرف و تولید گام برداریم.
قاسمپور تأکید کرد: در راستای فرهنگسازی کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی لازم است حداقل هر کس روزانه یک یا دو عدد مصرف کیسه پلاستیکی را کم کند تا از تولید کیسههای پلاستیکی در جامعه کاسته شود.