پیام آذری
مدرس دوره‌های عکاسی:
سهل‌الوصول بودن تولید عکس بیشترین ضربه را به آموزش عکاسی می‌زند
سه شنبه 20 مهر 1400 - 09:33:56
ایسنا - فرهنگی - اردبیل
پیام آذری - ایسنا/اردبیل عکاس و مدرس دوره‌های آموزش عکاسی گفت: بیشترین ضربه‌ای که به آموزش اصولی عکاسی در اردبیل و در کل همه‌جا زده است سهل‌الوصول بودن تولید عکس است.

جاوید خدمتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پدیده دیجیتال و تنوع برنامه‌های ویرایشی در رسیدن به یک عکس زیبا و پر آب و لعاب، این تصور را به وجود آورده که رسیدن به‌عکس زیبا آسان است و عکاس فارغ از آموزش است درحالی‌که این‌ها، عکاس را از زیبایی‌شناسی و شیوه‌های انتقال محتوا را غافل می‌کند.
وی اضافه کرد: فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و لایک و فالوور نمی‌تواند به‌تنهایی متر و عیار تخصص عکاس را تعیین کند.
خدمتی با بیان اینکه آموزش عکاسی در اردبیل مثل اکثر نقاط کشور صرفاً به آموزشگاه‌های هنری و هنرستان‌های رشته هنری خلاصه می‌شود و در بعضی از رشته‌های دانشگاهی شاید واحدهای عکاسی نیز تدریس می‌شود، اضافه کرد: آموزش تخصصی در زمینه عکاسی را نیز مانند سایر هنرها و حرفه‌ها و توانایی‌ها برای عکاس لازم می‌دانم.
این عکاس و مدرس دوره‌های آموزش عکاسی با بیان اینکه عکاسی به دلیل هزینه زیادی که در تهیه تجهیزات و لوازم اولیه دارد برگشت سرمایه شاید مهم‌ترین چالش این روزهای عکاس باشد، ادامه داد: عکاس وقتی در این رشته سرمایه‌گذاری می‌کند درهرصورت علاوه بر تعقیب علاقه خود، به بازگشت سرمایه خود هم نگاهی دارد و دوست دارد از این راه درآمدی نیز داشته باشد.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد وضعیت اقتصاد هنر در اردبیل تصریح کرد: وضعیت اقتصاد هنر در کشور تابعی از وضعیت کلی اقتصاد و وضعیت فرهنگی است و حال‌وروز خوبی ندارد.
به گفته خدمتی، مسئله اصلی این است که هنوز هنر در سبد خانوار جایگاهی ندارد و خانواده‌ها و مسئولان، هنوز هنر و محصولات فرهنگی را جزو نیازهای اولیه و حتی ثانویه تلقی نمی‌کنند.

پیام آذری


در هر ثانیه، میلیون‌ها عکس هم به زباله‌دان آرشیوها ریخته می‌شود
این عکاس و مدرس دوره‌های آموزش عکاسی اضافه کرد: شاید رشد اقتصادی فرصت اندیشیدن به این نیازها را دوباره زنده کند و هنر و فرهنگ جزو دغدغه‌های اصلی شود.
وی با بیان اینکه فعالیت عکاسان اردبیل در چند بخش است، تشریح کرد: عکاسانی که آتلیه دارند یا در زمینه تبلیغات فعالیت دارند از درآمدشان به نسبت راضی‌تر از بقیه هستند اما درآمد عکاسان فعال در حوزه خبر و اطلاع‌رسانی کفاف زندگی حداقلی‌شان را نمی‌دهد و عدم حمایت مسئولان در زمینه بیمه و امنیت شغلی را هم باید اضافه کرد.
به گفته خدمتی، بخشی از عکاسان هم که بیشتر دغدغه‌های شخصی و زیست‌محیطی و دغدغه‌های اجتماعی دارند از این راه درآمدی ندارند و به‌نوعی احساس تعهد به مسائل بشری و علاقه‌مندی‌های شخصی به عکاسی می‌پردازند.
این مدرس دوره‌های آموزش عکاسی با بیان اینکه برخلاف خیلی از دوستان، عکاسی با موبایل را نه‌تنها تهدید نمی‌دانم بلکه آن را فرصت می‌دانم، ادامه داد: موتور تکنولوژی در حال حرکت است و روزبه‌روز ابزارها در حال تکامل و بهترشدن بوده و دوربین‌ها و موبایل‌ها نیز از این نظر مستثنی نیستند.
وی با بیان اینکه امروزه همه به موبایل‌های مجهز به دوربین دسترسی دارند و بدون صرف هزینه به تولید انبوه عکس می‌پردازند و به سبب این ابزار هر ثانیه در جهان میلیون‌ها عکس تولید می‌شود، اضافه کرد: در هر ثانیه، میلیون‌ها عکس هم به زباله‌دان آرشیوها ریخته می‌شود.
به گفته خدمتی، مهم این است که تقریباً هیچ رویدادی در جهان بدون ثبت باقی نمی‌ماند و از این نظر موبایل به پدیده مستندسازی مسائل در جهان کمک شایانی کرده است و موبایل به مهم‌ترین ابزار شخصی بشر در ضبط و ثبت مسائل خصوصی و عمومی تبدیل شده است و میزان تسلط شخص به خصوصیات فنی و هنری این ابزار و میزان اهمیت مسائل ثبت شده، به ماندگاری و اهمیت عکس ارتباطی مستقیم دارد.
انتهای پیام

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/434172/سهل‌الوصول-بودن-تولید-عکس-بیشترین-ضربه-را-به-آموزش-عکاسی-می‌زند
بستن   چاپ