پیام آذری
شرکت‌های دانش‌بنیان در رشد تولید ناخالص داخلی چه نقشی دارند؟
شنبه 27 فروردین 1401 - 10:03:51 AM
ایسنا

پیام آذری- هاشم مظفری اظهار کرد: این شرکت‌ها به دلیل دارابودن تفکر و تحلیل دقیق علمی با صاحبان سرمایه و ثروت مکمل هم عمل می‌کنند و این دو همانند یک پروانه عمل می‌کنند که دارای دو بال هستند که یکی با علم و تحلیل علمی و تحقیقات خود و دیگری با ثروت و سرمایه خود باعث ارزش‌افزوده بیشتر در بنگاه‌های اقتصادی می‌شوند.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان، ضمن رفع نیاز جامعه و بنگاه‌های اقتصادی ازطریق فعالیت فزاینده، باعث افزایش درآمد ملی کشور، سود برای واحدهای تولیدی و ایجاد اشتغال برای جامعه می‌شوند، افزود: تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی و تحقیقی شرکت‌های پیشرو در علم و فن آوری به‌وسیله بنگاه‌های اقتصادی و دولت باعث رشد تولید ناخالص داخلی می‌شود.

به گفته مظفری، شرکت‌های دانش‌بنیان هرچند خود تولیدکننده مستقیم کالا و خدمات نیستند اما تولیدکننده اطلاعات و تحلیل‌های هستند که به مدیران بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی کمک می‌کنند ضمن افزایش تولید و ایجاد اشتغال به درآمد بالاتری نیز دسترسی داشته باشند.

این مدرس دانشگاه بر این باور است که به دلیل شرایط و ویژگی‌های حاکم بر نحوه انتخاب و ثبت شرکت‌های دانش‌بنیان که دارای تفکر برتر و تکنولوژی بالاتری هستند، امکان افزایش علم و ثروت و توسعه اقتصادی ازطریق متغیرهای اقتصاد کلان به وجود می‌آید.

مظفری ادامه داد: ایجاد ارزش‌افزوده در چرخه تولید با استفاده از دانش و تحقیق می‌تواند منجر به جهش و توسعه اقتصادی و گسترش اختراع، نوآوری و خلق ایده‌های نو در حوزه و بخش‌های مختلف اقتصادی با ضریب فزاینده بیشتر باعث استقلال اقتصادی و کاهش وابستگی به واردات و خروج منابع ارزی از کشور می‌شود.

 وی با بیان اینکه در شرایطی که درآمد ارزی دولت به دلیل تحریم و عدم برگشت درآمد حاصل از فروش نفت به‌عنوان تک محصول تأثیرگذار، تقلیل یافته است، بیان کرد: حمایت از بنگاه‌های اقتصادی بخصوص بنگاه‌های که از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان برخوردار هستند، پیش‌نیاز فعالیت‌های اقتصادی و افزایش تولیدی ناخالص است.

شرکت‌های دانش‌بنیان در رشد تولید ناخالص داخلی چه نقشی دارند؟

ضروریات اقتصاد در حال گذر ایران

این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی با بیان اینکه تولید به روش سنتی و با بازده پائین در شرایط حال حاضر اقتصاد ایران، دیگر پاسخگوی نیاز جامعه نیست، تصریح کرد: زمانی می‌توان کشوری پیشرو و رشدیافته شد که در تولید دارای مزیت و ارزش‌افزوده شد.

به گفته این مدرس دانشگاه، بخش‌های مختلف اقتصادی اعم از صنایع، کشاورزی و خدمات که بیشترین کاربری عوامل تولید را دارند و برای حضور و ظهور در عرصه بین‌الملل، راهی جز بالابردن کیفیت تولید، کاهش هزینه و افزایش میزان تولید برای پاسخگویی به تقاضا ندارند.

وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های جوابگوئی به افزایش و کثرت متقاضیان و تنوع درخواست‌ها و نیازهای آنها، بالابردن کیفیت تولید و تقلیل قیمت‌ها برای رقابت با کالاهای مشابه خارجی است، تشریح کرد: امروز استفاده از ایده‌پردازی شرکت‌های دانش‌بنیان و نتایج علمی و پژوهشی آنها، از ضروریات اقتصاد در حال گذر ایران باهدف تغییر در ترکیب، محتوی و ظواهر کالاهای تولیدی در بازار بین‌الملل است.

مظفری گفت: راهکار رسیدن به رشد واقعی اقتصاد، تحرک و پویائی فعالان اقتصادی برای خروج از رکود اقتصادی از طریق تعامل شرکت‌های دانش‌بنیان و بنگاه‌های اقتصادی با حمایت قاطع دولت است.

به گفته این مدرس دانشگاه، منابع مالی اداره کشور و اقتصاد دولتی ایران که متکی به درآمد نفتی بوده و واحدهای اقتصادی دارای کمترین خلاقیت و نوآوری و بیشترین واردات ماشین‌آلات و تجهیزات هستند، باعث آسیب‌پذیری و شکنندگی شدید در مقابل فشارهای بیرونی است.

مظفری ادامه داد: خروج از واردکننده و تبدیل به صادرکننده، افزایش بازده تولید، ایجاد اشتغال کامل، خروج از رکود اقتصادی کشور، پیشتاز بودن در منطقه، رسیدن به رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی، نیازمند توجه ویژه به ایده‌ها و تحقیقات علمی و استفاده از نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان است و اگر این ارتباط برقرار شد، می‌توان به آینده اقتصاد امیدوار بود و در غیر این صورت حرف از رشد اقتصادی واقعی و بهبود وضعیت تولیدی غیرممکن است.


http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/475721/شرکت‌های-دانش‌بنیان-در-رشد-تولید-ناخالص-داخلی-چه-نقشی-دارند؟
بستن   چاپ