پیام آذری
کیفیت نان در سفره اردبیلی‌ها؛ از تایید دست‌اندرکاران تا نارضایتی مردم
دوشنبه 29 فروردین 1401 - 9:24:21 AM
ایرنا
پیام آذری- از نان در باور عمومی مردم در مناطق مختلف، به برکت خدا یاد می‌شود. گذشتگان ما همواره با احترام از این برکت خدا یاد می‌کردند و موضوع جلوگیری از اسراف نان مورد تاکید و اهتمام بوده است. با این حال طی سال‌های اخیر نانی که دست مردم اردبیل داده می‌شود از کیفیت کافی برخوردار نیست موضوعی که مورد اذعان مقامات استانی قرار گرفته و آنها را به چاره‌جویی در این زمینه واداشته است.

چندی پیش معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل در نشستی از کنترل و رصد کیفیت نان در استان خبر داد و گفت: باید نسبت به اعمال برچسب هویت برای نان‌های موجود در سبد فروشگاه‌های استان اردبیل اقدام شود. رضا قاسمیان با قدردانی از تلاش‌های مدیران و زحمات نانوایان اضافه کرد: با وجود تلاش‌ها بخش زیادی از مردم استان از کمیت و کیفیت نان ناراضی هستند.

نحوه مواجهه سازمان صمت با واحدهای نانوایی

چندی پیش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به اهتمام سازمان تحت امر خود بر ارتقای کیفیت نان اظهار کرد: بازرسان حوزه آرد و نان سازمان صمت استان با مراجعه حضوری و مستمر به واحدهای نانوایی و تشدید نظارت‌ها با حساسیت بیشتری در این زمینه عمل می‌کنند.

رامین صادقی با اشاره به بازدیدهای سرزده از نانوایی‌های فعال در سطح شهر اضافه کرد: بررسی محیط نانوایی‌ها از نظر بهداشتی و ضوابط پخت، کیفیت و کمیت پخت نان‌ها در این بازرسی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: نانوایی‌هایی که مقررات را رعایت کنند و از نظر بهداشتی و کیفیت و کمیت پخت نان‌ دارای شرایط مساعد باشند، مورد تقدیر قرار می‌گیرند و نانوایان متخلف برای برخورد قانونی به اداره‌کل تعزیرات حکومتی معرفی می‌شوند.

صادقی با بیان اینکه نان به عنوان بخش اصلی سبد غذایی مردم به شمار می‌رود، افزود: بهبود کیفیت پخت نان مورد انتظار مردم است و در این راستا نظارت و بازرسی مستمر از سوی بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت بر عملکرد نانوایی‌های استان انجام می‌شود.

کیفیت نان در سفره اردبیلی‌ها؛ از تایید دست‌اندرکاران تا نارضایتی مردم

 رئیس اتحادیه نانوایان اردبیل: کیفیت نان در مقایسه با برخی استان‌های دیگر عالی است

 هرچند بی کیفیت بودن نانی که دست مردم داده می شود، موضوعی نیست که قابل انکار باشد با این حال برخی از دست‌اندرکاران با رد مسائل مورد اشاره، در مجموع از نحوه فعالیت و کیفیت ارائه خدمات واحدهای نانوایی دفاع می‌کنند و آن را در سطحی قابل قبول حتی در سطح کشور می‌دانند. از جمله رئیس اتحادیه صنف نانوایان اردبیل در پاسخ به پرسشی مبنی بر گلایه مردم از کیفیت نان گفت: اگر بحث کیفیت نان را در سطح استانی بررسی کنیم، اردبیل در جایگاه پنجم قرار می‌گیرد و نسبت به برخی استان‌ها بسیار عالی است.

بهنام اسمعیل‌زاد دیبا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برخی نانوایان نان بی‌کیفیت پخت می‌کنند که بنده هم از آنها گلایه دارم و البته بازرسی، تذکر و پلمب نیز صورت می‌گیرد اما در مجموع80 درصد کیفیت نان در استان اردبیل خوب است و با آن 20 درصد هم با اکیپی متشکل از فرمانداری، تعزیرات، بهداشت، صنعت، اتحادیه و معاونت بازرسی به شدت برخورد صورت می‌گیرد. حتی دوره‌های آموزشی نیز برای نانوایان برگزار می‌شود و مردم هیچگونه نگرانی در بحث نان نداشته باشند.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان اردبیل در مورد کیفیت آرد هم گفت: در شرایط کنونی آردها نرمال و کیفیتشان خوب است؛ حتی فرمانداری آرد اردبیل را برای آزمایش به تهران فرستاد که مورد تایید قرار گرفت.

اسمعیل‌زاد دیبا در عین حال از لزوم تغییر و اصلاح ذائقه مردم گفت و اظهار کرد: ذائقه مردم باید در این میان اصلاح شود و بدانند خمیر همه نان‌ها یکی است؛ برخی فقط به دنبال خرید نان گرم هستند و در اوقاتی مانند ماه رمضان در ساعات منتهی به افطار شاهد صف‌های شلوغ در مقابل نانوایی‌ها می‌شویم.

وی اضافه کرد: از طرفی یک واحد نانوایی نمی‌تواند پنج کیسه آرد را در عرض چند ساعت تبدیل به نان کند و باید به تدریج پخته شود که این زمان در ماه مبارک رمضان از 15 به بعد تا هنگام افطار تعیین شده است.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان اردبیل در حالی موضوع کیفیت نان را به شلوغی صف‌های نانوایی و ماه رمضان ربط می دهد. هرچند بخشی از این ادعا درست است و فراوری خمیر و تبدیل آن به نان با کیفیت مقداری زمانبر است با این حال باید پذیرفت که بی‌کیفیتی نان صرفا مربوط به دیروز و امروز و ماه رمضان نیست. ماه رمضان هم  پدیده مستحدث و جدیدی نیست که نانوایان برای آن راه حلی تدبیر نکرده باشند.

کیفیت نان در سفره اردبیلی‌ها؛ از تایید دست‌اندرکاران تا نارضایتی مردم

انجام بیش از 35 هزار مورد بازرسی/99 درصد نانوایی‌های اردبیل از جوش شیرین استفاده نمی‌کنند

رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: بیش از 2 هزار واحد نانوایی در این استان فعال هستند که پنج اکیپ بازرسی آرد و نان در اردبیل و یک اکیپ در هر شهرستان‌ مستقر هستند و با وجود کسری بازرس سال گذشته 35 هزار و 720 مورد بازرسی از این واحدها صورت گرفته است.

یوسف شهباززاده با بیان اینکه2 هزار و 385 فقره پرونده تعزیراتی با ارزش 1.5 میلیارد تومان در جریان بازرسی‌ها تشکیل شده است، گفت: با توجه به اینکه قیمت نان در استان اردبیل در مقایسه با استان‌های همجوار پایین است، بیشتر تخلف‌ها مربوط به بحث گران‌فروشی و کم‌فروشی بوده است.

وی تشریح کرد: بازرسی البته بیشتر با کمیت مرتبط بوده و فقط بحث گران‌فروشی، کم‌فروشی، عرضه خارج از شبکه و بررسی کیسه‌های آرد نظارت می‌شود و بحث کیفیت نه تنها در یک بازرسی بلکه در یک دستگاه نیز قابل بررسی نیست.

رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اضافه کرد: گندم از سوی شرکت غله تامین و به کارخانه‌های آرد تحویل داده می‌شود و از این رو نظارت در زمینه گندم به معاونت غذا و دارو برمی‌گردد، بحث نظارت و کیفیت آرد به اداره استاندارد مربوط می‌شود، واحدهای نانوایی غیرمجاز به بهداشت مربوط است و نانوایان مجوزدار بر عهده اتحادیه نانوایان است.

گندم از سوی شرکت غله تامین و به کارخانه‌های آرد تحویل داده می‌شود و از این رو نظارت در زمینه گندم به معاونت غذا و دارو برمی‌گردد، بحث نظارت و کیفیت آرد به اداره استاندارد مربوط می‌شود، واحدهای نانوایی غیرمجاز به بهداشت مربوط است و رسیدگی به نانوایان مجوزدار بر عهده اتحادیه نانوایان است. وی یادآورشد: کیفیت نان به عنوان محصول نهایی متولی مشخصی ندارد، اما هر مجموعه مسئولی به نوبه خود در زمینه بهبود کیفیت نان تلاش می‌کند.

شهباززاده بیان کرد: در بحث کیفیت نان تخمیر و وضعیت ظاهری بررسی می‌شود و در مجموع بالای 70 درصد نانی که در استان اردبیل پخته می‌شود، از کیفیت مطلوبی برخوردار است.

وی افزود: برخی نانوایان  در این میان در سایه عرضه نان بی‌کیفیت و کاهش مشتری، تخلف‌هایی مانند عرضه خارج از شبکه انجام می‌دهند که در این راستا نیز سهمیه بیش از 300 واحد قطع شده است.

رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل تشریح کرد: کارگروه مدیریت، هدایت و تصمیم‌گیری چگونگی اصلاح کیفیت گندم، آرد و نان در مرکز استان و شهرستان‌ها با مدیریت استاندار و فرمانداران که شامل دستگاه‌ها و ارگان‌هایی مانند صمت، غله، بهداشت، غذا و دارو، استاندارد، اتحادیه نانوایان و اتاق اصناف است که در صورت نیاز به اعضای کارگروه اضافه می‌شود و بر همین اساس همه این دستگاه‌ها در تیم‌های نظارت و بازرسی دخیل هستند.

وی ادامه داد: در جریان بازرسی از کارخانه‌های آرد نیز نمایندگانی از استاندارد و غذا و دارو حضور می‌یابند و سازمان صمت البته تنها بحث مربوط به کمیت را پیگیری می‌کند.

شهباززاده اضافه کرد: استان اردبیل چنانکه اداره غله گزارش کرده است، در بحث کیفیت مشکل چندانی ندارد و در این راستا آردها به صورت دوره‌ای مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به جایگاه استان اردبیل در بحث تولید گندم بیان کرد: مغان بهترین مرکز تولید گندم است و از این رو انتظارات در استان بالا رفته و تلاش می‌شود تا نانی که به دست مردم داده می‌شود، از کیفیت لازم برخوردار شود که نتیجه تلاش‌ها را هم اکنون شاهد هستیم و با وجود اینکه در گذشته بیش از 99 درصد نانوایی‌ها از جوش شیرین استفاده می‌کردند، خوشبختانه امروز اردبیل جزو معدود استان‌هایی است که 99 درصد نانوایی‌ها از جوش شیرین استفاده نمی‌کنند.

رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل افزود:همین مساله حذف جوش شیرین موجب افتخار برای استان است که در بحث کیفیت نیز تاثیر بسزایی داشته است ولی به هر حال تلاش خواهد شد نان‌هایی که در استان اردبیل پخته می‌شود، از کیفیت بالاتری برخوردار باشد.

در حال حاضر بیش از یک هزار و 900 واحد نانوایی سهمیه‌پز و 737 واحد نیمه یارانه‌ای در استان اردبیل در حال فعالیت هستند.

کیفیت نان فراگیرترین موضوع موثر در سلامت مردم است

معاون استاندار اردبیل در نشستی که درباره کیفیت نان در استان برگزار شد، کمیت و کیفیت نان در استان را فراگیرترین موضوع موثر در سلامت و رضایت مردم دانست و اظهار کرد: امسال با جدیت به این موضوع پرداخته می‌شود.

قاسمیان با تاکید بر لزوم اتخاذ تدابیر جدید برای کنترل و نظارت بر عملکرد عوامل دخیل در چرخه تولید نان گفت: با توجه به کیفیت بالای گندم استان اردبیل و مقایسه وضعیت نان در استان‌های مختلف، پیگیری آموزش و برگزاری دوره‌های تخصصی برای بخشی از نانوایان، بسیار مهم و ضروری است و این امر مهم در دستور کار استانداری قرار گرفته است.

وی یادآورشد: در این دوره‌ها علاوه بر استفاده از اساتید مجرب در حوزه‌های مختلف بهداشت، سلامت، فنی و حرفه‌ای، نسبت به انتقال تجربیات نانوایان موفق استان و تهران نیز اقدام خواهد شد.

نشست معاون استاندار اردبیل با متولیان کیفیت و کمیت نان را می توان به فال نیک گرفت و امیدوار بود با اهتمام مسئولان استان مردم شاهد دریافت نان باکیفیتی باشند.

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/475955/کیفیت-نان-در-سفره-اردبیلی‌ها؛-از-تایید-دست‌اندرکاران-تا-نارضایتی-مردم
بستن   چاپ