پیام آذری
چاره‌ای جز گسترش انرژی‌های پاک برای تأمین برق وجود ندارد
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1401 - 1:39:33 PM
ایسنا

پیام آذری- علی منشاری در گفت‌وگو پی اظهار کرد: تمام کشورهای جهان در راستای گسترش انرژی پاک حرکت می­ کنند و آینده متعلق به نیروگاه ­های تجدیدپذیر است و  در حال حاضر بسیاری از کشورها، آینده ­­ای که ما در انتظارش هستیم را ایجاد کرده ­اند و با سرعت بسیار زیادی نسبت به ما در این مسیر روبه‌جلو حرکت می ­کنند.

وی اضافه کرد: باید تا 10 سال آینده حداقل 25 هزار مگاوات یعنی حدوداً به میزان نیمی از مصرف سال قبل کشور، نیروگاه ­های تجدیدپذیر داشته باشیم که در پیش‌بینی میان‌مدت با در نظر گرفتن سالانه 5 درصد نرخ رشد مصرف برق در سال 1410 حدود 22 درصد نیاز مصرف برق کشور خواهد بود.

به گفته منشاری، بحث انرژی در جهان اهمیت بسیار بالایی دارد و نباید وجود منابع سوخت فسیلی باعث غفلت و بی‌توجهی در استفاده از پتانسیل بالای ایران در زمینه انرژی­ های پاک شود.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: باهدف گذاری در راستای راه‌اندازی سالانه 2 هزار و 500 مگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر که بیشترین سهم این ظرفیت را با توجه‌ به پتانسیل ایران به نیروگاه ­های خورشیدی فتوولتائیک و نیروگاه ­های بادی تخصیص داده و این فاصله را جبران کرد.

چاره‌ای جز گسترش انرژی‌های پاک برای تأمین برق وجود ندارد

منشاری تصریح کرد:  دستیابی به این هدف نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از متخصصین است که حتی می­ توان جلوتر از برنامه زمان­ بندی حرکت و بستر توسعه بیشتری در این زمینه را فراهم کرد.

وی تشریح کرد: طبق آمار اعلام شده توسط مدیرکل دفتر مدیریت انرژی شرکت توانیر جمعیت مشترکین نسبت به سال قبل رشد 5 درصدی داشته و پیش‌بینی می¬شود  شاهد افزایش 4.5 درصدی مصرف برق در تابستان باشیم درحالی‌که افزایش ظرفیت تولید برق در سال جاری 7 هزار مگاوات خواهد بود.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: در صورت تحقق افزایش 7 هزار مگاواتی تولید برق در سال 1401 که سهم نیروگاه‌های برق¬آبی 4 هزار مگاوات، حرارتی 2 هزار و 500 مگاوات و بادی و خورشیدی 500 مگاوات خواهد بود و توجه به اختلاف تولید و مصرف در سال قبل با تراز تولید برق 53 هزار مگاوات در مقابل نیاز 67 هزار مگاواتی مصرف‌کننده‌ها شاهد کمبود 14 هزار مگاوات بودیم که با توجه‌ به پیش‌بینی رشد 4.5 درصدی که به آن اشاره شد نیاز مصرف‌کننده‌ها به 70 هزار مگاوات خواهد رسید.

به گفته منشاری، در صورتی‌ که به دلایلی مانند کمبود بارش، تأخیر در ساخت یا افزایش ظرفیت نیروگاه‌های برق¬آبی و حرارتی، اگر حتی بخشی از ظرفیت پیش‌بینی شده محقق نشود و توجه به شرایط نامطلوب سال گذشته که کمبود آب باعث کاهش 70 درصدی میزان تولید برق در نیروگاه‌های برق¬آبی شد به‌طوری‌که در تابستان سال قبل باتوجه‌به ظرفیت بیش از 12 هزار مگاواتی کشور به طور متوسط فقط 4 تا 5 هزار مگاوات آن در مدار بوده است، در بهترین حالت وضعیتی نامطلوب و مشابه سال قبل خواهیم داشت و همگی اتفاقات و حوادث تلخی که به دلیل کمبود برق و خاموشی‌های با برنامه یا بی‌برنامه رخ داد را به یاد داریم.

وی تشریح کرد: با فرض تحقق افزایش 7 هزار مگاواتی حدود 10 هزار مگاوات ناترازی خواهیم داشت و این آمار نشان می دهد حداقل صرفه‌جویی برای عبور از بحران خاموشی در 4 ماه گرم سال 10 هزار مگاوات است که در صورت کاهش پیش‌بینی انجام شده در توسعه ظرفیت به این رقم اضافه خواهد شد.


http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/477136/چاره‌ای-جز-گسترش-انرژی‌های-پاک-برای-تأمین-برق-وجود-ندارد
بستن   چاپ