پیام آذری- سیمین خیاط زاده در
خصوص بیماریهای اسهال و استفراغ اظهار کرد: در طول این فصل یکسری ویروسها
فعال میشوند و یا با مصرف مواد غذایی و آب آلوده علائم اسهال و استفراغ
دیده میشود چراکه یکسری میکروبها در آب آلودهای که مصرف کردهاند، وجود
داشته است.
وی ادامه داد: دو سال بود که به دلیل شیوع
ویروس کرونا، مسافرتها و ارتباطات کاهش یافته بود و مردم در ضدعفونی کردن
سطوح و دستها عملکرد خوبی داشته و از ماسک هم استفاده میکردند اما اکنون
شاهد آن هستیم که رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش یافته و ویروسها فرصت
یافتهاند تا رشد کنند و این سبب ایجاد مشکلاتی شده است.
خیاط زاده خاطرنشان کرد: توصیه میکنیم
اگر از وسایط حمل و نقل عمومی برای سفر استفاده میکنند، حتما ماسک به
همراه داشته باشند و مدام دستان خود را بشویند و از افراد مریض نیز دوری
کنند بهویژه رعایت نکات بهداشتی غذا و آب بسیار مهم است که حتما آب سالم
بوده و تازه باشد و در مکانهایی که اطمینانی از سالم بودن آب و غذا
ندارند، استفاده نکنند تا جلوی انتشار بیماری گرفته شود.
وی اضافه کرد: طغیان بیماری اسهال و
استفراغ در مکانهایی که افراد تجمع و تماس بیشتری دارند، بیشتر است و سبب
انتشار بیماری میشود همچنین بیماری اسهالی و رودهای در تمامی گروههای
سنی وجود دارد اما نوع ویروسی آن در سنین پایینتر بیشتر است.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر
دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: رعایت بهداشت آب، غذا، دست و ماسک
باعث میشود تا از انتشار این بیماری جلوگیری شود اما به یاد داشته باشید
که در تمامی موارد این علائم جزو ویروسهای رودهای نیست و احتمال دارد
ویروس کرونا باشد چراکه در کرونا هم علائم گوارشی وجود دارد و بیماران باید
خود را قرنطینه کرده و تماس کمتری با دیگران داشته باشند.
http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/486010/علت-افزایش-بیماریهای-اسهال-و-استفراغ-در-فصل-تابستان