پیام آذری
شکل‌گیری پاتوق‌های موزاییکی معتادان در شمال تهران/ هشدار نسبت به آمار بالای نقاط بی‌دفاعِ تاریک در پایتخت
يکشنبه 2 مرداد 1401 - 15:00:07
پیام آذری - سخنگوی شورای شهر تهران با تاکید بر لزوم همکاری بین وزارت نیرو و شهرداری برای نصب روشنایی شهری در تمام نقاط بی‌دفاع پایتخت برای جلوگیری از شکل‌گیری پاتوق های موزاییکی گفت: قطعا نگاه حذفی به مساله معتادان متجاهر، راهکار مناسبی برای ساماندهی آنها نیست و این مساله می تواند منجر به پخش شدن آنها در سطح شهر شود و افزایش تعداد پاتوق های موزاییکی را به همراه داشته باشد. البته ما نباید شهر و آسیب های آن را به حال خود رها کنیم.

به گزارش شهر ، «علیرضا نادعلی» سخنگوی شورای شهر تهران درباره برنامه‌های قرارگاه اجتماعی پایتخت در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر گفت: موضوع ساماندهی معتادان متجاهر در تهران به دلایل مختلف دچار رهاشدگی چندساله بود و ما تا پیش از دوره جدید مدیریت شهری در بسیاری از مناطق پایتخت شاهد حضور این معتادان و وجود صحنه‌هایی مانند تزریق مواد مخدر توسط آن‌ها بودیم؛ صحنه‌هایی که چهره شهر را به شدت مخدوش کرده بود. البته باید توجه داشت در سال‌های اخیر تعداد معتادان متجاهر تهران آن قدر افزایش یافته است که با وجود جمع آوری عده زیادی از آن‌ها در ماه‌های گذشته، هنوز شاهد حضور پرتعداد معتادان متجاهر در پایتخت هستیم.
وی افزود: برآورد می‌شود که بیش از 20 هزار معتاد متجاهر در تهران وجود داشته باشد و قطعا رسیدگی به تمام امور این افراد از عهده یک دستگاه برنمی‌آید. یکی از اهداف تشکیل قرارگاه اجتماعی پایتخت نیز در همین راستا تعریف شد و این قرارگاه در راستای ایجاد همبستگی بین دستگاه‌های مختلف جهت تجمیع امکانات و ظرفیت‌ها برای شناسایی، نگهداری و بازپروری معتادان متجاهر راه اندازی شد. در واقع قرارگاه اجتماعی برای تحقق هدف مدیریت واحد شهری شکل گرفت که در دوره‌های قبلی مدیریت شهری تهران درباره آن صحبت می‌شد، اما در عمل شاهد یکپارچه شدن عملکرد دستگاه‌های مسئول ساماندهی آسیب‌های اجتماعی پایتخت نبودیم.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: داشتن نگاه قرارگاهی به حل معضلات اجتماعی تهران، تنها راهکار موجود برای شکل گیری همکاری بین نهادهای متولی در این حوزه جهت ساماندهی آسیب‌های اجتماعی پایتخت بود. به همین دلیل هم قرارگاه اجتماعی تهران شکل گرفت تا تمام دستگاه‌ها نخست امکانات خودشان را به اشتراک بگذارند و دوم ظرفیت‌های مردمی ساماندهی آسیب‌های اجتماعی را به میدان بیاورند تا قرارگاه اجتماعی پایتخت بتواند تا حدی در کاهش این آسیب‌ها موثر باشد.
قرارگاه اجتماعی تهران هنوز با نقطه آرمانی فاصله دارد
نادعلی با تاکید بر اینکه پیش از تشکیل قرارگاه اجتماعی تهران، نهادهای متولی رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی پایتخت به صورت جزایر جداگانه فعالیت می‌کردند، عنوان کرد: همین که قرارگاه اجتماعی تهران توانسته است تمام دستگاه‌های مسئول در حوزه رفع آسیب‌های اجتماعی پایتخت را کنار هم جمع کند، موفقیتی است که در دوره‌های قبلی مدیریت شهری تهران با وجود تلاش‌های زیاد حاصل نشده بود. در ماه‌های اخیر هم نهادهای مختلف حاضر در این قرارگاه توانسته‌اند با تقسیم کار مناسب، به شکل مناسبی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی پایتخت گام بردارند.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: با توجه به تعدد آسیب‌های اجتماعی موجود در تهران و گسترش محسوس این آسیب‌ها در سطح پایتخت در سال‌های گذشته، طبیعی است که فعالیت ده ماهه قرارگاه اجتماعی پایتخت نمی‌تواند تاثیر زیادی روی تغییر چهره تهران بگذارد و چهره شهر را از صحنه‌های تلخ مربوط به آسیب‌های اجتماعی گوناگون پاک کند. اساسا هم ساماندهی آسیب‌های اجتماعی پایتخت و پاک کردن چهره شهر از این آسیب ها، کاری بسیار زمان بر است که برای به ثمر نشستن آن، دستگاه‌های متولی باید سال‌های زیادی در کنار هم فعالیت کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به این که اساسا ماهیت آسیب‌های اجتماعی به مشکلات مربوط به تعداد زیادی از انسان‌ها در سطح یک جامعه بزرگ بازمی‌گردد، ساماندهی این آسیب‌ها نیز یک شبه ممکن نیست. به همین دلیل می‌توان گفت با وجود مناسب بودن فعالیت‌های قرارگاه اجتماعی تهران در ماه‌های اخیر، هنوز ما فاصله زیادی با نقطه آرمانی رفع آسیب‌های اجتماعی و بهبود چهره پایتخت داریم.
نقاط زیادی در سطح تهران داریم که شب‌ها کاملا تاریک و بی‌دفاع هستند
نادعلی گفت: شکی نیست که هدف اصلی ما از جمع آوری معتادان متجاهر، فراهم کردن زمینه برای بازگشت آن‌ها به چرخه زندگی سالم است، نه الزاما حذف آن‌ها از چهره پایتخت یا دامن زدن به حضور معتادان در پاتوق‌های موزاییکی و پخش شدن بیشتر آن‌ها در سطح شهر. برای رسیدن به این هدف نیز ما ابتدا باید تعریف صحیحی از «بیمار» یا «مجرم» بودن معتادان ارائه دهیم و بعد با برنامه ریزی دقیق مبتنی بر فهم مشترک به حل مشکلات معتادان متجاهر بپردازیم.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: قطعا نگاه حذفی به مساله معتادان متجاهر، راهکار مناسبی برای ساماندهی آن‌ها نیست و این مساله می‌تواند منجر به پخش شدن آن‌ها در سطح شهر شود و افزایش تعداد پاتوق‌های موزاییکی را به همراه داشته باشد. البته ما نباید شهر و آسیب‌های آن را به حال خود رها کنیم و باید توجه داشته باشیم که وجود موقعیت‌های بی‌دفاع متعدد در سطح شهر، می‌تواند به زمینه‌ای برای شکل گیری پاتوق‌های موزاییکی بیشتر در تهران تبدیل شود. این در حالی است که متاسفانه ما نقاط زیادی را در سطح تهران داریم که شب‌ها کاملا تاریک و بی‌دفاع هستند و بستر لازم برای حضور معتادان را فراهم می‌کنند.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: با وجود فعالیت‌های زیادی که قرارگاه اجتماعی تهران در ماه‌های اخیر در محلات شوش و هرندی انجام داده است، اما هنوز هم آسیب‌های زیادی در این محلات مشاهده می‌شود که یکی از دلایل آن، عدم وجود روشنایی شهری در بسیاری از نقاط این دو محله در طول شب است. این در حالی است که اگر وزارت نیرو با همکاری شهرداری به نصب تیر چرغ برق در تمام سطح شوش و هرندی بپردازد، قطعا با از بین رفتن نقاط تاریک و بی‌دفاع، امکان حضور معتادان متجاهر در این محلات کمتر می‌شود.
وی در پایان تصریح کرد: ما نه تنها در جنوب تهران، بلکه حتی در شمال شهر نیز نقاط بی‌دفاع زیادی را داریم که به علت نبود امکانات روشنایی شهری به بستر مناسبی برای شکل گیری پاتوق‌های موزاییکی معتادان تبدیل شده اند. در چنین شرایطی نیز همکاری وزارت نیرو و شهرداری تهران می‌تواند تعداد نقاط بی‌دفاع شهر را کمتر کند و امکان شکل گیری پاتوق‌های موزاییکی در سطح پایتخت را کاهش دهد.
منبع: ایلنا
انتهای پیام/

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/489733/شکل‌گیری-پاتوق‌های-موزاییکی-معتادان-در-شمال-تهران--هشدار-نسبت-به-آمار-بالای-نقاط-بی‌دفاعِ-تاریک-در-پایتخت
بستن   چاپ