پیام آذری
این غذای محلی بدن را از عفونت‌ها پاک می‌کند
شنبه 2 مهر 1401 - 18:28:47
پیام آذری - آفتاب‌‌نیوز :
سوغان سوی اهر یکی از غذ‌اهای سنتی آذربایجان غربی و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، فیبر، فسفر، اسیدفولیک، سلنیوم، گوگرد، سولفور و ... است.
برای بررسی خواص سوغان سوی اهر و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مهم‌ترین خواص سوغان سوی اهر
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی، درباره مهم‌ترین خواص سوغان سوی اهر گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای افرادی که فعالیت‌های فیزیکی سخت انجام می‌دهند، ورزشکاران و مخصوصا بدنسازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
وی افزود: فیبر موجود در سوغان سوی اهر موجب بهبود عملکرد روده، تقویت دستگاه گوارش و هضم آسان غذا می‌شود؛ لذا برای افراد مبتلا به یبوست و بواسیر بسیار مفید و اثربخش است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و موجب رفع انواع عفونت بدن، از جمله عفونت‌های معده و روده می‌شود.
عظمایی بیان کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در رفع درد‌های مفصلی دارد؛ لذا توصیه می‌شود افراد مبتلا به این عارضه، از خواص این غذای محلی بهره ببرند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: مصرف سوغان سوی اهر موجب بهبود عملکرد عصبی و تقویت حافظه می‌شود و از آلزایمر پیشگیری می‌کند؛ لذا برای سالمندان بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین B 12، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی گفت: از دیگر خواص سوغان سوی اهر می‌توان به رفع گرفتگی صدا اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود و از پیری زودرس پیشگیری می‌کند.
عظمایی اظهار کرد: سوغان سوی اهر به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.
وی بیان کرد: مصرف این غذا موجب تقویت بینایی می‌شود و از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری می‌کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

پیام آذری

منبع: آفتاب
اخبار استان آذربایجان شرقی
اخبار اهر
کلیدواژه: کلسیم آهن گوگرد محقق و پژوهشگر طب سنتی بسیار مفید
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد 36079352 را به همراه موضوع به شماره 100010022100 پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده 74 قانون تجارت الکترونیک مصوب 1382/10/17 مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/497988/این-غذای-محلی-بدن-را-از-عفونت‌ها-پاک-می‌کند
بستن   چاپ