پیام آذری
کشاورزان و دامداران پیشگیری از بیماری‌ قارچی را جدی بگیرند
شنبه 23 اردیبهشت 1402 - 9:29:26 AM
ایرنا

پیام آذری- دکتر سولماز بصیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار  اظهار کرد: استان اردبیل از قطب‌های کشاورزی و دامپروری کشور است و افراد به لحاظ شغلی با حیواناتی مانند گاو و گوسفند و همچنین خاک تماس داشته و امکان ابتلا به بیماری‌های قارچی را دارند اما روش‌های پیشگیرانه نظیر استفاده از دستکش، چکمه و وسایل حفاظت فردی برای پیشگیری از بیماری موثر است.

وی افزود: تماس با قارچ به دلیل وجود عناصر قارچی در محیط زندگی، اجتناب ناپذیر است اما همه افرادی که در معرض قارچ هستند، الزاما به بیماری‌های قارچی مبتلا نمی‌شوند و این بیماری‌ها قابل درمان هستند.

تماس با قارچ به دلیل وجود عناصر قارچی در محیط زندگی، اجتناب ناپذیر است اما همه افرادی که در معرض آن هستند، الزاما به بیماری‌های قارچی مبتلا نمی‌شوند.

متخصص قارچ شناسی پزشکی ادامه داد: بیماری‌های قارچی نوعی از بیماری‌های پوست و اغلب مسری هستند و به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم به افراد سالم منتقل می‌شود.

دکتر بصیری توضیح داد: بیماری در شکل مستقیم از طریق تماس مستقیم انسان با انسان یا حیوان آلوده منتقل می‌شود و در شکل غیرمستقیم از طریق لوازم حمام (لیف، حوله)، لباس (کفش، جوراب)، وسایل خواب (ملحفه، بالش) و وسایل شخصی مشترک نظیر بُرس و شانه آلوده صورت می‌گیرد.

وی در ادامه خراش‌های پوستی، حرارت و رطوبت سطح پوست، راه رفتن با پای برهنه در مکان‌های مرطوب نظیر سالن‌های ورزشی، رختکن و دوش‌ها، فعالیت و زندگی در محل‌های پرازدحام و شلوغ مثل خوابگاه‌ها، مکانهای نظامی و انتظامی مانند سربازخانه‌ها و زندان‌ها و همچنین سیستم ایمنی بدن را از عوامل موثر در ایجاد بیماریهای قارچی اعلام کرد.

بصیری گفت: "درماتوفیتوزیس" یا کچلی از بیماری‌های مهم قارچی است که در کودکان بخصوص پسربچه‌ها قبل از سن بلوغ باعث پوسته ریزی در سر و ریزش موی سر و در بزرگسالان باعث ایجاد کچلی کشاله ران می‌شود که مورد اخیر در مردان شایع تر است.

مسئول فنی آزمایشگاه تخصصی قارچ شناسی پزشکی بیمارستان امام رضا (ع) اردبیل ادامه داد: در خانم‌های خانه دار و کسانی که بیشتر با آب سر و کار دارند، عفونت‌های ناخن و ضایعات دست شایع تر است.

بیماری‌های قارچی پوست، ارتباطی با سرطان پوست ندارد

وی خاطرنشان کرد: بر اساس مقالات علمی، بیماری‌های قارچی پوست، ارتباطی با سرطان پوست ندارند اما به دلیل قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست و ایجاد مشکلات زیبایی ( ریزش مو، تغییر شکل و فرم ناخن و لکه‌های قرمز پوستی و گاه خارش‌های آزاردهنده و شدید) می‌توانند باعث ناراحتی و نگرانی بیمار شوند.

دکتر بصیری اظهار کرد: بیمارستان آموزشی و درمانی امام رضا (ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در مرکز این استان با نیروهای انسانی متخصص و آزمایشگاه مجهز که در نیمه دوم سال ١٤٠١ راه اندازی شده، به بیماران و متقاضیان خدمات رسانی می‌کند و از استان‌های همجوار نظیر گیلان و آذربایجان شرقی نیز مراجعه کننده دارد.

متخصص قارچ شناسی پزشکی و مسئول فنی آزمایشگاه تخصصی قارچ شناسی بیمارستان امام رضا (ع) اردبیل گفت: پذیرش بیماران در این مرکز درمانی با تعرفه دولتی انجام می‌گیرد و آزمایشگاه مذکور طرف قرارداد با همه سازمان‌های بیمه گر است و هزینه زیادی بابت آزمایشات تشخیصی به بیمار تحمیل نمی‌شود.

در خانم‌های خانه دار و کسانی که بیشتر با آب سر و کار دارند، عفونت‌های ناخن و ضایعات دست شایع تر است.

وی افزود: درمان این بیماری بسته به محل ضایعه و شکل بیماری ممکن است نیاز به مدت زمان طولانی داشته باشد و مراجعه زودهنگام بیمار به پزشک و آزمایشگاه می‌تواند روند درمان را تسریع کند.

دکتر بصیری عدم استفاده خودسرانه از داروهای موضعی، خوراکی ضدقارچی و کورتون‌های موضعی قبل از مراجعه به پزشک را در کاهش مدت زمان درمان موثر دانست.

متخصص قارچ شناسی پزشکی تصریح کرد: بیماری‌های قارچی واکسن خاصی ندارند اما با استفاده از روش‌های مناسب پیشگیری مثل ضدعفونی کردن اماکن عمومی مثل ورزشگاه‌ها، استخرها، تشک‌های کشتی و تمیز کردن وسایل بدنسازی قبل و بعد از استفاده از آن، استفاده از وسایل حفاظت فردی مثل دستکش و چکمه بخصوص هنگام تماس با دام و سگ و گربه و شستن دست بعد از تماس با آنها میزان ابتلا به بیماری را کاهش خواهد داد.

وی در پایان این مصاحبه، پشتیبانی‌ها و توجه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نسبت به توسعه و خدمات رسانی این آزمایشگاه را مفید دانست و از مسئولان دانشگاه قدردانی کرد.


http://www.Azari-Online.ir/Fa/News/564382/کشاورزان-و-دامداران-پیشگیری-از-بیماری‌-قارچی-را-جدی-بگیرند
بستن   چاپ