بزرگنمايي:
پیام آذری -
به گزارش خبرگزاری فارس از کلاله، شیوع ویروس کرونا از اواخر سال 1398 در کشور بخشهای مختلفی را تحت تأثیر قرار داد یکی از بخشهای مهم آموزش و پرورش بود که به نوبه خود جامعه بزرگی قریب به 15 میلیون نفر را تشکیل میدهد.
برای قطع زنجیره کرونا و حفظ امنیت جانی و سلامت دانش آموزان تصمیم بر آن شد آموزش از طریق غیرحضوری و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و سامانه شاد دنبال شود.
بدون تردید لازمه استفاده و برخورداری از سامانه شاد و تدریس معلمان در فضای مجازی دسترسی به اینترنت پرسرعت میباشد با این وجود و بعد از گذشت یک سال از آموزش مجازی در مدارس، هنوز در گوشه و کنار این سرزمین فرزندانی هستند که به اینترنت دسترسی نداشته و در این شرایط خانوادهها گزینهای به جز ترک تحصیل فرزندانشان ندارند.
در گلستان نیز شرایط چندان مطلوب نیست طبق آخرین آمار هنوز حدود 20درصد دانش آموزان گلستانی به اینترنت دسترسی ندارند در این میان یکی از روستاهایی که به دلیل عدم دسترسی به اینترنت بسیاری از دانش آموزان مجبور به ترک تحصیل شدهاند روستای «زاو پایین» از توابع شهرستان کلاله است.
*وقتی شبکه شاد (غم) برای خانوادهها به ارمغانمیآورد
در همین رابطه یکی از ساکنان روستای «زاو پایین» کلاله در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: دانش آموزانی که در این روستا زندگی میکنند با مشکل اینترنت مواجه هستند تقریبأ یکسالی میشود دانش أموزان از طریق سامانه شاد به تحصیل ادامه میدهند اما اینترنت این منطفه بسیار ضعیف است و مشکلات عدیدهای را برای خانوادهها و دانش آموزان ایجاد کرده است.
محمدرضا سیدی تصریح کرد: روستای «زاو پایین» از لحاظ آنتندهی در منطقه کور واقع شده است از این رو بچهها در ساعات مختلف روز و شب حدود دو کیلومتر به سمت کوه اطراف روستا پیادهروی میکنند تا بتوانند به اینترنت دستیابی داشته باشند.
وی بیان کرد: متأسفانه به دلیل عدم دسترسی به اینترنت بیشتر بچهها در این روستا مجبور به ترک تحصیل شدهاند من نیز دو دانش آموز دارمکه برای تحصیل آنها خانهای در شهر فراغی اجاره کردم، ماهیانه 400 هزار تومان اجاره پرداخت میکنم با شرایط بد اقتصادی واقعأ این هزینه در توان من نیست.
* «زاو پایین» در منطقه کور سیگنال آنتندهی قرار دارد/ عدمتمایل شرکتهای خدمات رسان اینترنت برای سرمایهگذاری در روستاهای محروم
رئیس اداره مخابرات کلاله در خصوص مشکلات اینترنت داش آموزان «زاو پایین» در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: روستای «زاو پایین» در منطقه کور از نظر سیگنال آنتندهی قرار دارد، این روستا از روستاهای همجوار در گرگانرود محسوب میشود اینترنت در گرگانرود 2G است از این رو ارتباط روستا از طریق VOICE برقرار میباشد.
مهران مرادی تصریح کرد: از سال گذشته سازمان ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان پیگیر سرویسدهی به این روستاها هستند متأسفانه شرکتهای خدماترسانی که دارای پروانه هستند علاقهای به سرمایهگذاری در روستاهای محروم ندارند.
وی افزود: وزارت ارتباطات، فناوری و اطلاعات تکلیف کرده از طریق طرح uso طرح خدمات اجباری روستایی که دولت هزینه را تقبل میکند توسط یک شرکت خدماترسان سرویس اینترنت در روستاهای فاقد اینترنت برقرار کند.
رئیس اداره مخابرات کلاله خاطرنشان کرد: در مورد روستای «زاو پایین» باید از محل uso شرکت همراه اول ارتباط اینترنت در گرگانرود را تبدیل به 3G کند که این امر در سال گذشته محقق نشده است، پیگیریهای لازم انجام و سازمان فناوری اطلاعات تأکید کرده امسال شرکت همراه اول سرویس اینترنت خود را به 3G تبدیل کند در این رابطه زیرساختها آماده است و سازمان فناوری اطلاعات باید پیگیر این موضوع باشد که هر چه زودتر اینامر محقق شود.
مرادی با اشاره به ارائه خدمات مخابرات کلاله در زمان شیوع کرونا گفت: از سال گذشته و با شیوع کرونا باعث شد مردم و دانش آموزان زمان بیشتری را در فضای مجازی سپری کنند از این رو مجبور شدیم تمام سرویسهای اینترنت را به صورت پر سرعت به مردم ارائه دهیم در واقع اینترنت پنج روستا از 2G به 4G ارتقا دادیم.
براساس این گزارش، سال تحصیلی 99-1400 رو به پایان است، یکسال دانش آموزان به صورت غیرحضوری در فضای مجازی مشغول به تحصیل هستند با این وجود فراهم نبودن زیرساختها برای دستیابی به اینترنت پرسرعت موجب شد تا تعدادی از دانش آموزان از تحصیل جای بمانند امری که می تواند لطمه فراوانی به بخش آموزش کشور وارد کند.
کرونا در کنار تمام مشکلات و مصائب به ما یاد آوری کرد هنوز در خصوص فراهم کردن امکانات حداقلی برای شهروندان فاصله آرمانی زیادی با آنچه که در ذهن می پنداشتیم، داریم.
انتهای پیام/83017