رزم حسینی: تلاش کردهایم از واردات کالاهای غیرضرور و لوکس جلوگیری کنیم
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام آذری - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ریشه گرانی سیمان نرخ ارز بوده و به ازای هر 10 درصد رشد نرخ نقدینگی پنج درصد نرخ تورم و به ازای هر 10 درصد رشد نرخ ارز 8 درصد قیمت کالاهای وارداتی افزایش مییابد.
به گزارش ایسنا، علیرضا رزم حسینی در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال جواد کریمی قدوسی که پرسید چرا واردات بی رویه کالا همچنان ادامه دارد؟، بیان کرد: در خصوص واردات کالا براساس مصوبه سران قوا در خردادماه سال 1397 واردات 2230 ردیف تعرفه کالا ممنوع شد. وقتی بنده مسئولیت وزارتخانه را پذیرفتم اعتبار این مصوبه در حال اتمام بود و بنده با اختیارات خودم دستور ادامه این ممنوعیت را دادم و مجددا مجوز شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا را گرفتیم. با ممنوعیت واردات 2230 کالا 3.5 میلیارد دلار بومی سازی شد و شاهد ساخت قطعات در بخشهای مختلف در داخل بودیم. حدود پنج میلیارد و 300 میلیون دلار از واردات غیرضروری جلوگیری شد و در پایان سال 1399 واردات ما به 38 میلیارد دلار کاهش یافت که در مقایسه با سال 1396 حدود 16 میلیارد دلار از واردات کالاهای غیرضرور جلوگیری شد.
وی در ادامه اظهار کرد: از 38 میلیارد دلار کالاهای وارداتی 12 میلیارد آن به کالاهای اساسی باز میگردد و مابقی آن برای واردات مواد اولیه کارخانجات، ماشین آلات خط تولید و تجهیزات پزشکی میباشد. امروز 70 درصد قطعات خودرو و 70 درصد قطعات لوازم خانگی در داخل تولید میشود. در سال گذشته و در سال جاری نیز ما تمام تلاش خود را کردهایم تا از واردات کالاهای غیرضرور و لوکس جلوگیری کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تصریح کرد: در خصوص قیمت سیمان ما سال گذشته 68 میلیون تن تولید سیمان داشتیم که 13 درصد رشد داشته است. یکی از افتخارات کشور ما تولید سیمان و فولاد است که روزگاری وارد کننده آن بودیم. اما دلیل اصلی افزایش قیمت آن افزایش نرخ ارز است. 90 درصد تورم داخل کشور به سیاستهای پولی و ارزی باز میگردد و به ازای 10 درصد رشد نقدینگی پنج درصد تورم افزایش مییابد. از سوی دیگر ما شاهد افزایش هزینههای تولید هستیم. هزینه گاز در صنایع 2.5 برابر شده است و هزینه برق نیز چهار الی پنج برابر شده است. همچنین هزینه حمل و نقل حدود 66 درصد افزایش یافته و قیمت آجر نسوز صنایع نیز 116 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد: اما ما همچنان نظارت خود را دنبال میکنیم و سال گذشته 15 هزار و 576 مورد بازرسی انجام دادیم و 18 درصد بازرسیها افزایش یافته است. اما واقعیت این است که گرانیهای به وجود آمده به دنبال تحریمها افزایش نرخ ارز است. حمایت از تولید باید با حداکثر توان صورت بگیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سال جاری در بخش مانع زداییها از بخش تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت سه بسته را آماده کرده است، اضافه کرد: ما در شروع کار کتاب قوانین مزاحم را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم و هفته گذشته نیز بنده در نامهای قوانین و موانع تولید را تقدیم رییس مجلس کردم و از کمیسیونهای تخصصی انتظار همکاری داریم. وزارت صمت از روز اول عید در ابلاغیهای به تمام استانها به مانع زدایی و پشتیبانی از تولید تاکید داشته است. دیروز نیز برای اولین بار کار شجاعانهای انجام گرفت و 6000 محدوده معدنی که بیش از 50 سال در اختیار عدهای بود آزاد کردیم و از طریق مزایده به افراد واجد شرایط داده خواهد شد که اقدامی بزرگ در توسعه پایدار کشور میباشد.
رزم حسینی در پایان تاکید کرد: نرخ ارز نیمایی در اردیبهشتماه سال 1399، 14هزار و 500 تومان بود و در پایان سال گذشته به 22 هزار تومان رسید. افزایش نرخ ارز بر روی قیمت کالاها و خدمات تاثیر میگذارد ما مسئول تولید و حمایت از تولید کننده هستیم. باید نه تنها نیاز داخل کشور را تامین کرد بلکه باید به سمت صادرات کالاها نیز برویم. جلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری سیاست ما در طول این مدت بوده و در سال گذشته 8.5 میلیارد دلار واردات کالاها کاهش یافته است که به سمت حمایت از تولید داخل رفتهایم عمق ساخت داخل 70 درصد افزایش یافته است ما به دنبال حمایت از تولید داخل هستیم.
انتهای پیام
-
سه شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۷:۴۰
-
۴۸ بازديد
-
ایسنا - مجلس
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/371485/