پیام آذری

آخرين مطالب

اجرای پروژه های بزرگ مقیاس بدون انجام مطالعات زیست محیطی تخلف است سازمان حفاظت محیط زیست

اجرای پروژه های بزرگ مقیاس بدون انجام مطالعات زیست محیطی تخلف است
  بزرگنمايي:

پیام آذری - مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت:با هماهنگی هایی که انجام شده هیچ پروژه بزرگی اجازه باز کردن بودجه بدون انجام پروژه های زیست محیطی در حوزه های شهری ندارد.

قدس آنلاین:وی ادامه داد: معمولا زمانی که یک پروژه وزن محیط زیستی اش کمتر باشد و فقط صرفا از نظر اقتصادی مثلا مورد نظر باشد معیاری وجود دارد که در اصل 50 قانون اساسی هم آمده که «هر اقدامی که باعث تخریب و الودگی محیط زیست شود باید از آن جلوگیری شود» در همین زمینه امسال با نگاه خوبی که شورای اسلامی شهر مشهد به قضیه محیط زیست داشت گام بسیار موثری دراین خصوص برداشته شد. به این ترتیب که مصوب شد همه پروژه هایی که در سطح شهر در حال اجرا هستند باید پیوست زیست محیطی داشته باشند و حتی در این خصوص یک کمیته تخصصی هم تعیین کردند که این کمیته تخصصی در واقع به عنوان یک کمیته راهبری پیوست محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد تعیین شد.
وی افزود: این کمیته وظیفه دارد مطالعات و بررسی ها را مدیریت کند و درحال حاضر باتوجه به پیگیری های که توسط شهرداری در حال انجام است، حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری یک تیم نظارتی تعیین کرده است که وظیفه اش بررسی و دریافت گزارش های کارفرمایان است و نواقص پروژه ها را در حوزه محیط زیست احصا کرده و آن ها را مجددا به پیمانکاران ابلاغ می کند که باید در ادامه چه اقداماتی انجام بدهند.
همتی اضافه کرد: درواقع ما در پیوست های محیط زیست به دنبال این هستیم که باید ها و نباید ها را مشخص کنیم. این موضوع که چه اقدام و طرحی هایی در راستای محیط زیست باید صورت بگیرد یا چه اقداماتی نباید صورت بگیرد. درهمین راستا راهکارهای لازم و برنامه های کاهش اثرات هم ارائه می شود یعنی آن برنامه باید در مطالعات آورده شود که چطور ما می توانیم اثرات را به حداقل برسانیم اینکه چطور یک پروژه می‍تواند اجرا بشود اما فاقد اثرات محیط زیست باشد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: خوشبختانه گام بسیار خوبی که شورا در راستای سلامت محیط برداشته است هم باعث ارتقای کیفیت محیط زیست فضاهای شهری می شود و هم از اقدامات جزیره ای دستگاه های اجرایی جلوگیری می کند و باعث می شود که ما یک شهر زیست پذیر و محیط زیست محور داشته باشیم. واقعا مشهد هم از لحاظ المان ها و شاخص های محیط زیستی یک شهر محیط زیست محور است و فضاهای زیستی خوبی هم در حاشیه شهر است که این کمک می کند که ما همیشه به توسعه مشهد یک نگاه محیط زیستی داشته باشیم با حفظ آن المان های طبیعی که در اطراف شهر هستند.
تورج همتی ادامه داد: البته ناگفته نماند که پیوست های محیط زیست با مطالعات ارزیابی محیط زیست از نظر بررسی های ما یک تفاوتی دارند به این ترتیب که، پروژه هایی که مشمول مطالعات ارزیابی محیط زیست هستند پروژه های بزرگ مقیاسی هستند که در آیین نامه ای که دولت مصوب کرده از آن ها ذکر شده است.
وی گفت: 53 پروژه در کشور مشمول انجام مطالعات ارزیابی محیط زیست هستند که فرایندشان این است که بایستی این پروژه ها بعد از غربالگری از لحاظ اثراتی که بر محیط های پیرامونی دارند باید در کارگروه ارزیابی محیط زیست استان که دبیرخانه آن در محیط زیست است بررسی شوند. اما پیوست های محیط زیست نیازی به بررسی در کارگروه ارزیابی استان ندارند در اینجا در حوزه های شهری کار غربالگری انجام می شود یعنی پروژه ها دوباره از نظر جنبه های محیط زیست و اثراتشان مطالعه می شوند و تاثیر گذاری و تاثیر پذیری شان مشخص می شود و بعد از اینکه مشخص شد مطالعات پیوست محیط زیست برآنها الزامی می شود. تفاوت بارزی که پیوست محیط زیست با مطالعات ارزیابی محیط زیست دارد مجرای تقسیم ان ها است. بد نیست بدانید که کمیته پیوست محیط زیست پروژه های شهری شامل نمایندگان دستگاه های اجرایی ذی ربط از جمله محیط زیست ودانشگاه و همین طور سمن های زیست محیطی است که این ها بتوانند نظرات شان را در قالب نظرات اجتماعی و به عنوان نماینده های حوزه های مردمی در آن جلسات ارائه دهند تا اینکه طرح در نهایت تایید یا رد شود. در واقع با هماهنگی هایی که انجام شده هیچ پروژه بزرگی اجازه باز کردن بودجه بدون انجام پروژه های زیست محیطی در حوزه های شهرمشهد را ندارد.
وی در پاسخ به این سئوال که این پروژه ها شامل چه مواردی می شوند گفت: پروژه های طرح های تقاطع غیر همسطح و پروژه های بزرگ مقیاس و حتی ساختمان های اداری شامل این موارد هستند که وقتی ایجاد می شود باید پیوست زیست محیطی داشته باشند.
وی در ادامه و در توضیح چگونگی حل مشکلات پروژه های قدیمی شهری افزود: اگر پروژه ای در سال های قبل ایجاد شده باشد یا پروژه ای به نوعی زخمی شده باشد و در مرحله غربالگری و ارزیابی های اولیه نباشد ما یک راهکاریی را تحت عنوان مطالعات ای ال پی یامطالعات پایش و مدیریت موضوع که در ان جا آن مدل مطالعه تفاوت دارد و مطالعه بیشتر به سمتی هدایت می شود که ما در حین اجرا باز باید چه اقداماتی کارفرمایان، متولیان ملزم هستند که از نظر رعایت استانداردهای محیط زیست و ارتقاء شاخص های محیط زیست انجام دهند.
همتی در توضیح نمونه های موفق این طرح از پروژه اکو پارک کشف رود یاد کرد و گفت: این طرح بسیار جوان و جدید است که شورای شهر در حال انجام آن است. در واقع از یکی از پروژه های موفق این طرح می توان از اکو پارک کشف رود یاد کرد اینکه شورا تصویب کرد که اکو پارک کشف رود اجرا و تکمیل شود و وقتی اسم کشف رود می آید همه اش به یاد آلودگی های زیست محیطی آن می افتیم. اما خوشبختانه با رویکرد و نگاه جدیدی که توسط دستگاه های مختلف جمعی از جمله شهرداری، استانداری، آب منطقه ای و محیط زیست و...در این حوزه وجود دارد نگاه بر این است که در حاشیه کشف رود اقدامات سبز و بیولوژیک صورت بگیرد. کارهایی که هم بتواند چهره و سیمای منطقه آن جا را تغییر دهد و هم به بهبود کیفیت محیط زیست شهر کمک کند. یکی از این اقدامات اکوپارک کشف رود است که از پل شاهنامه شروع شد و تا کمربند شمالی واقع در حریم شهر مشهد ادامه دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/294998/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نخستین کتیبه ساسانی به عنوان اولین سند مکتوب شهر آباده کشف شد

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

گواه قهرمانی باشگاه تراکتورسازی تبریز زیر سایه بلوغ مدیریت زنوزی

تصویر؛ استقبال مردم ارومیه از آخرین پادشاه قاجار

مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند جلوی افزایش وزن را بگیرد

پایان، غول ترک جام را بلعید!

مس سونگون 0 – 0 نیروی زمینی: تساوی سرد در تبریز

جشن بزرگ «دخترم؛ افتخار ایران» در ارومیه+تصاویر

مبارزه با آفت سن در 120 هزار هکتار از مزارع آذربایجان غربی

قتل عام در مرز ایران و آذربایجان | فیلم

ساخت طولانی‌ترین پل معلق کشور در آذربایجان‌شرقی

آماده افزایش مراودات تجاری با جمهوری آذربایجان هستیم

معرفی رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان پیرانشهر

اجرای 50 درصد ازطرح‌های آبیاری نوین استان در پلدشت

بررسی مسائل و مشکلات شهرک‌ها و نواحی صنعتی آذربایجان غربی

تصویب 14 شاخص عمرانی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام در آذربایجان غربی

در دیدار استاندار با رئیس طرف آذری کمیسیون مشترک اقتصادی اتفاق افتاد

سرویس مدرسه دخترانه در آتش سوخت/ 9 دانش آموز راهی بیمارستان شدند

جشن بزرگ «دخترم؛ افتخار ایران» در ارومیه

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

توسعه عدالت آموزشی در دستور کار آموزش و پرورش آذربایجان شرقی

خبر خوش برای مالکان اراضی فاز دوم شهرک خاوران

صدور کارت مرزنشینی برای افراد سه دهک اول و نیازمندان

خبرش خوش برای مالکان اراضی فاز دوم شهرک خاوران

اتصال 2 هزار خانوار سلماسی به فیبر نوری

احصا و پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی آذربایجان غربی

لزوم تدوین قوانین پایدار درآمدی برای شهرداری‌ها

استاندار آذربایجان غربی پیگیر حادثه دانش‌آموزان مصدوم ارومیه شد

ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی معرفی می‌شود

شیوع سرخک در کمین است؛ دلیل؟ مهاجرانِ واکسینه‌نشده!

بقای آقای گل در تبریز تقریبا قطعی شد!

لیگ یک: مساوی بی روح در هوای سرد تبریز

کنان ییلدیز کار دست خودش و یوونتوس داد؛ محرومیت 2 جلسه‌ای ستاره بیانکونری تأیید شد

تخصیص 50 میلیارد تومان برای تامین آب شرب مرند

پرچم رضوی در تبریز به اهتزار درآمد

زمان بازگشایی مرز ایران و جمهوری آذربایجان فرا رسیده | باید مسیر ریلی جلفا به نخجوان احیا شود

مبارزه با آفت سن مادری در120 هزار هکتار از مزارع غلات آذربایجان غربی

14 هزار فرهنگی آذربایجان شرقی در فرآیند انتخاب معلم نمونه شرکت کردند

کلنگ زنی 9 پایگاه امداد و نجات و یک ساختمان اداری در آذربایجان شرقی

استاندار آذربایجان غربی پیگیر حادثه دانش آموزان مصدوم ارومیه شد

5 دانش آموز ارومیه ای مصدوم تحت مداوا؛4 دانش آموز ترخیص شد

اولین نقش زن در خانواده توسط دختران ایفا می شود

دستگیری سارق دوچرخه و کشف اموال مسروقه در محمودآباد

عکس/ استقبال مردم ارومیه از احمدشاه قاجار

کشف کتیبه باستانی هزار و 500 ساله در آباده فارس

حادثه برای دانش‌آموزان دختر در ارومیه‌؛ 11 نفر مصدوم شدند

در سفر یک روزه پزشکیان به باکو چه گذشت؟/ دیدار در سواحل خزر و در میان مردم تبریز و اردبیل

در سفر یک روزه پزشکیان به باکو چه گذشت؟/ از دیدار در سواحل خزر و تا احساس غربت نکردن آقای رئیس جمهور

رمز ماندگاری گفتمان شهید رئیسی، مردم‌داری و حضور میدانی است

تعداد مصدومان آتش‌سوزی سرویس مدرسه ارومیه به 11 نفر رسید