پیام آذری

آخرين مطالب

گام جدید شهرداری تهران در حوزه درآمدزایی از زباله‌ها شهرداری تهران

گام جدید شهرداری تهران در حوزه درآمدزایی از زباله‌ها
  بزرگنمايي:

پیام آذری - قیمت زباله شهر تهران بیش از 4 میلیارد تومان است اما متاسفانه شهرداری تهران برای جمع‌آوری پسماندهای پایتخت بیش از هزینه میلیارد تومان هزینه می‌کند.

به گزارش شهر، این روزها توجه به طلای کثیف یا همان پسماند در تمامی نقاط جهان افزایش یافته است و بسیاری از دولت‌ها و شهرداری‌ها به دنبال این هستند تا با بازیافت زباله‌ها برای خود درآمدزایی ایجاد و انرژی مورد نیاز شهروندان خود را از طریق پسماند تأمین کنند.
مطابق با آمار روزانه هزاران تن پسماند در ایران تولید می‌شود، بیمارستان‌های کشور به عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع تولید پسماندهای پزشکی روزانه 400 تن پسماند تولید می‌کنند که این آمار در شهر تهران در ایام کرونا بالغ بر 110 تن در روز بوده است.
هر فرد تهرانی به صورت متوسط سالیانه شش برابر وزن خود زباله تولید می‌کند و این به معنای آن است که متوسط سرانه تولید زباله در شهر تهران 320 کیلوگرم است؛ البته بر اساس گزارشات تولید زباله در مناطق مختلف شهر تهران متفاوت است به طور کلی در مناطق مرکزی شهر تهران به ویژه مناطقی که عمده فعالیت‌های تجاری در آنجا صورت می‌گیرد شاهد بالاترین میزان تولید زباله هستیم از سویی دیگر در مناطق تجاری تهران زباله‌هایی با ارزش بالا تولید می‌شوند و در مقابل مناطق شرقی کمترین زباله ارزشمند را تولید می‌کنند.
بخشی از این پسماندها، پسماندهای خطرناکی هستند که در صورت عدم اعمال مدیریت مناسب مخاطرات زیادی برای محیط زیست، بهداشت محیط و سلامتی شهروندان ایجاد می‌کنند.
به دلیل توجه به محیط زیست و درآمدزایی از سرمایه بزرگ پسماندها که تحت عنوان طلای کثیف نامیده می‌شوند کشورهای جهان به سوی بازیافت پسماندها و درآمدزایی از آنها حرکت کرده‌اند؛ برای مثال در آلمان روزانه 90 هزار تن زباله تولید اما تنها 10 درصد آن بازیافت نمی‌شود یا ژاپن سالیان است که از زباله‌های خانگی برای تولید انرژی برق استفاده می‌کند.
تولید سالانه 21 میلیون تن پسماند در ایران
به گفته مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست، سالانه 21 میلیون تن پسماند عادی شامل خانگی، شهری و روستایی در کشور تولید می‌شود که حدود 7 تا 8 درصد آن ترکیبات پلاستیکی است و فقط 10 درصد یا کمتر از آن در مبدا تفکیک می‌شود.

پیام آذری


در ایران قانون مدیریت پسماند و هوای پاک به صورت مستقیم و غیر مستقیم به مدیریت انواع پسماندها اشاره کرده‌اند در این قانون گفته شده که به منظور حفظ محیط زیست از آثار زیانبار پسماندها و مدیریت بهینه آنها وزارتخانه‌ها، موسسه‌ها و سازمان‌ها و نهادهای دولتی و نهادهای عمومی و غیر دولتی موظف به انجام وظایف خود هستند.
قیمت زباله شهر تهران بیش از 4 میلیارد تومان است اما شهرداری تهران برای جمع‌آوری پسماندهای پایتخت بیش از هزینه میلیارد تومان هزینه می‌کند
بر اساس ماده 7 قانون مدیریت پسماند مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها و روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و در خارج از حوزه و وظایف شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به عهده بخشداری‌ها است؛ مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه به عهده تولیدکننده خواهد بود در صورت تبدیل آن به پسماند عادی به عهده شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بخشداری‌ها خواهد بود.
قیمت زباله شهر تهران بیش از 4 میلیارد تومان است اما متأسفانه شهرداری تهران برای جمع‌آوری پسماندهای پایتخت بیش از هزینه میلیارد تومان هزینه می‌کند.
هم اکنون پنج هزار و 500 تن از پسماندهای تهران دفن می‌شوند اما برای حفظ محیط زیست و مدیریت پسماند باید کاری کنیم تا این میزان کاهش یابد زیرا تحقق دفن تنها 10 درصدی زباله‌ها هدف اصلی شهرداری تهران است.
مدیریت پسماند موضوعی مغفول ماده در تهران است
همانطور که گفته شد وظیفه جمع آوری پسماندهای شهر تهران برعهده شهرداری است و مدیریت شهری تهران تلاش می‌کند تا با تغییر ساختار سیستم جمع‌آوری پسماند، زباله‌های تهران را مجدد بازیابی کند یعنی بخش حداقلی آن در آرادکوه دفن و مابقی به‌صورت کود یا به انرژی یا بازیافت تبدیل شوند.
متأسفانه پسماند و مدیریت آن موضوعی مغفول ماده در مدیریت شهری تهران است و از سال‌ها پیش به صورت حل نشده باقی مانده است مدیریت شهری در دوره جدید وعده داده است که در چارچوب طرح جامع پسماند و در برنامه یک ساله در سال 1401، مدیریت پسماند را اجرایی کند.
جلال بهرامی معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر تمرکز مدیریت شهری و به صورت تخصصی معاونت خدمات شهری روی مساله پسماند است گفت: در نظر داریم تا طرح جامع پسماند را در یک دوره زمانی مشخص به نتیجه برسانیم.
وی با بیان اینکه در مدیریت پسماند باید به دو رویکرد اقتصادی و زیست محیطی آن توجه شود، تاکید کرد: مدیریت شهری به دلیل اینکه بتواند به مساله اقتصادی بودن پسماند در شهر تهران بیشتر ورود کند، باید مدت زمان اجرای این طرح را کوتاه کند فرایند مدیریت پسماند پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و باید به این فرایند قبل از تولید پسماند، به تفکیک و بازیافت آن توجه ویژه شود.
وی افزود: یکی از معضلات مدیریت پسماند، کارخانه بازیافت و تفکیک زباله است، متأسفانه در قانون استقراری که سازمان محیط زیست برای این کارخانه گذاشته است، اجازه تأسیس کارخانه در محدوده و حریم شهر داده نشده؛ این در حالی است که در شهرهای پیشرفته دنیا این کارخانه‌ها در وسط شهر قرار دارند ایده و تجربه جهانی این است که در مراحل انجام بازیافت پسماند، باید مسیر حمل و نقل آن نیز کوتاه شود تا نتیجه‌گیری سریع‌تر اتفاق بیفتد.
وی بیان کرد: مدیریت شهری در نظر دارد تا در چارچوب طرح جامع پسماند در برنامه یک ساله خود در سال 1401، به این مساله توجه بیشتری کند طبق برنامه‌ریزی انجام شده 3 کارخانه M.R.F (بازیابی مواد پسماند) مدت سه ماه یعنی تا آخر فصل بهار افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسد.
برای کاهش دفن زباله‌ها و مدیریت پسماند چند تکنولوژی خاص در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد که زباله سوزی، استفاده از هازم و تبدیل زباله‌ها به کمپوست از جمله این تکنولوژی‌ها است.

پیام آذری


بر اساس آنچه که گفته شد مدیریت شهری در حال تدوین برنامه‌های جامع برای تفکیک پسماند و مدیریت آن است و راه‌اندازی اولین پایگاه پسماند بیمه در ایستگاه‌های مترو، دریافت میوه و شست‌وشوی اتو موبیل در ازای تحویل پسماند و حتی بازیافت پوشال‌های فرسوده کولرهای آبی و تبدیل به مواد اولیه تولید چوب و نئوپان از جمله اقدامات شهرداری برای مدیریت پسماندها است.
علاوه بر اقدامات انجام شده همانطور که گفته شد کلان‌شهرها از پسماندهای خود برای درآمدزایی استفاده می‌کنند و تولید برق و انرژی برای پایتخت و زباله سوزی یکی از راه‌هایی است که شهرداری تهران در بستر آن می‌تواند به درآمدزایی بپردازد.
ظرف دو سال آینده اتفاقات خوبی در حوزه پسماند رخ می‌دهد
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، با اشاره به مدیریت پسماند گفت: مدیریت پسماند موضوعی علمی است که توسط کارشناسان ما در شورای شهر مورد بررسی و در این خصوص اقدامات متعددی انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه تاکنون 5 قرارداد کارخانه M.R.F (بازیابی مواد پسماند) در مجموعه شهرداری تهران منعقد شده است گفت: هدف از این قراردادها کاهش زباله‌های ریجکتی به سمت آراد کوه است.
پیرهادی ادامه داد: در حال حاضر یک دستگاه زباله سوز در مجتمع آراد کوه وجود دارد و برای ساخت دستگاه دوم مذاکرات و اقداماتی صورت گرفته است.
باید درباره زباله‌های بیمارستانی صنعتی چاره‌ای بیاندیشیم امروز شهرداری برای تمامی این موارد تصمیم گیری کرده است و مجموعه‌های دانش‌بنیان نیز اقدامات مؤثری را انجام داده‌اند
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ساخت دستگاه زباله سوز سه سال به طول می‌انجامد گفت: این دستگاه‌ها کاملاً ایرانی است و پس از دریافت مجوزهای وارد چرخه می‌شود.
وی با بیان اینکه در حوزه پسماند به دنبال این هستیم که به تمامی موضوعات توجه داشته باشیم گفت: باید درباره زباله‌های بیمارستانی صنعتی چاره‌ای بیاندیشیم امروز شهرداری برای تمامی این موارد تصمیم گیری کرده است و مجموعه‌های دانش‌بنیان نیز اقدامات مؤثری را انجام داده‌اند.
پیرهادی تصریح کرد: از نظر بنده ظرف دو سال آینده اتفاقات خوبی در حوزه پسماند رخ می‌دهد علاوه بر آنکه بسیاری از همکاران ما در حوزه‌های پژوهشی و تحقیقاتی مکلف شده‌اند اقدامات سایر کشورها را مورد بررسی قرار دهند.
در بستر تفاهم نامه‌ای که با وزارت نیرو به امضا رسانده‌ایم قرار بر این شد تا وزارت نیرو انرژی حاصل از زباله‌های تهران را از شهرداری خریداری کند تا از طریق تولید انرژی از زباله‌های شهر بتوانم درآمد پایدار شهری ایجاد کنیم.

پیام آذری


سیاست گذاری شهرداری تهران کاهش دفن پسماندها است
تولید برق از زباله اقدام دیگری است که شهرداری تهران با کمک وزارت نیرو آن را دنبال می‌کند و در صورت تحقق برنامه‌های مندرج در تفاهم نامه میان وزارت نیرو و شهرداری می‌توان انرژی تهران را از طریق زباله‌های پایتخت تأمین کرد.
محمد مهدی عزیزی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند پیشتر نیز درباره تفکیک زباله‌های شهر تهران گفت: سیاست‌گذاری ما در راستای کاهش دفن پسماندها است و تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا بتوانیم دفن را به کمتر از 10 درصد برسانیم در این میان ما یا باید زباله‌های تر را به کمپوست تبدیل کنیم یا باید به صورت بی هوازی تکنولوژی هازم را مورد استفاده قرار دهیم.
وی با بیان اینکه قراردادهایی با شرکت‌های دانش بنیان در بحث بازیافت پسماند در حال انعقاد است گفت: در بستر این قرارداد زباله سوزی 2 هزار تن زباله در پهنه شرقی تهران به وقوع می‌پیوندد و در این بستر ضمن فروش برق می‌توان برای شهرداری درآمد پایدار ایجاد کرد.
در صورت تحقق برنامه‌های مدیریت شهری در چارچوب طرح جامع پسماند در برنامه یک ساله خود در سال 1401 و استفاده از تمامی ظرفیت‌ها برای مدیریت پسماند می‌توان امیدوار بود که در سال‌های پیش رو به درآمد 4 میلیارد تومانی حاصل از پسماندها دست یافت و هزار میلیارد تومان از هزینه‌های شهر را کاهش داد.
منبع: مهر
انتهای پیام /

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/477828/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

بهترین کرم پودر برای پوست چرب

شناسایی سلول‌های پیر بدون نیاز به گرفتن نمونه خون

پنیر خوردن قبل خواب باعث دیدن کابوس می‌شود

تجمع باشکوه عزاداران حسینی در پارس‌آباد برگزار می‌شود

25 پروژه گردشگری در خلخال در حال اجراست

انتقاد تند عباس عبدی: به جای آنکه دنبال کشف عوامل ترور دانشمندان هسته‌ای باشند مشغول ردصلاحیت‌ها بودند

ماجرای تیراندازی در گشت امنیتی همدان چه بود؟ | 2 نفر کشته شدند

شاید آغاز بیماری پارکینسون از مغز نباشد

قدردانی استاندار آذربایجان شرقی از دستگاه‌های خدمات‌رسان

ولایت‌پذیری دانش‌آموزان در تبعیت از شهدای کربلا متبلور می‌شود

ملت ایران همواره قدردان ایثار و فداکاری شهدا خواهند بود

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

عاشورا می‌تواند محور وحدت تمام مسلمانان جهان باشد

رئیس دادگستری خلخال: راه‌اندازی خط دوم کارخانه نئوپان تسریع شود

فعالیت بیش از 2 هزار و 70واحد صنعتی در آذربایجان غربی

نظارت 25 تیم دامپزشکی بر ذبح دام نذری در اردبیل

تشییع پیکر شهید رضا جباری لقمان در شهرستان اهر

درگذشت مادر شهید دوران دفاع مقدس در یامچی

برنامه تعطیلی خدمات ناوگان متروی تبریز در تاسوعا و عاشورا

پیام مادر محمدحسین

رویکرد « آموزش نمونشی » به زودی در مرکز توانبخشی نوید عصر ارائه خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید در جمع کارکنان بیمه دی: واقعه عاشورا، ایستادگی حق علیه باطل است/ جمهوری اسلامی در طرف حقانیت است و در برابر ظلم ایستاده

«هفت دیگر» روانه بازار کتاب شد

بررسی عملکرد و برنامه های موسسه فرهنگی قرآن و عترت ارومیه

«قاصدک مهربانی» بر بام فرهنگسرا‌های ارومیه

پایش و نمونه‌برداری محیط زیستی از واحد‌های تولید دخانیات در ارومیه

اجرای طرح فرآوری معدن سیلیس شاهین‌دژ با سرمایه گذاری 660 میلیارد تومانی

افزایش سامانه‌های نظارت تصویری در جاده‌های آذربایجان‌غربی

انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دادگستری آذربایجان غربی و اداره ورزش و جوانان

پایانه مرزی تمرچین مهیای میزبانی از زائران اربعین حسینی

اجرای طرح تعریض کمربندی منطقه آزاد ماکو

پویش «آب را دریابیم» در خلخال آغاز شد

اعلام تمهیدات ترافیکی اجتماع ضد صهیونی دستجات و هیئات تبریز

مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار هفدهم تیر ماه در تبریز برگزار می‌شود

اختصاص 31 هزار پروژه نهضت ملی مسکن در آذربایجان‌شرقی

پیش‌بینی بارش‌ پراکنده در نیمه شمالی آذربایجان شرقی

بازطراحی فضاهای کتابخانه‌ای گامی مؤثر در افزایش جذب مخاطب دارد

برگزاری آیین کلنگ‌زنی واحد فرآوری سیلیس در شهرستان شاهین‌دژ

آذربایجان‌غربی از استان‌های امن کشور برای سرمایه‌گذاری است

برگزاری سوگواره بصیرت عاشورایی در 17 بقعه متبرکه آذربایجان غربی

بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از روند اجرای پروژه بهسازی محور شاهین‌دژ

ایجاد شهرک های تخصصی معدن در آذربایجان غربی؛استخراج 600 هزار تن سیلیس

سیزدهمین سوگواره احلی من العسل در ارومیه برگزار شد

تشکیل 424 فقره پرونده برای واحدهای صنفی متخلف اردبیل

اطلاعیه برگزاری اجتماع ضد صهیونی هیئات در تبریز

پایش و نمونه‌برداری محیط زیستی از واحدهای تولید دخانیات در ارومیه

آغاز عملیات اجرایی طرح فرآوری معدن سیلیس در شاهیندژ