پیام آذری

آخرين مطالب

بزرگترین پروژه احیای دریاچه ارومیه در ایستگاه پایانی مقالات

بزرگترین پروژه احیای دریاچه ارومیه در ایستگاه پایانی
  بزرگنمايي:

پیام آذری - پروژه عظیم انتقال آب از رودخانه «زاب» به دریاچه ارومیه پس ازخلف وعده های مکرر مسئولان به ایستگاه پایانی رسیده وبا بهره برداری آن در اسفندماه امسال، قرار است دریاچه جانی دوباره بگیرد.

 پروژه عظیم انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه که بیش از 3 هزار میلیارد تومان هزینه برای احداث آن شده است و بنا به گفته مسئولان استانی اگر با هزینه‌های امروز محاسبه شود بیش از 12 هزار میلیارد تومان دولت برای این پروژه اعتبار تخصیص داده قرار است اسفندماه به بهره برداری برسد.
تونل کانی سیب دارای 36 کیلومتر طول است که توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء حفاری شده است و با اتمام آن قرار است سالانه 650 میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه شود.
سد کانی‌سیب مهمترین تأمین‌کننده آب موردنیاز برای احیای نگین آبی آذربایجان به شمار می‌رود و هم اینک تونل انتقال آب این سد 96 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که می‌تواند چرخه انتقال آب به دریاچه ارومیه را کامل کند تونل کانی سیب، تونل انتقال آب، کانال انتقال آب از خروجی تونل اصلی به سمت دریاچه ارومیه و بند انحرافی «بادیناوا» چهار جز اصلی طرح انتقال آب از رودخانه زاب شمرده می‌شوند که تا پایان سال 97، 1,440 میلیارد تومان از محل منابع عمومی و تسهیلات صندوق توسعه ملی برای این پروژه هزینه شده بود و در سال 98 نیز 13.6 میلیون یورو از محل مقابله با اثرات مخرب ریزگردها و 17 میلیون دلار نیز از محل باقیمانده تسهیلات صندوق توسعه ملی برای تکمیل آن تخصیص یافت.
سد کانی‌سیب مهمترین تأمین‌کننده آب موردنیاز برای احیای نگین آبی آذربایجان به شمار می‌رود و هم اینک تونل انتقال آب این سد 96 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که می‌تواند چرخه انتقال آب به دریاچه ارومیه را کامل کند.
ظاهر شدن برخی موانع و مشکلات فیزیکی از جمله آبرفتی شدن مسیر و ترک خوردگی تونل سختی شرایط کار طرح انتقال آب از طریق تونل به دریاچه ارومیه را کمی به تأخیر انداخته است اما همین بخش پایانی پروژه نیز درگیر وعده‌های مکرر شده است.
این پروژه شامل یک سد مخزنی با گنجایش 220 میلیون متر مکعب حجم کل مخزن در تراز نرمال بوده که اجرای سد مذکور با صد درصد پیشرفت آبگیری و در مرحله بهره‌برداری است که بر اساس گفته‌های نماینده کارفرما به جهت آبگیری سد مذکور قسمتی از اراضی کشاورزان داخل آب و جز سد شده و هزینه‌ای بالغ بر 200 میلیارد تومان برای تملک اراضی موردنیاز است.

پیام آذری


تونل انتقال آب 600 میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل می‌کند
وعده افتتاح پروژه تونل انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه به عنوان شاخص ترین پروژه احیای دریاچه ارومیه، از بهار سال 99 شروع شد سپس به دی ماه و بهمن ماه سال 1400و بعد از آن به بهار سال جاری موکول شد، امروز بر آخرین وعده دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه مشکل ترک خوردگی تونل رفع شده و با تسریع در روند اجرای آن با 96 درصد پیشرفت فیزیکی قرار است اسفندماه وارد فاز بهره برداری شود.
طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه بزرگترین طرح احیای دریاچه ارومیه است که از سال 92 آغاز شده است و تا کنون برای اجرای آن 3 هزار میلیارد تومان هزینه شده است، در سفر اردیبهشت ماه حجت السلام و المسلمین رئیسی به آذربایجان غربی یک هزار میلیارد تومان دیگر برای تکمیل این طرح اختصاص داده شد که تاکنون 50 درصد آن جذب شده است.
در صورت اتمام طرح سالانه در دو فاز با توجه به میزان بارندگی و ورودی آب به سد کانی سیب بین 480 تا 600 میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار بود از سال 1394، ظرف مدت 10 سال به تراز اکولوژیک خود برسد، این روزها روند معکوسی به خود گرفته و با خشک شدن تقریباً تمام دریاچه نفس‌های آخر را می‌کشد.

پیام آذری


تونل انتقال زاب آب به دریاچه ارومیه منتقل می‌کند
دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه عملیات اجرایی تونل انتقال آب به عنوان بزرگترین طرح احیا دریاچه ارومیه اسفندماه امسال به اتمام خواهد رسید، گفت: طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه شامل سه بخش است که عملیات اجرای بخش نخست و سوم آن شامل سد و کانال 14 کیلومتری به پایان رسیده است و در حال حاضر عملیات در بخش دوم که شامل تونل 36 کیلومتری است ادامه دارد.
با ادامه روند مناسب بتن ریزی توسط مجری طرح و قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار طرح پیش بینی می‌شود قبل از پایان سال عملیات ترمیم به پایان برسد و با اتصال قطعه اول و دوم تونل طرح انتقال آب وارد مرحله اجرای شود و پس از سال‌ها انتظار آب از این مسیر به پیکره دریاچه ارومیه برسد محمدصادق معتمدیان در گفتگو با خبرنگار مهر آسیب به 750 متر در بخش‌های آب روفتی تونل به علت فشار بالای آب را یکی از عوامل تأخیر در اتمام به موقع طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: بلافاصله پس از بروز مشکل وزیر نیرو به استان سفر کرد و پس از بازدید و بررسی‌های فنی دستور ویژه عملیات ترمیم را صادر کرد.
دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه و استاندار آذربایجان غربی در ادامه از اتمام بتن ریزی کل 750 متر از کف و 200 متر از سقف و دیواره‌ها خبر داد و اضافه کرد: با ادامه روند مناسب بتن ریزی توسط مجری طرح و قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار طرح پیش بینی می‌شود قبل از پایان سال عملیات ترمیم به پایان برسد و با اتصال قطعه اول و دوم تونل طرح انتقال آب وارد مرحله اجرای شود و پس از سال‌ها انتظار آب از این مسیر به پیکره دریاچه ارومیه برسد.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اقدامات خوب صورت گرفته در راستای رفع مشکل بخش آبرفتی تونل انتقال آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه گفت: در صورت تخصیص اعتبار لازم این پروژه امسال به بهره برداری می‌رسد، پیشرفت کلی پروژه انتقال آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه به 90 درصد رسیده است.

پیام آذری


اعتبارات لازم در سفر هیئت دولت برای اتمام طرح‌های احیای دریاچه ارومیه تخصیص یافت
معتمدیان خاطرنشان کرد: بعد از سفر رئیس جمهور به آذربایجان غربی در اواخر اردیبهشت امسال، یکی از دستورهای ویژه‌ای که دکتر رئیسی صادر کردند، اتمام پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه بود که خوشبختانه اعتبارات لازم به موقع تخصیص یافت.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه اضافه کرد: با سفر وزیر نیرو و بازدیدی که از تونل انجام شد، دستور رفع مشکل لاینینگ حدود 750 متر از تونل در بخش آبرفتی صادر و با تلاش شبانه روزی کارشناسان و متخصصان داخلی با محوریت قرارگاه خاتم الانبیا این امر تا حدود زیادی رفع شده است.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات این طرح به موقع از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شده است، تاکید کرد: اقداماتی که در راستای اجرای این طرح با دانش و تکنولوژی داخلی و تلاش قرارگاه خاتم الانبیا صورت گرفته جای قدردانی دارد و با این تلاش‌ها، این پروژه به سرعت در مسیر اتمام، افتتاح و بهره برداری قرار گرفته است.

پیام آذری


750 متر بخش آسیب دیده تونل انتقال آب ترمیم شد
مجری طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه ابتدای هفته جاری در بازدید از روند اجرای تونل انتقال آب از میانگین ماهانه 120 متری عملیات ترمیم 750 متر بخش آسیب دیده تونل خبر داد و گفت: با تزریق اعتبارات مناسبی که صورت گرفته است به صورت شبانه روزی در دو شیفت کاری عملیات ترمیم ادامه دارد و تا اسفند ماه به پایان خواهد رسید.
با تزریق اعتبارات مناسبی که صورت گرفته است به صورت شبانه روزی در دو شیفت کاری عملیات ترمیم تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه ادامه دارد و تا اسفند ماه به پایان خواهد رسید حبیب الله علی اصغری افزود: با توجه به اتمام سد و کانال به محض اتمام عملیات ترمیم انتقال آب به دریاچه ارومیه انجام خواهد شد و در فاز نخست 300 میلیون متر مکعب انتقال آب را در سال خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه سرعت ترمیم برخی شکستگی‌های داخل این تونل خوب است و 2 اکیپ به صورت شبانه روزی در این خصوص مشغول فعالیت هستند، افزود: اجزای مختلف این طرح تکمیل شده و تنها گلوگاهی که مانع از آب اندازی و انتقال آب به دریاچه ارومیه بود، دچار شکستگی‌هایی بوده که داخل تونل حادث شد.
وی با بیان اینکه البته این شکستگی‌ها طبیعی بوده و به دلیل مسائل زمین شناسی و بافت مشکل دار زمین اتفاق افتاده است، اظهار کرد: با توجه ویژه‌ای که به این طرح شده و تأمین منابعی که صورت گرفته، شاهد سرعت خوبی در اجرای کار هستیم و در 2 اکیپ روز و شب عملیات در حال اجرا است.
نماینده مجری طرح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه ادامه داد: در بخش 750 متر که مشکلاتی ایجاد شده بود، کل مسیر از سمت کف به اتمام رسیده و 200 متر هم سقف و دیواره‌ها تکمیل شده است.

پیام آذری


دهه فجر 600 میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه می‌شود
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز سه شنبه روز گذشته در گفتگویی با رسانه‌ها گفت: با صحبت‌های که با وزیر نیرو انجام شده تا دهه فجر امسال 600 میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه می‌شود.
حجت الاسلام ذاکر با اشاره به اینکه احیای دریاچه ارومیه یک مطالبه ملی است، تصریح کرد: تمامی 13 نماینده استان برای احیای دریاچه ارومیه و اتمام پروژه‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه اتفاق نظر دارند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اینکه عده‌ای ادعا می‌کنند بخاطر استخراج مواد معدنی از بستر دریاچه، عملیات احیا متوقف شده است، صحت ندارد، چرا که نمی‌شود جان مردم را به بخاطر مسائلی غیر کارشناسی و یا استخراج مواد معدنی به خطر انداخت.
وی با تاکید به اینکه مراحل پایانی و رفع مشکلات تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه در حال طی مراحل پایانی است، خاطر نشان کرد: نباید بگذاریم روند خشک شدن دریاچه ادامه یابد چرا که خشک شدن دریاچه به معنی از بین رفتن زندگی بیش از 15 میلیون نفراست.
حجت الاسلام ذاکر اظهار کرد: در کنار انتقال آب به دریاچه تغییر الگوی کشت کشاورزی استان، تقویت آبیاری تحت فشار و قطره‌ای یکی از گزینه‌های راهبردی جهت احیای دریاچه ارومیه است.
در حال حاضر سطح تراز آب دریاچه ارومیه به اندازه‌ای کاهش یافته است که کف نمکی آن آشکار شده و به کانون ریزگردهای نمکی و رسوبی تبدیل شده است، باید منتظر ماند و دید بعد از سال‌ها و خلف وعده‌های مکرر امسال دریاچه ارومیه جانی دوباره می‌گیرد یا نه؟

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/505157/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دومین نشست کمیته اجرایی باشگاه کارآفرینان نوجوان استان قم برگزار شد

264 هزار بیمه شده اصلی در استان کرمانشاه تحت پوشش تامین اجتماعی هستند

جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان در مشگین شهر برگزار می‌شود

مشگین‌شهر میزبان شصت و هشتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان

پژوهشگران و فناوران برتر استان اردبیل در سال 1402 تجلیل می‌شوند

اتمام پروژه کمربندی دوم ارومیه موجب رفع گره ترافیکی می‌شود

لرستان می‌تواند 5 درصد روغن کشور را تأمین کند

تالاب دُرنا گُلی نقده احیا شد

افزایش 21 درصدی جان باختگان تصادفات درون شهری در آذربایجان شرقی

برای امید نشاط و اقتدار

27 هزار مترمربع از بافت مرکزی تبریز سنگ‌فرش شد

برخورداری 70 درصد دانش آموزان مراغه‌ای از وزن طبیعی

جریمه واحد آهن‌فروشی در تبریز

ضرورت بازگشایی مسیر ریلی جلفا-نخجوان و دریای سیاه

27 هزار متر مربع از بافت مرکزی تبریز سنگ‌فرش شد

انجام بررسی نهایی برای انتخاب کریدور اجرای تراموا در تهران/ احتمال استفاده از چه مدل تراموایی در پایتخت وجود دارد؟

برنامه دانشگاه فرهنگیان برای جذب 659 عضو غیر هیات علمی

61 واحد پرورش مرغ مادر در آذربایجان‌غربی فعال است

مس سونگون برای قهرمانی در لیگ برتر فوتسال چقدر شانس دارد؟

تخصیص اعتبار هزار میلیارد تومانی برای رفع معارضان ادامه بزرگراه یادگار امام(ره)/ افتتاح فاز نخست؛ نیمه اول 1403

نقش آفرینی صنعت حمل و نقل آذربایجان شرقی در ارتباطات بین الملل

مجموعه‌های فرهنگی شهرداری تهران نسبت به گذشته هم‌افزایی بیشتری دارند

استوری متفاوت بروز ارجمند در پی درگذشت خانم بازیگر

برق بیش از 40 روستای اردبیل بهسازی و اصلاح شده است

طرح ملی شهریاران در اردبیل اجرا می‌شود

چهاردهمین نمایشگاه فرهنگی «یاس کبود» در پارس آباد برگزار می‌شود

مخزن ذخیره آب خوی 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

خط‌کشی 400 کیلومتر از راه‌های آذربایجان‌غربی

جان باختن 168 نفر در تصادفات درون‌شهری آذربایجان‌شرقی

دستگیری کلاهبردار میلیاردی قبل از خروج از کشور در تبریز

نظر راهور درباره احداث تراموا در پایتخت چیست؟

نشست بسیجیان ستاد معاینه فنی خودروهای تهران برگزار شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد: بی‌تفاوتی برخی از مدیران نسبت به مشکلات شرکت‌های تعاونی‌هایشان قابل قبول نیست

افزایش آلاینده‌ های هوا در پایتخت از امروز

خضوع در برابر خانواده‌های شهدا باعث کسب آبرو است

تدوین دستور العمل جدید برای اداره اماکن ورزشی شهرداری تهران

تدوین دستورالعمل جدید برای اداره اماکن ورزشی شهرداری تهران

ساخت مخزن ذخیره آب شرب در روستای خوی 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

برداشت بیش‌ از 170 هزار تن سیب در مهاباد

دستگاه‌ها مکلف به ارائه گزارش عملکرد در خدمت‌رسانی به ایثارگران هستند

مطالعات طرح نجات بخشی تالاب یادگارلوی نقده انجام شد

میر آباد در آذربایجان غربی لرزید

جاده سرچم - میاندوآب چه زمانی افتتاح خواهد شد؟

پرنده عنوان کرد: تحقق کامل برنامه‌های تحولی بازرسی کار در شش ماهه نخست امسال

آسفالت ١٣٠ کیلومتر از راه‌های روستایی آذربایجان‌غربی

وضعیت هوای استان اردبیل طی روزهای آینده

میزبانی محمودآباد از مسابقات جهانی بدمینتون

چرا سهامداران حقیقی بورس را ترک می‏‏‏‌کنند؟

محکومیت 230 میلیارد ریالی قاچاقچیان خودرو خارجی در اردبیل

طبیعت اردبیل؛ از گردنه حیران تا دامنه کوه سبلان