پیام آذری

آخرين مطالب

هشدار وزارت بهداشت درباره افزایش تب مالت/ علایم و راه‌های پیشگیری از این بیماری اقتصادی

هشدار وزارت بهداشت درباره افزایش تب مالت/ علایم و راه‌های پیشگیری از این بیماری
  بزرگنمايي:

پیام آذری - رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت، نسبت به افزایش ابتلا به تب مالت در کشور هشدار داد و تاکید کرد: طبق آمار ثبت‌شده در سال 1403، حدود 18 هزار مورد ابتلا به تب مالت گزارش شده است، اما به دلیل مراجعه برخی بیماران به مراکز درمانی خصوصی، احتمالاً تعداد واقعی مبتلایان بیشتر از این رقم باشد.
به گزارش ایسنا، رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت از افزایش شیوع بیماری تب مالت در کشور خبر داد و گفت: تب مالت یک بیماری باکتریایی است که در دام‌ها وجود دارد و از طریق تماس انسان با دام‌های آلوده یا محیط آلوده، از جمله تنفس و یا مصرف فرآورده‌های دامی آلوده، منتقل می‌شود.
شیرزادی اشاره کرد که گاهی اوقات این بیماری در آزمایشگاه‌ها نیز به افراد منتقل می‌شود.
وی افزود: باکتری تب مالت انواع مختلفی دارد، اما گونه‌های مهم آن معمولاً دام‌هایی مانند گوسفند و گاو را درگیر می‌کند. اخیراً، این بیماری در فک‌های دریایی نیز مشاهده شده است.
رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت ادامه داد: تب مالت می‌تواند به سه شکل «حالت حاد، که با تب ناگهانی و احساس بدن درد همراه است»، «حالت تب دار حاد، که با عوارض موضعی مانند تورم مفاصل همراه است» و «حالت مزمن، که ممکن است شامل تب، سرفه، درد مفاصل، کمردرد و سایر علائم باشد» همراه باشد.
وی هشدار داد که در صورت عدم تشخیص به موقع، تب مالت می‌تواند منجر به عوارض جدی مانند ابتلا به بیماری‌های دریچه‌ای قلب، اختلالات عصبی، چرک در ستون مهره‌ها و گرفتگی استخوان‌های ستون فقرات شود.
شیرزادی همچنین با اشاره به کاهش قابل توجه شیوع بیماری تب مالت در بسیاری از کشورهای اروپایی، غرب آمریکا، استرالیا و کانادا، علت این کاهش را واکسیناسیون دامی عنوان کرد و افزود: این واکسیناسیون باعث متوقف شدن ابتلا در دام‌ها می‌شود.
وی همچنین به افزایش قابل توجه موارد ابتلا به تب مالت در مناطق مدیترانه، آسیا، آفریقا و جنوب و مرکز آمریکا اشاره کرد و گفت: در گذشته پیش‌بینی می‌شد سالانه حدود 500 هزار مورد تب مالت در دنیا رخ دهد، اما اکنون این تعداد به حدود 1.5 الی 2 میلیون نفر در سال رسیده است.
شیرزادی همچنین در ادامه به عوارض مختلف بیماری تب مالت اشاره کرد و توضیح داد: یکی از عوارض شایع این بیماری، مشکلات استخوانی است. در حدود 40 درصد از مبتلایان، کمردرد و درد در نواحی پشت، کمر و شانه مشاهده می‌شود. همچنین، گاهی اوقات علائم ریوی مانند سرفه‌های خشک و حتی درد در ناحیه ریه‌ها نیز ممکن است بروز کند و در موارد شدیدتر، عفونت‌های ریوی مانند آبسه ریه رخ دهد. عوارض عصبی نیز از جمله مشکلاتی است که می‌تواند همراه با تب مالت باشد. 
به گفته شیرزادی، برخی از بیماران ممکن است دچار افسردگی، اختلالات حافظه و حتی ابتلا به مننژیت و آنسفالیت شوند که این وضعیت‌ها می‌تواند بسیار جدی و ماندگار باشد.
وی همچنین تأکید کرد که در موارد نادر، تب مالت می‌تواند منجر به عوارض قلبی مانند آندوکاردیت (التهاب دریچه‌های قلب) شود. این عوارض، به ویژه در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، می‌تواند تأثیرات طولانی‌مدت و پیچیده‌ای بر سلامت افراد داشته باشد.
شیرزادی با اشاره به افزایش موارد ابتلا در سال‌های اخیر، ابراز نگرانی کرد و گفت: تعداد بیماران به طور قابل توجهی بیشتر از سال‌های گذشته شده است. در گذشته، تعداد مبتلایان به تب مالت کمتر از 15 هزار نفر بود، اما اکنون این تعداد به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
به گفته رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت، در سال گذشته بیش از 21 هزار مورد ابتلا به تب مالت ثبت شد، یعنی در سال 1402، تعداد مبتلایان به 21,436 نفر رسید. البته تخمین زده می‌شود که تعداد واقعی موارد ابتلا بیشتر از این رقم باشد، چرا که بسیاری از بیماران به مراکز درمانی خصوصی در شهرهای بزرگ مراجعه می‌کنند و ممکن است موارد آنها ثبت نشود.
وی افزود: طبق آمار ثبت‌شده در سال 1403، حدود 18 هزار مورد ابتلا گزارش شده است، اما به دلیل مراجعه برخی بیماران به مراکز درمانی خصوصی، احتمالاً تعداد واقعی مبتلایان بیشتر از این رقم باشد.
او افزود: میزان بروز بیماری تب مالت در ایران در سطح ملی حدود 25 در هر 100 هزار نفر است، اما در برخی مناطق، مانند استان لرستان، این رقم به 87 مورد در هر 100 هزار نفر می‌رسد که نشان‌دهنده یک مشکل جدی است. افرادی که با دام سر و کار دارند، افرادی هستند که در معرض خطر قرار دارند. افرادی که به مناطق روستایی سفر می کنند و با دام ها تماس دارند و یا از فرآورده های لبنی دام مصرف می کنند در معرض ابتلا به بیماری تب مالت قرار دارند.
رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ما گاها در 50 درصد موارد شاهد این هستیم که در یک خانوار 2 بار ابتلا به تب مالت اتفاق بیفتد؛ یعنی اگر از یک خانواده سوال شود که آیا در خانواده شما ابتلا به تب مالت وجود دارد در 50 درصد موارد پاسخ مثبت است. چون همه با هم فرآورده های لبنی را مصرف می کنند. 
شیرزادی در ادامه به علت بروز تب مالت در دام ها اشاره و تصریح کرد: پیشگیری در دام ها به صورت صحیح انجام نمی شود. ما بر تزریق واکسن به دام ها تاکید داریم اما درست پیگیری صورت نمی‌شود که این واکسن های تزریق شده اثربخش است یا خیر. تکنولوژی تولید واکسن برای گذشته است و باید زنجیره سرمای واکسن ها نیز رعایت شود.
وی گفت: البته در این شرایط، محدودیت‌های زیادی وجود دارد. بسیاری از این سازمان‌ها با کمبود بودجه برای تأمین واکسن و همچنین عدم وجود امکانات کافی برای حفظ زنجیره سرمای نگهداری واکسن‌ها روبه‌رو هستند.
به اعتقاد رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت، یکی از دلایل افزایش تب مالت، تمایل مردم به استفاده از فرآورده‌های لبنی سنتی است، که این موضوع می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد. بنابراین، اصناف باید وارد عمل شوند و نظارت دقیق‌تری بر مراکزی که فرآورده‌های لبنی سنتی عرضه می‌کنند داشته باشند. 
شیرزادی تاکید دارد: این مراکز مجاز به فروش همه نوع فرآورده لبنی نیستند و تنها اجازه دارند ماست بفروشند. اگر این مراکز قصد دارند فرآورده‌های لبنی دیگری عرضه کنند، باید امکانات لازم برای فرآوری شیر را در فروشگاه‌های خود داشته باشند.
او معتقد است که این نظارت‌ها باید تحت نظر بهداشت محیط انجام گیرد تا اطمینان حاصل شود که فرآورده‌های لبنی خام به‌طور صحیح و بهداشتی عرضه می‌شوند و نظارت بر این فرآیندها به‌ویژه برای جلوگیری از خطرات احتمالی برای سلامت عمومی اهمیت زیادی دارد.
او در ادامه به دامداران به ویژه روستائیان و عشایر گرانقدر کشورمان گفت: وقتی دام‌ها آلوده می‌شوند، این آلودگی می‌تواند به انسان‌ها منتقل شود، چه از طریق تماس مستقیم با دام، ترشحات دام، فضولات و حتی ترشحات ناشی از سقط جنین. همچنین، ممکن است از طریق آئروسل‌ها، ذرات ریز در هوا، وارد دستگاه تنفسی افراد شود. دامداران عزیزی که در پشت سر گله گوسفند حرکت می‌کنند، ممکن است به‌طور غیرمستقیم آلوده شوند، زیرا گوسفند با حرکات خود می‌تواند این ذرات را در هوا پراکنده و افراد را آلوده کند.
رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه میزان مرگ‌ومیر ناشی از تب مالت معمولا کمتر از یک درصد است، تاکید دارد که این نکته نباید باعث کم‌توجهی به بیماری شود. 
بنابر اعلام وزارت بهداشت، او از دیگر ارگان ها خواست تا به وظایف خود در این زمینه بدرستی عمل کنند و اقدامات پیشگیرانه و درمانی را به طور مستمر انجام دهند. 
شیرزادی گفت: سازمان دامپزشکی باید واکسیناسیون مناسب دام‌ها را به درستی انجام دهد. اصناف، صنوف و بهداشت محیط نیز باید نظارت دقیقی بر عرضه فرآورده‌های دامی داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که این فرآورده‌ها به‌طور صحیح و بهداشتی عرضه می‌شوند. همچنین، باید به دامداری‌ها در روستاها توصیه کنیم که برای نگهداری دام‌ها رعایت نکات بهداشتی ضروری را انجام دهند تا دامداران از آلودگی در امان بمانند.
وی افزود: این موارد باید به‌طور جدی از سوی جامعه و سایر ارگان‌ها پیگیری شود. به عنوان رسانه نیز، وظیفه داریم که این مسائل را به‌طور مستمر و دقیق اطلاع‌رسانی کنیم تا آگاهی عمومی در این زمینه افزایش یابد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/782757/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استوری عاشقانه فرشته حسینی برای نوید محمدزاده

تصویری دیده نشده از مبارزه فردین با تختی

شوخی بامزه الناز شاکردوست در اتاق گریم

قتل خانوادگی در بازرگان ماکو؛ قاتل به زندگی خود پایان داد

برگزاری 46 برنامه به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در آذربایجان شرقی

پیش‌بینی یخبندان در استان اردبیل؛ دمای روزانه هم زیر صفر می‌رود

وزارت بهداشت: در تهران به طور میانگین سالانه حدود 7 هزار مرگ به دلیل مواجهه با ذرات آلاینده رخ می‌دهد

431 فرصت شغلی جدید در تعاونی‌های استان اردبیل ایجاد شد

کلنگ زنی 6 پروژه گازرسانی به مناسبت دهه فجر در اردبیل

رزمایش اقتدار بسیجیان - اردبیل

خط کشی 3 هزار کیلومتر از محور‌های مواصلاتی استان اردبیل

جنگ‌طلب نیستیم اما مقابل مقابل هر تهدید و توطئه می‌ایستیم

تجهیز فرهنگسرای«شهدای چالدران» به زیرساخت‌های ارتباطی

رزمایش پیامبر اعظم(ع) 19، نشان از اقتدار و صلابت بسیجیان است

اصلی‌ترین پیام رزمایش بسیج مردمی، پذیرش شکست اسرائیل و پیروزی مقاومت مردم غزه بود

گرامیداشت 19 ژانویه روز آذری‌های مسلمان در اردبیل

هفتاد درصد سهمیه اشتغال استان اردبیل محقق شد

2 دفتر خدمات مسافرتی در اردبیل لغو مجوز شدند

لغو مجوز 2 دفتر خدمات مسافرتی در اردبیل

توقیف 14 خودروی متخلف و هنجارشکن در پارس‌آباد

استقرار هوای سرد از امشب در اردبیل/کمینه دما به زیر 13 درجه می‌رسد

پلمب 10 واحد صنفی در مشگین‌شهر

کاهش 13 درجه‌ای دمای هوا در اردبیل

جدیدترین تغییرات قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ طلای 18 عیار چند شد؟| جدول قیمت‌ها

کودک آزاری و مرگ دلخراش دختر 6 ساله در بوکان توسط سه نفر

معاون فرماندار ارومیه: با نانوایی‌های متخلف در شهرستان ارومیه برخورد جدی می‌شود

متن وصیت‌نامه‌ مهندس بازرگان/ حلالم کنید

وقوع یک قتل خانوادگی فجیع در ماکو/ قاتل خودکشی کرد

سرمربی ترک از پرسپولیس پیشنهاد رسمی دریافت کرد

ناترازی انرژی نتیجه ترک فعل‌های گذشته است

سرلشکر سلامی: انفجار پیجرها در لبنان شبیه استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی بود+ فیلم

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا امروز یکشنبه 30 دی

دانشگاه هنر اسلامی تبریز میزبان مسابقات دوچرخه ثابت سالنی

تغییر ساعات خدمات‌دهی متروی تبریز از روز دوشنبه یکم بهمن

جنجال در نشست خبری موسیمانه/موسیمانه نشست خبری را ترک کرد/ چرا موسیمانه نشست خبری را ترک کرد؟

موسیمانه: هواداران بیایند و از استقلال حمایت کنند/ ترک نشست خبری با عصبانیت!

بازگشت مربیان ترک به باشگاه پرسپولیس؛ این بار چه کسی؟

آیین اختتامیه جشنواره استانی شعر دفاع مقدس و مقاومت

باید نگاه به مرزها عوض شود

نشست هم اندیشی نمایندگان ولی فقیه در منطقه شمالغرب کشور

مسمومیت 5 نفر با گاز مونوکسید کربن در پلدشت

خبر فوری از تعطیلی مدارس تبریز فردا دوشنبه 1 بهمن 1403 | کدام مدارس آذربایجان شرقی دوشنبه اول بهمن 1403 تعطیل شد؟

خبر فوری از تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا دوشنبه 1 بهمن 1403 | کدام مدارس ارومیه دوشنبه اول بهمن 1403 تعطیل شد؟

سرانه پایین فضای آموزشی در آذربایجان غربی

نائب قهرمانی بانوان آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری تک لیفت، مولتی پرس و تک دمبل

گمرک گیت خروجی منطقه آزاد ماکو تا دهه فجر به بهره برداری می رسد

سرپرست فرمانداری بستان‌آباد منصوب شد

دستگیری 2 جوان هنجارشکن در مسیر چایکنار تبریز

پیگیری برای تامین هزینه ساخت زائرسرای آذربایجان شرقی در مرز مهران

تشخیص زودهنگام این بیماری کشنده در سینه با هوش مصنوعی