پیام آذری - استاندار آذربایجانشرقی بر لزوم همکاری و هم افزایی همه دستگاه های مسوول برای تمرکززدایی، نظارت میدانی و ارتقای کیفیت تولید تاکید کرد.
به گزارش روابط استانداری آذربایجان شرقی، بهرام سرمست در شورای استاندارد استان با اشاره به عملکرد ادارهکل استاندارد آذربایجان شرقی در تدوین 10 مورد استاندارد جدید، بر ضرورت الگوبرداری کشوری از این تجربیات تأکید کرد و افزود: ما نباید صرفاً مصرفکننده آییننامهها و بخشنامههای ابلاغی باشیم.
وی اضافه کرد: سازمانها باید با مشارکت فعال، در مسیر تدوین و خلق استانداردهای نوین گام بردارند، زیرا این همان مدیریت مشارکتی و ارزشآفرینی واقعی است.
وی با اشاره به اختیارات تفویضشده دولت دکتر پزشکیان به مدیران در شرایط اضطراری، اظهار داشت: استفاده خلاقانه از این اختیارات، باید مبنای مدیریت در استانها قرار گیرد.
سرمست همچنین با انتقاد از تمرکزگرایی در اجرای استانداردها، خواستار اختیارات اجرایی بیشتر در استانها شد و گفت: بسیاری از حوزهها از جمله کنترل کیفیت آب و نمونهبرداری و آزمایشها باید در استان انجام شود.
وی با اشاره به اهمیت ایمنی آسانسورها، خواستار نظارت جدیتر بر این حوزه شد و از اقدامات تخصصی انجمنهای کشوری در این زمینه به عنوان الگوی مناسب نام برد.
وی تاکید کرد: بهرهگیری از ظرفیت قانونی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی استان برای توسعه استانداردها، ایجاد و تقویت آزمایشگاههای مرجع، استفاده از منابع بودجهای و معافیتهای مالیاتی و همچنین تدوین اسناد حمایتی برای حوزه دانشبنیان بسیار ضروری هستند.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سابقه استان در صنعت غذا گفت: آذربایجانشرقی ظرفیت بالایی در صنعت غذا دارد و باید نقش پررنگتری در تدوین و ارتقای استانداردهای این حوزه در کشور ایفا کند؛ همچنین در موضوع کیفیت نان که از دغدغههای عمومی مردم است، لازم است اداره کل استاندارد ورود فعالتری داشته باشد.
وی با ذکر نمونههایی از عملکرد خوب برخی صنایع غذایی استان در شرایط اضطراری جنگ 12 روزه، بر آمادگی این بخشها برای تأمین نیازهای اساسی مردم تأکید کرد و ادامه داد: کیفیت نان، علاوه بر بُعد تغذیهای، از منظر سلامت روانی جامعه نیز اهمیت دارد و باید به آن به عنوان مسئلهای راهبردی نگریست.
سرمست بر ضرورت توجه به برندسازی در محصولات تولیدی استان در ارتباط با الزامات استاندارد، به عنوان یکی دیگر از محورهای کلیدی تاکید کرد و افزود: اعتماد عمومی مردم به نشان استاندارد، سرمایهای ارزشمند است که باید حفظ و تقویت شود.
گفتنی است در این جلسه، خلاصه عملکرد اداره استاندارد در سال 1403 تشریح و بررسی شد.
نخستین جلسه شورای استاندارد استان آذربایجانشرقی در سال جاری، روز 24 تیرماه با حضور استاندار، مدیرکل استاندارد و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی در محل استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد. در این نشست، ضرورت ارتقای سطح نظارت بر اجرای استانداردها، توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی در استان و بهرهگیری از ظرفیت دستگاههای استانی در استانداردسازی، از جمله محورهای مورد بحث بود.