دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴

اقتصادی

تذکر جدی شورای شهر تبریز به شهرداری درباره پروژه ورزشگاه ۱۵ هزار نفری

تذکر جدی شورای شهر تبریز به شهرداری درباره پروژه ورزشگاه ۱۵ هزار نفری
پیام آذری - فارس / عضو شورای اسلامی تبریز خواستار توقف روند ابلاغ قرارداد احداث ورزشگاه ۱۵ هزار نفری به دلیل ابهامات فنی و حقوقی شد. در جلسه علنی این هفته شورای اسلامی شهر ...
  بزرگنمايي:

پیام آذری - فارس / عضو شورای اسلامی تبریز خواستار توقف روند ابلاغ قرارداد احداث ورزشگاه 15 هزار نفری به دلیل ابهامات فنی و حقوقی شد.
در جلسه علنی این هفته شورای اسلامی شهر تبریز روح الله رشیدی طی تذکر کتبی به شهردار تبریز بر ضرورت پرهیز از اقدامات غیر کارشناسی در تعریف و اجرای پروژه های عمرانی و لزوم توقف روند ابلاغ قرار داد احداث ورزشگاه 15 هزار نفری در محل نامعلوم تاکید کرد.
بازار


شرح تذکر بدین شرح است: ایده احداث ورزشگاه 15 هزار نفری در مجموعه یادگار امام (ره) توسط شهرداری تبریز، سال 1402 مطرح شد. پس از بحث های گسترده، نهایتاً این پروژه با رای اکثریت اعضای شورا در برنامه و بودجه سال 1403 قرار گرفت.
با گذشت 8 ماه از سال 1403، شهرداری طی لایه 41427.10 (27/8/1403) درخواست تجویز عقد قرارداد با ترک تشریفات برای احداث ورزشگاه با رقم 2300 میلیارد تومان را به شورای شهر ارائه کرد.
در این لایحه، بصورت مشخص " alt="پیام آذری" width="100%" />

مهم ترین پرسش این کمیسیون، مالکیت زمینی و نحوه بهره برداری ورزشگاه پس از احداث بود. شهرداری طی نامه 49923.1 (12/10/1403) صراحتاً طی بند اول اعلام کرد و طی توافقات صورت گرفته با سازمان و ورزش و جوانان استان، مقدر شده ملک مورد نظر طی توافق نامه جهت احداث ورزشگاه به شهرداری واگذار گردد.
حال با گذشت 4 ماه از آغاز سال 1404 به یکباره در رسانه ها خبر عقد قرارداد احداث ورزشگاه با پیمانکار منتشر شد. بدلیل عدم ارائه جزئیات قرار داد و فقدان سازوکار شفاف برای اطلاع شورای شهر از محتوای قرار داد، موضوع در جلسه مورخه 1404/4/31 کمیسیون عمران بررسی شد.
1. در این جلسه، نماینده محترم شهرداری (معاون عمرانی) اذعان کرد که قرار است پروژه در محل " پارک بزرگ" احداث شود! این موضوع از چند جهت مرجب تعجب شد:در تمامی مذاکرات مربوط به احداث ورزشگاه 15 هزار نفری از ابتدا تا کنون و به‌صورت مشخص در لایه تقدیمی شهرداری برای اخذ مجوز ترک تشریفات عقد قرارداد با پیمانکار (به عنوان سند رسمی و معتبر)، محل پروژه، مجموعه یادگار امام (ره) ذکر شده و اساساً همه نیرو و تمرکز شهردار محترم و حامیان احداث ورزشگاه 15 هزار نفری توسط شهرداری بر ذکر ویژگی‌های متمایز و برجسته محل مورد اشاره بود حتی در پاسخ به دغدغه‌ها و پرسش‌های مهمی همچون ملاحظات ترافیک و توپوگرافیک، به وجود مطالعات پایه ورزشگاه بزرگ یادگار امام (ره) استفاد می‌شد. حال چگونه بدون لحاظ مصوبه شورا و بی‌هیچ محاسبه مجدد، به یکباره و با آسودگی خیال، صحبت از جابه‌جایی محل پروژه می شود؟ مگر می شود لایحه داد به شورا برای یک محل و پس از چندی، بی اجازه و بدون مصوبه جدید، محل پروژه را عوض کرد؟ چگونه چنین اقدامی صورت می‌گیرد؟
2. جالب و حیرت انگیز است که در سرتاسر سند مربوط به قرارداد احداث ورزشگاه هیچ اشاره ای حتی گذرا، به محل پروژه نشده است و معلوم نیست پروژه‌ای با این درجه از اهمیت و حجم ریالی و کاری و ملاحظات عدیده و پیچیده فنی و اجرایی، دقیقا کی اجرا خواهد شد! چگونه می توان پذیرفت شهرداری تبریز پای قراردادی را امضا کرده و تعهدی حقوقی و مالی پذیرفته که محل اجرای موضوع قرار داد ، معلوم نیست ؟ آیا این ورزشگاه با این عظمت را همه جا می توان ساخت؟ آیا در هر مکانی برای اجرای چنین پروژه‌ای، شرایط یکسانی حاکم است؟ناگفته پیداست که چنین اقدامی عضو فاقد توجیه و مخالف اصول اولیه کارشناسی است و قطعاً تبعات سنگینی برای شهرداری خواهد داشت.
3. عجیب‌تر از همه آنچه ذکر شد، اعلام پارک بزرگ به عنوان محل جدید احداث ورزشگاه 15 هزار نفری است. این انتخاب (اگر چه شاهی)، زاویه ای دیگر و عبرت انگیز از بی برنامگی و تصمیمات خلق الساعه در مجموعه مدیریت شهری تبریز گشوده است. شهردای با آگاهی کامل و علم یه اینکهطرح حفاظت پارک بزرگ، پس از سالها انتظار و با پیگیری شورای ششم نهایتاً پس از تصویب در شورای شهر، جهت طی مراحل استصوابی به شورای عالی معماری و شهر سازی ارسال شده و در حال اصلاحات جزئی است و در طرح مصوب موجود، احداث ورزشگاهی با این ابعاد پیش بی نشده، در اقدامی عجیب و غیر کارشناسی ، این محل را به عنوان محل اجرای ورزشگاه پیشنهاد کرده است؟
آیا شهرداری نمی‌داند که چنین انتخابی در چنین محلی، تابع مقررات ویژه است؟ آیا برای جبران ایده خام قبلی (ورزشگا یادگار امام) باید ایده خام تری پیش کشید؟ آیا معلوم نیست که با پیش کشیدن احداث ورزشگاه در پارک بزرگ، عملاً و علناً در برابر روند طولانی تصویب طرح حفاظت پارک بزرگ، سنگ‌اندازی می شود؟ آیا معلوم نیست چنین پیشنهادات خلق الساعه ای مانع نهایی شدن تصویب طرح مذکور خواهد شد؟ و آیا معلوم نیست تاخیر و اطاله در تصویب طرح ،حفاظت چه ضربات جبران‌ناپذیری به میراث بزرگ باغات و مزارع غرب تبریز می‌زند.ملاحظه می‌شود که عادت شهرداری به تغییرات بی حساب و کتاب در تصمیمات و پشت گوش انداختن مصوبات شورا، چگونه می تواند شیرازه مدیریت شهر را دچار ایراد و اختلال نماید. با این اوصاف به شهردار محترم تبریز تذکر جدی داده می‌شود که اولا روند ابلاغ قرارداد اخیر به پیمانکار متوقف شود. ثانیا توضیحات مستند و شفاف در خصوص دلایل بی توجهی به مصوبه شور را در موضوع ورزشگاه ارائه نمایند. بدیهی است تدارم این مسیر معیوب در خصوص مصوبات و تصمیمات موجب خسارت است و مسؤولیت قانونی شورا را یادآور می‌شود.


نظرات شما