سه شنبه ۱۸ شهريور ۱۴۰۴

اقتصادی

افتتاح موزه مردم‌شناسی کلیبر؛ گنجینه‌ای برای روایت زیست‌جهان ارسباران

افتتاح موزه مردم‌شناسی کلیبر؛ گنجینه‌ای برای روایت زیست‌جهان ارسباران
پیام آذری - تسنیم / موزه مردم‌شناسی شهرستان کلیبر با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به بهره‌برداری رسید. موزه مردم‌شناسی این شهرستان با حضور سیدرضا ...
  بزرگنمايي:

پیام آذری - تسنیم / موزه مردم‌شناسی شهرستان کلیبر با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به بهره‌برداری رسید.
موزه مردم‌شناسی این شهرستان با حضور سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، به همراه نمایندگان مجلس، فرماندار کلیبر و جمعی از مسئولان محلی به بهره‌برداری رسید.
این موزه که نخستین مرکز نهادی‌ شده پاسداشت فرهنگ بومی در کلیبر به‌شمار می‌رود، به روایت زندگی روزمره، آیین‌ها و هنرهای اصیل مردم ارسباران می‌پردازد.
مجموعه‌ای ارزشمند که به همت حسن نصیری اهدا شده و اکنون به‌عنوان یک گنجینه فرهنگی در اختیار عموم قرار گرفته است.
بازتاب فرهنگ و معیشت مردمان ارسباران
در ویترین‌های این موزه، طیفی گسترده از ابزارهای معیشتی و وسایل زندگی روزمره قرون اخیر جای گرفته است؛ از ظروف قدیمی و چراغ‌های نفتی گرفته تا وسایل آرایشی بانوان، مشربه‌های سنتی، زیراندازهای دست‌بافت و ابزار مرتبط با دامداری و تجارت.
هر یک از این اشیا بخشی از روایت تاریخی و اجتماعی مردمانی را بازتاب می‌دهد که در دامنه‌های سرسبز ارسباران زیسته‌اند.
طبقه‌ای ویژه برای «فرهنگ چای»
یکی از جذاب‌ترین بخش‌های موزه، طبقه فوقانی آن است که به «فرهنگ چای» اختصاص یافته؛ فرهنگی که سال‌ها است در سبک زندگی مردم منطقه ریشه دوانده است.
در این بخش بیش از یکصد قوری و چند سماور ذغالی و نفتی به نمایش گذاشته شده که تصویری زنده از آیین مهمان‌نوازی و محفل‌های خانوادگی مردم آذربایجان ارائه می‌دهد. مسئولان موزه اعلام کرده‌اند ظرفیت این مجموعه در آینده تا بیش از 400 قلم اثر مرتبط گسترش خواهد یافت.
گامی در مسیر هویت‌بخشی و گردشگری
راه‌اندازی موزه مردم‌شناسی کلیبر تنها به معنای گردآوری اشیای قدیمی نیست، بلکه نقطه عطفی در تثبیت هویت بومی و توسعه گردشگری فرهنگی در منطقه محسوب می‌شود.
این موزه می‌تواند کلیبر را به یکی از قطب‌های موزه‌ای و فرهنگی ارسباران بدل سازد و زمینه‌ای تازه برای معرفی ظرفیت‌های تاریخی و اجتماعی این خطه به گردشگران داخلی و خارجی فراهم آورد.


نظرات شما