يکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴

گفتگو

توقیف و معدوم سازی انبوه مواد غذایی در مراغه

توقیف و معدوم سازی انبوه مواد غذایی در مراغه
پیام آذری - ایرنا / رییس گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه از توقیف و معدوم سازی مقادیری انبوه از مواد غذایی تاریخ گذشته و فاسد در این شهرستان ...
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایرنا / رییس گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه از توقیف و معدوم سازی مقادیری انبوه از مواد غذایی تاریخ گذشته و فاسد در این شهرستان خبر داد.
دکتر مقصود امیرپور، تشدید پایش و کنترل بهداشتی مراکز عرضه مواد غذایی را یکی از مهمترین اولویت های کاری سلامت محیط شهرستان مراغه عنوان و اظهار کرد: بر همین اساس و در آستانه بلندترین شب سال این رصدها به صورت مستمر و منظم ادامه دارد.
وی با بیان اینکه کارشناسان بهداشت محیط شهرستان مراغه تعداد ۲۷۰ مرکز عرضه مواد غذایی را با هدف نظارت بیشتر سلامتی مردم طی روزهای اخیر مورد بازرسی دقیق قرار دادند، افزود: در این بازرسی‌ها تعداد ۸۵۰ مورد سنجش کیفی مواد غذایی و شرایط نگهداری با استفاده از دستگاه‌های پرتابل انجام شد که در نتیجه مقدار ۵۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد معدوم و یکهزار و ۲۵۰ کیلوگرم مواد غذایی فاقد مشخصات بهداشتی معتبر و تاریخ مصرف گذشته نیز توقیف شد.
امیرپور گفت: در ادامه برخورد با تخلفات بهداشتی شهرستان نیز تعداد سه واحد صنفی متخلف پلمب و برای ۷۵ واحد صنفی اخطار بهداشتی صادر شد.
به گفته وی در همین رابطه ۱۲ نمونه مواد غذایی به‌ منظور انجام آزمایش‌های میکروبی و شیمیایی به آزمایشگاه‌های مرجع ارسال و ۲۵۰ نمونه آب مصرفی مراکز نیز از نظر میزان کلر باقی‌ مانده و ایمنی بهداشتی پایش شده است.
امیرپور با اشاره به محورهای اصلی طرح کنترل بهداشتی واحدهای مواد غذایی، یادآور شد: زنجیره سرد و گرم نگهداری مواد غذایی، بهداشت فردی کارکنان، وضعیت تجهیزات و ظروف پخت، نگهداری و سرو غذا و انطباق فرآیندها با استانداردهای بهداشتی به‌ صورت دقیق پایش می شود.
وی ادامه داد: در برنامه‌های آتی تقویت نظام پایش مبتنی بر ارزیابی ریسک، افزایش بازرسی‌های هدفمند و هوشمند، توسعه نظارت‌های کیفی و آزمایشگاهی، تشدید کنترل زنجیره تأمین، نگهداری و عرضه مواد غذایی و اجرای برنامه‌های آموزشی ساختارمند برای متصدیان واحدهای صنفی با هدف ارتقای دانش فنی و رعایت ضوابط بهداشتی در دستور کار قرار می گیرد.
امیرپور اضافه کرد: این اقدامات با رویکرد پیشگیرانه و با هدف ارتقای مستمر ایمنی و کیفیت مواد غذایی در تمامی مناطق تحت پوشش شهرستان مراغه اجرا می‌ شود و از شهروندان درخواست داریم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، عرضه مواد غذایی غیرمجاز یا شرایط غیر بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع غذا مراتب را از طریق سامانه پاسخگویی ۱۹۰ گزارش دهند تا موضوع در کوتاه‌ترین زمان ممکن بررسی و پیگیری شود.
وی با بیان اینکه برای ارتقای سلامت عمومی، پیشگیری از بروز بیماری‌های منتقله از طریق غذا و تضمین ایمنی مواد غذایی مصرفی شهروندان طرح تشدید پایش و کنترل بهداشتی رستوران‌ها، اغذیه‌فروشی‌ها و سایر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از ابتدای آذرماه درشهرستان مراغه اجرا شده است، گفت: این طرح بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طراحی و به‌ صورت میدانی عملیاتی می شود.
شهرستان مراغه متشکل از ۲ بخش مرکزی و سراجو به عنوان دومین شهرستان بزرگ آذربایجان‌شرقی با جمعیت حدود ۳۰۰ هزار نفر در دامنه جنوبی کوه سهند و در فاصله ۱۳۵ کیلومتری جنوب تبریز قرار دارد.
بازار


نظرات شما