دوشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۵

اقتصادی

تولید ۳۰۱۳ تُن پسته در آذربایجان‌شرقی

تولید ۳۰۱۳ تُن پسته در آذربایجان‌شرقی
پیام آذری - مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ شرقی خبر داد: سطح زیرکشت پسته در استان به حدود ۳۸۰۸ هکتار رسیده و سالانه بیش از ۳ هزار تن پسته در استان تولید می‌شود.
  بزرگنمايي:

پیام آذری - مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ شرقی خبر داد: سطح زیرکشت پسته در استان به حدود ۳۸۰۸ هکتار رسیده و سالانه بیش از ۳ هزار تن پسته در استان تولید می‌شود.

پیام آذری


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، مسعود جعفرنژاد همزمان با نیمه شهریور روز ملی پسته در حاشیه بازدید از باغهای پسته یامچی شهرستان مرند با اشاره به اهمیت توسعه کشت پسته در استان اظهار کرد: افزایش سطح زیرکشت این محصول در سال‌های اخیر، به دلیل ارزش اقتصادی، ظرفیت ارزآوری و تحمل نسبی به شوری خاک و آب، مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: توسعه باغهای پسته می‌تواند نقش مهمی در تبدیل اراضی کم‌بازده به مناطق با بهره‌وری بالاتر و همچنین جایگزینی بخشی از محصولات پرآب‌بر، به‌ویژه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشته باشد.
جعفرنژاد با بیان اینکه از مجموع ۳۸۰۸ هکتار باغهای پسته استان ۲۸۳۲ هکتار بارور و ۹۷۶ هکتار غیربارور است گفت: شهرستان‌های اسکو، مرند، جلفا، آذرشهر و تبریز از مناطق پیشرو استان در زمینه کشت و تولید پسته به شمار می‌روند.
وی میزان تولید پسته استان را ۳ هزار و ۱۳ تن اعلام کرد و افزود: متوسط عملکرد باغهای پسته در مناطق تولیدکننده استان حدود ۱۰۶۰ کیلوگرم در هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی در تشریح دلایل پایین‌تر بودن عملکرد باغهای پسته استان نسبت به برخی استان‌های کشور گفت: بخش قابل توجهی از باغهای پسته استان جوان هستند و درختان عمدتاً حدود ۱۲ سال سن دارند؛ بنابراین هنوز به مرحله باردهی اقتصادی کامل نرسیده‌اند.
وی ادامه داد: علاوه بر جوان بودن باغها، شرایط آب‌وهوایی در برخی مقاطع فصل بهار نیز بر عملکرد محصول تأثیرگذار بوده است؛ به‌گونه‌ای که بارندگی‌های قابل توجه و افزایش رطوبت در اردیبهشت‌ماه موجب بروز خسارت و اختلال در فرآیند گرده‌افشانی و تلقیح شده است.
جعفرنژاد با اشاره به ارقام عمده پسته کشت‌شده در استان اظهار کرد: احمدآقایی و اکبری از ارقام اصلی مورد کشت در آذربایجان‌ شرقی هستند و ارقام کله‌قوچی، اوحدی، شاه‌پسند و کرامتی نیز در برخی باغهای استان کشت می‌شوند.
وی پایه‌های رایج مورد استفاده در باغات پسته استان را بادامی زرند و پسته وحشی عنوان کرد و گفت: توسعه استفاده از پایه‌های جدید آمریکایی در باغهای پسته استان نیازمند انجام مطالعات و بررسی‌های کارشناسی است.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان حفظ نباتات در راستای کاهش مصرف سموم شیمیایی و استفاده از روش‌های کم‌خطرتر و مدیریت تلفیقی آفات، اقداماتی از جمله استفاده از کارت‌های زرد و صابون‌های حشره‌کش را در دستور کار قرار داده‌اند.
جعفرنژاد همچنین با اشاره به ظرفیت فرآوری پسته در آذربایجان‌شرقی گفت: در حال حاضر ۳۷ مرکز فرآوری پسته در استان فعالیت دارند که از این تعداد ۹ مرکز دارای خط کامل فرآوری هستند.
وی ظرفیت فرآوری این واحد‌ها را حدود ۶ تُن در ساعت اعلام کرد و افزود: سایر مراکز به صورت نیمه‌خط یا در مقیاس خانگی به فرآوری پسته اشتغال دارند.


نظرات شما