سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۵

اجتماعی

افزایش ۳۲ درصدی پرونده‌های قضایی در آذربایجان شرقی

افزایش ۳۲ درصدی پرونده‌های قضایی در آذربایجان شرقی
پیام آذری - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان‌شرقی گفت: در مجموع ورودی پرونده‌های قضایی در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد افزایش یافته است.
  بزرگنمايي:

پیام آذری - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان‌شرقی گفت: در مجموع ورودی پرونده‌های قضایی در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۲ درصد افزایش یافته است.

پیام آذری


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، احمد موقری در نشست خبری در تشریح مهمترین جرایم و آسیب‌های اجتماعی آذربایجان شرقی، با اشاره به وضعیت جرایم اولویت‌دار در استان گفت: توهین در آذربایجان‌شرقی از نظر فراوانی در رتبه نخست جرایم استان قرار دارد و این استان در وقوع این جرم در کشور در رتبه سوم قرار گرفته است. توهین، تهدید، تخریب، ایراد ضرب و جرح عمدی از جمله جرایم اولویت‌دار در آذربایجان‌شرقی هستند که غالباً روند افزایشی دارند.
وی سرقت، کلاهبرداری و رانندگی بدون گواهینامه را از دیگر جرایم اولویت‌دار استان عنوان کرد و افزود: رانندگی بدون گواهینامه عمدتاً در میان افراد زیر ۱۸ سال مشاهده می‌شود که نیازمند تبیین و فرهنگ‌سازی است.
وی با اشاره به افزایش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی گفت: در پنج ماهه سال ۱۴۰۵، ورودی دستگاه قضایی در ۱۰ جرم اولویت‌دار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۹ درصد افزایش داشته است. در حوزه دعاوی نیز شاهد افزایش هفت درصدی هستیم .همچنین پرونده‌های خانوادگی نیز افزایش داشت.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان‌شرقی افزود:در مواجهه با پرونده‌های کلاهبرداری و کثیرالشاکی، به‌ویژه مواردی که با وعده کسب درآمد‌های غیرعادی و سریع همراه هستند، به مردم توصیه می‌کنیم مراقب باشند، چرا که این موارد می‌تواند از مصادیق کلاهبرداری باشد. در برخی از این موارد با اقناع افراد برای سرمایه‌گذاری مبالغ کلانی از مردم دریافت می‌شود.
وی با اشاره به طرح قاضی مدرسه گفت: در حال حاضر در ۱۰ درصد مدارس استان در این طرح حضور پیدا کرده‌ایم تا مسائل حقوقی و قانونی و همچنین مشاوره‌های حقوقی و قضایی برای دانش‌آموزان ارائه شود.
وی ادامه داد: مدارس آسیب‌پذیرتر استان با همکاری آموزش و پرورش شناسایی می‌شوند و بیشتر این مدارس در مناطق حاشیه‌نشین قرار دارند. 
موقری با بیان اینکه دانش‌آموزان در این طرح به‌عنوان سفیران آموزش دیده می‌شوند گفت: ارزیابی‌های انجام‌شده نشان‌ دهنده موفقیت بیش از ۷۰ درصدی این طرح است.
وی درباره حاشیه‌نشینی نیز اظهار کرد: باید با رویکرد توانمندسازی وارد این حوزه شویم و دستگاه‌هایی مانند شهرداری، بهزیستی، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فنی و حرفه‌ای را برای توانمندسازی ساکنان این مناطق پای کار بیاوریم. همچنین از ظرفیت بسیج و ائمه جماعات مساجد استفاده خواهیم کرد.
وی از پیگیری طرح هر مسجد یک حقوقدان خبر داد و افزود: این طرح در مساجد شهرستان‌های استان عملیاتی خواهد شد و از ظرفیت بسیج حقوقدانان و کانون وکلا برای ارائه خدمات حقوقی استفاده می‌کنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان‌شرقی همچنین از اجرای طرح پایا خبر داد و گفت: در قالب این طرح ۱۰۰ متخصص روانشناسی بر اساس علاقه و تخصص خود در مناطق کم‌برخوردار حضور یافته و به مردم مشاوره و آموزش ارائه می‌کنند.
وی بر اهمیت گزارش تخلفات و مشکلات از سوی شهروندان تاکید کرد و گفت: مردم می‌توانند موارد تخلف و مشکلات را از طریق سامانه سجام گزارش کنند و ما به‌صورت جدی گزارش‌های مردمی را پیگیری می‌کنیم.
وی با اشاره به کاهش سرقت در استان گفت: در سطح آذربایجان‌شرقی شاهد کاهش ۲۰ درصدی سرقت هستیم که اتفاقی قابل توجه است. در سرقت منزل، سرقت به عنف و سرقت مغازه نیز کاهش داشته‌ایم، اما در پنج ماهه امسال سرقت‌های خرد ۶ درصد افزایش یافته است.
موقری درباره فعالیت مرکز شوق زندگی نیز گفت: این مرکز قضایی و حمایتی با هدف حمایت از کودکان، زنان و اقشار آسیب‌پذیر ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه مواد مخدر در میان ۱۰ جرم اولویت‌دار استان قرار ندارد گفت:خوشبختانه با کاهش دستگیری‌ها و کاهش آمار مرتبط با مواد مخدر مواجه هستیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان‌شرقی در پایان از شهروندان خواست در صورت مواجهه با مشکلات اجتماعی از ظرفیت دستگاه‌های مربوط استفاده کنند و گفت: شهروندان برای دریافت خدمات و طرح مشکلات می‌توانند با شماره ۱۴۸۰ بهزیستی، خط نماد به شماره ۱۵۷۰ برای آسیب‌های اجتماعی و فوریت‌های سایبری پلیس فتا به شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرند.


نظرات شما