مجموعه پردیس دانشگاه ارومیه با 60 میلیارد ریال اعتبار مرمت می شود
سياسي
بزرگنمايي:
پیام آذری - ارومیه- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: مجموعه پردیس دانشگاه ارومیه با 60 میلیارد ریال اعتبار مصوب اولیه مرمت می شود.
جلیل جباری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: مسوولان در تامین اعتبار و مرمت این مجموعه تاریخی اتفاق نظر دارند و جهت تامین اعتبار مرمت این مجموعه اعلام آمادگی کردهاند.
وی ادامه داد: یکی از اولویتهای اصلی در این مرمتها، احیای سر در تاریخی این مجموعه است و این مجموعه با کاربریهای موزهای پس از مرمت در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی اضافه کرد: باغ مجموعه پردیس دانشگاه ارومیه و سردر و حصار این مجموعه در دوران قاجار ایجاد شده و سپس این مجموعه به تدریج با ایجاد بناهای داخل آن در دوران پهلوی به صورت دانشگاه و بیمارستان مورد استفاده قرار گرفته است.
جباری با اشاره به ضرورت مشارکت دستگاههای اجرایی برای ایجاد زیرساختها در پادگان لشگر 64 ارومیه افزود: 42 بنای تاریخی در اراضی پادگان لشکر 64 ارومیه وجود دارد و 9 هکتار از این پادگان به عنوان باغموزه در نظر گرفته شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی اضافه کرد: توسط دانشگاه شهید بهشتی طرح کاربری باغموزه اراضی لشکر 64 ارومیه براساس هویت تاریخی استان تهیه شده است، موزه سوارهنظام و ارتش، تجهیزات نظامی از جمله این کاربریها هستند.
جباری اظهار کرد: درخواست ما از همه دستگاههای خدماترسان این است که برای ایجاد زیرساختها و حفاظت از فضای سبز این باغ همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند.
وی گفت: اراضی پادگان ارومیه از جمله هفت پروژه مهم استان است که از اعتبارات ملی مورد مرمت و احیا قرار میگیرد و بهرهبرداری از آنها موجب تحرکبخشی در حوزه گردشگری آذربایجانغربی خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به احیای ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه بیان کرد: احیا این ضلع از سال گذشته آغاز شده و در سال جاری نیز این عملیات ادامه دارد.
جباری اضافه کرد: همزمان با احیای ضلع شرقی، ساماندهی در شبستان این مسجد نیز در حال انجام بوده و تاکنون نورپردازی و مفروش کردن این قسمت نیز صورت گرفته است.
وی درباره پیشرفت 80 درصدی احیا بقعه محمدبنخلیلان نیز بیان کرد: این بقعه از محل اعتبارات شهرداری ارومیه احیا میشود و 15 میلیارد ریال اعتبار برای انجام عملیات احیا این بقعه پیشبینی شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی اضافه کرد: پس از احیا بقعه، کار محوطهسازی این بنا آغاز و پیشبینی میشود تا دو ماه آینده این مجموعه به پایان برسد.
جباری با اشاره به احیای کاروانسرای نفت ارومیه که دارای 27 حجره است ادامه داد: کاروانسرای شرکت نفت در سالهای گذشته به دلیل کمتوجهیها رها شده بود و از سال 1397 عملیات مرمتی این بنا آغاز شده و امسال نیز فاز دوم این عملیات در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: این کاروانسرا از جمله سه کاروانسرای پیشنهادی برای ثبت جهانی مجموعه کاروانسراهای ایران در یونسکو بوده که تمام تلاش ما این است این بنا تا پیش از بازدید کارشناسان یونسکو در اسرع وقت مرمت شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: این کاروانسرا متعلق به دوره قاجار است و پس از مرمت پیشنهاد شده است این مجموعه به صورت بازارچه یا اقامتگاه سنتی مورد استفاده قرار بگیرد.
آذربایجانغربی دارای افزون بر یکهزار و 600 اثر ثبت شده ملی و 2 اثر ثبت شده جهانی شامل تخت سلیمان تکاب و قره کلیسای چالدران است؛ از جمله آثار ملی این استان میتوان به مسجد جامع ارومیه، تالاب کانی برازان مهاباد، سه گنبد ارومیه،کاخ موزه و عمارت کلاه فرنگی ماکو، خان تختی سلماس، مقبره شیخ صدرالدین چالدران، موزه مردم شناسی ارومیه و مسجد سردار اشاره کرد.
تاکنون 15 موزه اعم از باستان شناسی، مردم شناسی، تاریخ طبیعی، ساعت و سایر موزهها در استان پذیرای علاقه مندان بودهاست؛ افزون بر 11 هزار قلم اشیا در موزهها و تعداد کثیری نیز در مخازن استان نگهداری میشود.
برچسبها
آذربایجان غربی چالدران شهرداری ارومیه دوره قاجار تخت سلیمان میراث فرهنگی یونسکو
-
دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۷:۳۷
-
۳۹ بازديد
-
-
پیام آذری
لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/371272/