پیام آذری

آخرين مطالب

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:

تورم مشکل لاینحلی نیست سیاسی

تورم مشکل لاینحلی نیست
  بزرگنمايي:

پیام آذری - ایسنا/فارس نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تورم مشکل لاینحلی محسوب نمی‌شود و ایران هم تنها کشوری نیست که تحریم را تجربه کرده است، نیاز کشور را تغییر در فهم مسائل و تغییر ساختار مدیریتی دانست.

دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی عصر دوشنبه 27 اردیبهشت طی سخنانی در شیراز با اشاره به آیات شریفه 15و 16 سوره مبارکه مائده، گفت: هدایت در مسیر آرامش و سلامت به وسیله خداوند محقق می‌شود، اما برای کسانی که اهل تابعیت و اهل تمسک به کتاب و نور باشند. 
وی ادامه داد: همانطور که برای سوادآموزی علاوه بر درسنامه به معلم نیاز است، انسان‌ها برای شناخت تجلیات خداوند نیز به راهنما نیاز دارند. 
نایب رئیس اول مجلس گفت: استقلال یعنی تحت سلطه نبودن. سلطه گاهی مستقیم است مثل اشغال نظامی ایران توسط متفقین، و گاهی غیرمستقیم است مثل قرار دادن حاکمی دست نشانده مانند شاه. ولی سلطه نرم افزاری هم داریم که در آن ساختار یک کشور در راستای منافع خارجی است.
وی ادامه داد: برای مثال ما یک سامانه نخبه گزینی درست کردیم و نخبگان کشور را به مدارس خاص و سپس به دانشگاه های خاص می‌فرستیم و هزینه پرورش آنان را می‌پردازیم. اما اینان در نهایت مهاجرت کرده و بدل به نیروی کار ارزان قیمت آمریکا و کانادا می‌شوند. همینطور در بحث سرمایه‌گذاری با تمرکز اشتباه ارزش افزوده، باعث مهاجرت سرمایه از روستاها به شهرهای کوچک و از آنجا به شهرهای بزرگ و سپس به کلان شهرها و از کلان شهرها به تهران شدیم. در آخر هم سرمایه از تهران به خارج از کشور می‌رود. 
قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: هرسال در هفته دولت و دهه فجر، گزارش عملکرد دولت‌ها منتشر می‌شود و می‌بینیم در تمام شاخص ها اتفاقات بزرگی رخ داده؛ ولی هرچه میگذرد احساسات نامطلوب مردم بیشتر می‌شود و امروز مردم می‌گویند چه فرقی می‌کند که رای بدهیم یا نه.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی افزود: ماشین تمام دولت‌ها در دوره دوم چپ کرد و همه‌شان هم گفتند اختیار نداریم. حتی این دولت که تمام اختیارات عالم را دارد! 
با اشاره به این نکته که مشکل تورم لاینحل نیست، گفت: ما تنها کشور جهان نیستیم که نرخ تورم بالا را تجربه کرده است. ترکیه از سال 1984تا 2004، یک دهه تورم 50 درصد و یک دهه تورم 70 درصد را تحمل کرد. حتی یکسال نرخ تورم در ترکیه به 110 درصد هم رسید. ولی توانستند این عدد را حتی به زیر 5 درصد برسانند. 
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حال البته یک عده‌ای خواهند گفت کشور ما درآمد ندارد و نمی‌توانیم خودمان را با ترکیه مقایسه کنیم. حتی می‌گویند حجاب مانع سرمایه‌گذاری خارجی است. من به این افراد می‌گویم فرض کنیم روزی دو میلیون بشکه نفت بفروشیم با قیمت متوسط 40 دلار که 12 دلار هم برای هزینه استخراج و حمل و نقل است. با این حساب سالانه حدود 25 میلیارد دلار درآمد خالص دولت از فروش نفت خواهد بود. ولی نیاز کشور 110 میلیارد دلار است! و ما در همین سال تحریم هم 41 میلیارد دلار صادرات داشتیم. تازه زمانی هم که صادرات نفتی ما بیش از صد میلیارد دلار در سال بود، باز هم نرخ تورم بالای 15 درصد باقی ماند. انگار فرقی نمی‌کند چقدر نفت بفروشیم.
قاضی‌زاده هاشمی گفت: اگر یک آدم مومن نمازشب خوان را در بانک مرکزی مسئول کنیم، مشکل ربای پنهان در سیستم بانکی کشور حل نخواهد شد. همانطور که اگر تحریم‌ها رفع شود و تمام اختلافات با آمریکا هم از بین بروند مشکلات کشور همچنان باقی خواهند ماند. پس به تغییر در فهم مسائل کشور نیاز داریم. موضوع سن نیست، بلکه تغییر ساختار مدیریتی مطرح است. ساختار تامین اجتماعی ما مربوط به سال‌های 1304 تا 1310 است و ما مشغول عوض کردن افراد هستیم.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، دولت احتمالی خود را دولت سلام نامید و گفت: منظور از سلام، سلام به آینده است، سلام به ایران نو. ما نیازمند جهاداکبر برای تغییر ساختار مدیریتی کشور هستیم و به همین منظور در دو سال گذشته در اندیشکده ای راهکارهای این امر را بررسی کردیم. حاصل کار ما در کتابی تحت عنوان فصل پروانگی منتشر شده است. شاید برای اولین بار باشد که گروهی پیش از به دست گرفتن قوه مجریه، به فکر چه کردن هستند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/371433/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر وحشتناک از چهارشنبه سوری در تبریز + فیلم

کمبود کدام ویتامین‌ها در بدن موجب ایجاد ترک پا می‌شود؟

با تخصیص حداکثری اعتبارات اجرای طرح های آب وفاضلاب تسریع می‌شود

قالیباف: قانون حجاب اصلاح خواهد شد!

ویدا ربانی به مرخصی نوروزی آمد

هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی/ هواشناسی آذربایجان غربی 29 اسفند

چرا منبری منتقد از تلویزیون حذف شد؟/ شیخ اسماعیل رمضانی کیست؟

ظریف: همیشه گفته‌ام شما اگر پشت میز مذاکره نباشید، روی میز مذاکره قرار خواهید گرفت

باغ مفاخر اردبیل سال آینده افتتاح می‌شود

افزایش آمار مصدومان چهارشنبه‌سوری اردبیل به 148نفر

افزایش فوتی‌های چهارشنبه سوری به 15 نفر

برادر رضا رحمانی، استاندار آذربایجان غربی بر اثر تصادف جان باخت

مصدومان چهارشنبه آخر سال آذربایجان غربی به 375 نفر رسید

افزایش فوتی های چهارشنبه سوری به 15 نفر

کارگاه شیرینی‌پزی غیربهداشتی در میاندوآب پلمب شد

مراجعه 65 مصدوم حوادث چهارشنبه آخر سال به مراکز درمانی آذربایجان‌غربی

آتش‌سوزی 2 باب منزل مسکونی و یک انبار ضایعات در پارس‌آباد

نماینده ایران در دفتر ژنو سازمان ملل: تحت هیچ شرایطی با هیأت حقیقت یاب سازمان ملل تعامل نخواهیم داشت

تبعات ارائه پیشنهادی درباره ایران و آمریکا برای فلاحت پیشه

مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال ایران: تیم ملی با اقتدار صعود می‌کند؛ اردبیل میزبان مسابقات بین‌المللی فوتسال

نحوه برگزاری مراسم احیاء شب‌های قدر در اردبیل

ستاره استقلال کشور را ترک کرد

جزییات تازه از کشته شدن موتورسوار به دلیل اصابت نارنجک به سرش در خیابان کرمان

بهترین روش برای ترک اعتیاد در خانه

کمبود این 3 ویتامین باعث ایجاد ترک پاشنه پا می‌شود

شرایط فروش اقساطی ساینا اسفند 1403 / با حدود 250 میلیون ساینا صفر بخرید + جدول

فروش اقساطی ساینا؛ از پیش‌پرداخت تا اقساط ماهانه آغاز شد

کریدور ارس؛ راهی به سوی تحول اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه آزاد ارس

4 فوتی و 239 مصدوم دستاور چهارشنبه سوری در این شهر

عیدانه بیمه دی برای بیمه‌گزاران

افزایش بهره‌وری باغات زردآلو و انگور با دانش هرس اصولی

اولین بدشانسی توخل: پالمر اردوی انگلیس را ترک کرد

نخستین جان باخته حوادث شب چهارشنبه سوری در تبریز

نخستین جان‌باخته حوادث شب چهارشنبه آخر سال در تبریز

آخرین آمار حوادث چهارشنبه آخر سال در آذربایجان شرقی

آخرین آمار حوادث چهارشنبه آخر سال در آذربایجان شرقی/مصدومیت شدید 4 نفر بر اثر انفجار محترقه در میانه

4 فوتی و 239 مصدوم در چهارشنبه‌سوری آذربایجان‌ شرقی

جبران عقب‌ماندگی حوزه آموزش و پرورش با جدیت دنبال شود

امروز 31 نفر بر اثر حوادث چهارشنبه آخر سال مصدوم شدند

درگذشت پدر شهیدان «شیخ‌الاسلامی» و همسر شهیده «قره‌داغی» در میانه

17 مصدوم حوادث چهارشنبه‌سوری تا ساعت 19 در استان اردبیل

«بهزادیان نژاد» رئیس ستاد مهندس موسوی از زندان آزاد شد

مراجعه 65 نفر به بیمارستان‌های آذربایجان غربی بر اثر مصدومیت

روزانه 500 تن زباله در اردبیل تولید می‌شود

قیمت نقره امروز سه شنبه 28 اسفند 1403

اسکان مسافران نوروزی در 665 کلاس درس استان اردبیل

اظهارات رییس فدراسیون فوتبال درباره ورزشگاه علی دایی

مصدومیت 17 نفر در حوادث چهارشنبه سوری اردبیل

صحبتهای جنجالی کارتال درباره تیم تراکتور و حضورش در پرسپولیس | اخبار ورزشی

2 مصدوم بر اثر انفجار بمب دستی در آخماقیه