پیام آذری

آخرين مطالب

سنگ مخاطب و بازاریابی پیش پای نویسندگان و ناشران آذربایجان غربی مقالات

سنگ مخاطب و بازاریابی پیش پای نویسندگان و ناشران آذربایجان غربی
  بزرگنمايي:

پیام آذری- فضای نشر و چاپ کتاب در آذربایجان غربی همانند سایر استان‌های کشور سالهاست با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و این رکود در فضای نشر، کتاب و کتابخوانی را می‌توان به راحتی دید.

بروکراسی پرپیچ و خم گرفتن مجوز کتاب، چاپ و انتشار آن و در نهایت توزیع و پخش کتاب، بازاریابی، عدم چاپ کتاب متناسب با نیاز مخاطب به همراه هزینه‌های بالای حمل و نقل و گرفتن سهمیه کاغذ از پروسه‌های دشواری است که همه ناشران کتاب چه کسانی که سال‌ها در این زمینه فعالیت دارند و چه کسانی که تازه وارد حیطه نشر شده‌اند درگیر آنها هستند.

پر واضح است که شمارگان کتاب یکی از عوامل تعیین‌کننده و از مهمترین شاخصه‌های ارزیابی رشد و توسعه فرهنگی در هر جامعه‌ای است و پایین آمدن شمارگان کتاب در هر جامعه‌ای نشان از بی‌توجهی و بی‌علاقگی مردم آن جامعه به سرنوشت فرهنگی خود است.

آذربایجان غربی با توجه به هم مرزی با سه کشور خارجی و قرار گرفتن در هجمه‌های فرهنگی و مقابله با این هجمه برای مدیریت آن توجه به چاپ کتاب و ترویج فرهنگ کتاب خوانی به خصوص با توجه به فرهنگ بومی می‌تواند راهگشای این موضوع باشد موضوعی که باید مورد توجه دست اندرکاران این حوزه باشد.

سالانه بین 400 تا 500 عنوان کتاب در سطح آذربایجان غربی چاپ و توزیع می‌شود براساس اعلام کارشناسان و مسئولان حوزه کتاب و چاپ کتاب به اندازه کافی کتاب در استان آذربایجان غربی چاپ می‌شود اما عدم توجه به بازاریابی، چاپ و توزیع کتاب بدون توجه به مخاطب، عدم چاپ کتاب‌های تخصصی و عدم چاپ کتاب بر اساس موضوعات روز و نیاز مخاطبان، سنگ پیش پای ناشران، نویسندگان و توسعه صنعت چاپ و نشر کتاب در این استان به شمار می‌رود.

نبود مرکز پخش و توزیع کتاب، گران بودن کاغذ، پروسه بسیار طولانی گرفتن مجوز کتاب، تحمیل هزینه‌های اضافی بر ناشران از مشکلاتی است که نفس صنعت چاپ و نشر کتاب در آذربایجان غربی را به شماره انداخته است.

سنگ مخاطب و بازاریابی پیش پای نویسندگان و ناشران آذربایجان غربی

سالانه 400 تا 500 عنوان کتاب در آذربایجان غربی چاپ می‌شود

کارشناس ارشد و خبره کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در خصوص وضعیت چاپ کتاب در استان گفت: سالانه 400 تا 500 عنوان کتاب در استان چاپ می‌شود، امسال تاکنون 280 عنوان کتاب در استان چاپ شده است.

بیشترین گونه‌های چاپ کتاب در استان مربوط به حوزه دفاع مقدس و کتاب‌های به زبان ترکی و کردی است باید در این زمینه به سمت کتاب‌های تخصصی با نیاز مخاطب و مسائل روز جامعه در استان برویم فرشید مرامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فعالیت 140 ناشر، 417 نویسنده در استان گفت: سال گذشته 376 عنوان، امسال تاکنون 280 عنوان کتاب و در مجموع سالانه بین 400 تا 500 عنوان کتاب در سطح استان چاپ و توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشتر کتاب‌های چاپ شده در استان در حوزه دفاع مقدس و خاطره گویی این دوران، کتاب‌های زبان آذری و زبان کردی است، گفت: بیشترین گونه‌های چاپ کتاب در استان مربوط به حوزه دفاع مقدس و کتاب‌های به زبان ترکی و کردی است، باید در این زمینه به سمت کتاب‌های تخصصی با نیاز مخاطب و مسائل روز جامعه در استان برویم.

مرامی با بیان اینکه بر عکس تفکر قدیمی که سرانه کتابخوانی در استان و کشور کم است امروز کتاب خوان در کشور و استان زیاد داریم، عنوان کرد: متأسفانه ناشران و نویسندگان در استان و کشور به سمت کتاب‌های تخصصی رفته، به مسائل روز جامعه و نیاز مخاطب کم توجه هستند.

وی مخاطب شناسی، بازاریابی در حوزه چاپ کتاب را نه تنها مشکل آذربایجان غربی بلکه مشکل کشوری دانست و گفت: عدم فرهنگ سازی در جامعه و عدم اطلاع رسانی کتاب‌های چاپ شده در صدا و سیما و رسانه‌ها نیز نقش مهمی در مشکلات این حوزه به شمار می‌رود متأسفانه رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما به معرفی چاپ کتاب‌های جدید خوب عمل نکرده و نمی‌کنند.

سنگ مخاطب و بازاریابی پیش پای نویسندگان و ناشران آذربایجان غربی

ویراستار خوب در آذربایجان غربی نداریم

مرامی همچنین نبود ویراستار خوب در استان را از دیگر مشکلات این حوزه عنوان کرد و افزود: بیشتر کتاب‌های چاپ شده در استان و کشور گردآوری و کمتر به سمت کتاب‌های تألیفی رفته ایم این موضوع به دلیل عدم توجه به مسائل روز و نیاز مخاطب است، و ویراستاری نامناسب نیز باعث شده در این بخش با مشکلات زیادی مواجه باشیم.

کارشناس ارشد کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی یکی از دلایل کاهش چاپ کتاب در استان و کشور را بالا بودن هزینه حمل و نقل سهمیه کاغذ از مرکز کشور به استان‌ها به خصوص استان‌هایی چون آذربایجان غربی برشمرد و اضافه کرد: استان‌هایی که به مرکز نزدیک هستند مشکلی در تأمین هزینه حمل و نقل سهمیه کاغذ ندارند اما به دلیل بالا بودن این هزینه در استان‌هایی مثل آذربایجان غربی، نویسندگان و ناشران این حوزه تمایلی به دریافت سهمیه کاغذ از تهران به دلیل به صرفه بودن نداشته باشند.

کتاب‌های خوبی در استان و حتی برخی استان‌های کشور چاپ می‌شود اما به دلیل مشکلات بخش توزیع مخاطبان از این کتاب‌های خوب محروم می‌مانند مرامی توزیع نامناسب را از دیگر چالش‌های پیش روی صنعت چاپ و کتاب برشمرد و گفت: کتاب‌های خوبی در استان و حتی برخی استان‌های کشور چاپ می‌شود اما به دلیل مشکلات بخش توزیع مخاطبان از این کتاب‌های خوب محروم می‌مانند هم اکنون در استان 140 ناشر خوب داریم اما مشکل توزیع موجب شده حتی اگر کتاب خوب هم منتشر کنید، جایی برای عرضه آن نیست.

کارشناس ارشد و خبره کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: عدم حمایت مسئولان، کمبود تسهیلات حمایتی از دست اندرکاران حوزه نویسندگی، چاپ و نشر از دیگر مشکلاتی است که آذربایجان غربی نیز همانند سایر استان‌های کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

صنعت چاپ آذربایجان غربی قدمتی 200 ساله دارد و این استان در ردیف اولین‌های صنعت چاپ کشور است؛ چنان که شهرستان خوی پس از تبریز و ری سومین شهر و ارومیه ششمین شهر در صنعت چاپ کشور به شمار می‌رود.

نخستین چاپخانه در ارومیه را میسیون آمریکایی به نام «پرکینز» درسال 1840 میلادی با مدیریت فردی به نام «بریت» راه اندازی کرد و اولین کتابی که دراین چاپخانه منتشر شد، «در پیرامون لزوم قلب جدید» نام داشت؛ اما امروزه این قدمت به فراموشی سپرده شده و صنعت چاپ در محاق قرار دارد.

در استانی که قدمت بالایی در حوزه دارد توجه مسئولان حوزه فرهنگی به چاپ کتاب، مخاطب شناسی، بازاریابی، بسته‌های حمایتی از نویسندگان و ناشران می‌تواند گره گشایی مسائل زیادی در این بخش باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/511748/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سانحه رانندگی در روگذر بهار تبریز یک کشته بر جای گذاشت

خیز آب این سد به سوی دریاچه ارومیه؛ 34 متر مکعب در ثانیه + جزئیات

ابعاد مختلف حادثه سرویس مدرسه ارومیه بررسی شود

امروز نیز معنای هنر و هنرمند در نزد مردم جامعه با فضل و کمالاتی همراه است

نشست «منظومه هویت ملی حضرت آیت الله خامنه ای» برگزار شد

با اعلام تراکتور:بازی با استقلال خوزستان در اهواز جشن قهرمانی در تبریز

محل بازی آخر تراکتور مشخص شد؛ برنامه جدید برای جشن قهرمانی

آفریقا در میانه رقابت جهانی بر سر معادن استراتژیک/ ایران در رقابت بزرگ: فرصت‌طلبی یا فرصت‌سوزی در بازار معدنی آفریقا؟

اهدای جام پنجشنبه در اهواز، جشن جمعه در تبریز

با اعلام تراکتور؛بازی با استقلال خوزستان در اهواز جشن قهرمانی در تبریز – آفتاب نو | اخبار ورزشی

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد + جزئیات

مهدی تاج در پاراگوئه به جای تبریز!

3200 کلاس درس در 4 سال آینده در اردبیل احداث می‌شود

چطور بهترین روش درمان واریس پا را انتخاب کنیم؟ بررسی کامل لیزر درمانی و اسکلروتراپی

با اعلام تراکتور؛بازی با استقلال خوزستان در اهواز جشن قهرمانی در تبریز

حضور پررنگ هنرمندان افغانستان در جشنواره کوچه عشایر اردبیل + فیلم

پیام معاون هنری به دومین جایزه آموزش هنر سرو ایرانی

ادای احترام 1930 دانشجومعلم به مقام شهدا

اهدای 6 سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند در بناب

انعقاد تفاهم‌نامه استراتژیک همکاری میان پتروشیمی تبریز و بوشهر؛ آغاز همکاری بلندمدت برای انتقال سالانه 300 هزار تن اتیلن

فصل برای جهانبخش تمام شد؛ کاپیتان تیم ملی در مسیر ترک هلند

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

آمار سرقت در استان آذربایجان شرقی کاهش یافت

جلوگیری از کشتار گاه غیر مجاز دام در اردبیل

زرآباد تا پایان سال در شاخصهای توسعه به میانگین مطلوب ملی می‌رسد

ساعات کاری ناوگان اتوبوسرانی ارومیه تغییر کرد

قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 21 اردیبهشت 1404

گرانی یار مهربان!

آمادگی بانک سینا برای همکاری با فعالان اقتصادی ارس

ارائه خدمات درمانی رایگان در شهرک امیرکبیر مراغه

رییس سازمان داوطلبان کشور، پروژه‌های عمرانی هلال‌احمر آذربایجان‌غربی را افتتاح کرد

اتصال روستا‌های بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات در برنامه هفتم

فعالیت 50 شرکت دانش بنیان و فناور در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

شریفی زارچی هشدار داد؛ افزایش کاربرد یک نام جعلی به‌جای خلیج فارس/ نمودار

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

نظارت میدانی و قطع هوشمند برق ادارات پرمصرف تبریز

آغاز دوباره بارش‌های رگباری در آذربایجان شرقی

هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری فضای سبز تبریز

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

آتشکده هارپارک ابیانه مرمت شد

لحظه اصابت رعدوبرق به تیر برق در مشگین‌شهر

یک جایگزین آسان برای فستینگ متناوب معرفی شد

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در اردبیل

ساختمان پایگاه امداد و نجات احمدآباد شاهین‌دژ افتتاح شد

بمباران شیمیایی سردشت فراموش نشده است؛ اما چه اقدامی برای جانبازان شده؟

برپایی نمایشگاه خوشنویسی در مراغه

رونمایی مدیرعامل از سردیس خود؛ اقدام بحث‌برانگیز درمراسم روز کارگر اهر – آفتاب نو | اخبار ورزشی