پیام آذری

آخرين مطالب

رادیوشهر مراغه را دریابیم مقالات

رادیوشهر مراغه را دریابیم
  بزرگنمايي:

پیام آذری- پژوهشگران 2 وظیفه آموزشی شامل «اجتماعی کردن و تقویت یا تغییر آداب و رسوم، معیارها و ارزش‌های فرهنگی» و «آموزش مهارت‌های خاص» را برای آن متصور هستند و نیاز به هر 2 محور آموزشی در مراغه به خوبی احساس می شود.

نکته اینجاست که رادیو می‌تواند مهارت‌های لازم برای زندگی اجتماعی را به افراد بیاموزد و آنان را با ارزش‌ها و هنجارهای فرهنگی خودشان آشنا کند؛ این آشنایی اگر با علاقه همراه شود، پذیرش درونی به وجود می‌آید و در نتیجه هریک از اعضای جامعه به فرهنگ جامعه عامل می‌شوند.

رادیو به عنوان یک رسانه گرم کمترین آسیب جسمی و روحی را به مخاطب می‌رساند و به نظر می‌رسد به هر میزان که سواد رسانه در سطح جامعه ارتقا یابد، به همان میزان گرایش به پادکست و رادیو نیز افزایش خواهد یافت.

تا جایی که در کتاب «آئینه‌های جیبی آقای مک لوهان» در مورد این رسانه گرم نوشته شده است: «رادیو قدرتی عمیق دارد که در ناخودآگاه انسان اثر می‌گذارد و همه‌چیز و همه‌کس را دربر می‌گیرد؛ با این همه هنوز بسیاری از نویسندگان برنامه‌های رادیویی به آنچه با این وسیله می‌توانند انجام دهند، آگاهی ندارند».

رادیوشهر مراغه در جامعه رسانه‌ای شده

رسانه‌ای شدن فرهنگ و جامعه از محورهای جدید پژوهشی در زمینه تاثیر رسانه‌هاست و در نتیجه آن رسانه‌ها به سایر میدان‌ها و نهادهای اجتماعی مانند سیاست، جنگ و غیره کشیده می‌شود.

این تحول اساسی و حرکت از رسانه‌های واسطه‌گر به سمت جامعه‌ای که در آن رسانه به نهاد اجتماعی تبدیل شده، از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار است و به ویژه در عرصه فرهنگی الزاما تاثیر یکسان ندارد.

تا جایی که در برخی از موارد ممکن است رسانه‌ها یک ارزش و شاخص فرهنگی را تقویت یا ارزش دیگری را تضعیف کنند اما در هر 2 مورد با رسانه‌ای شدن فرهنگ و جامعه مواجه هستیم.

باید توجه کرد که در چنین جامعه‌ای تصورها و کنش‌های فرهنگی روز به روز بیشتر به رسانه‌ها وابسته می‌شود و اگر هم رسانه منبع اصلی تصورها و شاخص‌های فرهنگی نباشد، در این امور نقش اساسی ایفا می‌کند.

رسانه‌ها و به ویژه رادیوشهر مراغه در چنین وضعیتی به مثابه محیط‌های فرهنگی، از طریق ارایه راهنمایی‌های اخلاقی و معنوی و نیز القای حس جماعت بودن، نقش مهمی در کارکردهای اجتماعی را بر عهده می‌گیرد و به نظر می‌رسد باید در تولید پادکست برای «وب یک» نقش‌آفرین باشد زیرا هیچ رسانه دیگری به اندازه آن نمی‌تواند منبع پادکست‌های تاثیرگذار در مسایل اجتماعی و فرهنگی باشد.

جامعه رسانه‌ای شده کنونی به طور طبیعی برای رادیوشهر مراغه فرصتی چون «امکان حضور قدرتمند در " وب یک " و بهره‌گیری از هوش مصنوعی را فراهم کرده است اما در کنار آن تهدیدهایی نیز پیش‌روی این رسانه محلی قرار دارد.

تا جایی که کاهش تدریجی استفاده از رادیو و تعدد رسانه‌های الکترونیکی عرصه را تا حدودی برای رادیوشهر تنگ‌تر کرده و اتخاذ رویکردهای نوآورانه در این رسانه محلی را اجتناب‌ناپذیر کرده است.

اهمیت دسترسی 24 ساعته به پادکست‌های نیازمحور

باید توجه کرد که معرفی خلاقانه ظرفیت‌های محلی از طریق پادکست تنها از پسِ همین رادیوشهر مراغه بر می‌آید و برای نمونه می‌توان با نصب «کیو آر کد/ QR code» در کنار آثار تاریخی و معرفی ظرفیت‌های گردشگری این کهن‌شهر، منابع مالی جدید برای رادیوشهر دست و پا کرد.

همچنین در صورتی که تولیدات نیازمحور رادیوشهر مبتنی بر تکنیک‌های «سئو» روی یک سایت اینترنتی بارگذاری شود، امکان بهره‌گیری مخاطب در هر ساعت از شبانه‌روز از پادکست‌های این رسانه محلی فراهم می‌شود و خروجی آن درخشش رادیوشهری خواهد بود که بسیاری از اهالی در مورد توسعه آن تعصب دارند.

امکان رقابت با سایر سایت‌ها از لحاظ بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو به دلیل استمرار در تولید و دیگر شاخص‌های منطبق بر الگوریتم‌های گوگل نیز جزو برتری‌های رادیوشهر مراغه در «وب یک» می‌تواند باشد اما نباید از این واقعیت غفلت کرد که این رویکردهای جدید به بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو نیاز دارد.

رادیو در کشورهای در حال توسعه بر اساس نظریه همدلی به منزله دروازه‌ای به سوی همدلی و تحرک اجتماعی مطرح است تا جایی که در این کشورها، رادیو به عنوان تکثیرکننده جادویی توسعه و به مثابه دروازه‌ای به سوی همدلی و تحرک اجتماعی مطرح است.

 خیلی‌ها طی 27 سالی که از عمر این رسانه در مراغه می‌گذرد، برای توسعه‌ آن آستین بالا زده‌اند و امروزه شاید اسم و رسم چندانی هم از آنان به جا نمانده باشد اما بی‌شک نقش‌شان در بالندگی یکی از پیشروترین رادیوشهرهای کشور، بخشی از تاریخ شفاهی این کهن‌شهر به شمار می‌رود.

رادیو به عنوان یک رسانه جریان اصلی به سادگی در دسترس قرار گرفته و همزمان با کار و زندگی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد؛ این رسانه می‌تواند نقش بسیار موثری در تغییر اجتماعی ایفا کند و همین تغییر، زیربنای تحول در عرصه‌های فرهنگی و اقتصادی باشد.

بر اساس پژوهش‌های دانشگاهی نیز رادیو به دلایل متعدد در مطالعات و کاربرد ارتباطات برای توسعه و تغییر اجتماعی از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و در حقیقت از میان همه رسانه‌های ارتباطی از چاپی و فیلم گرفته تا تلویزیون و رسانه‌های نوین، ضریب نفوذ و کاربرد رادیو در کشورهای در حال توسعه از همه بیشتر است.

رادیو در کشورهای در حال توسعه بر اساس نظریه همدلی به منزله دروازه‌ای به سوی همدلی و تحرک اجتماعی مطرح است تا جایی که در این کشورها، رادیو به عنوان تکثیرکننده جادویی توسعه و به مثابه دروازه‌ای به سوی همدلی و تحرک اجتماعی مطرح است.

بسیاری از موفقیت‌های تاریخی در ترویج مشارکت اجتماعی، زمینه لازم برای راه‌اندازی ایستگاه‌های رادیویی کوچک همچون رادیوشهر مراغه را در مناطق مختلف جهان فراهم کرده و حتی مدل‌های موفق رادیویی مشارکتی برای توسعه نیز در این ایستگاه‌ها دنبال شده که بسیار نتیجه‌بخش بوده است.

رادیوشهر تنها در هفت شهر کشور شامل مراغه، مریوان، رفسنجان، کاشان، بروجرد، زابل و دزفول فعال بوده و رادیوشهر مراغه در میان آنها از لحاظ تجهیزات فنی و تولید محتوا منحصربه فرد است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/595320/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جذب 700 خدمتگزار در مدارس اردبیل

پروژه گود حصارک در پی ترک فعل مدیران مربوط اتفاق افتاده است

عملیات پلیس برای دستگیری 14 نفر از اراذل و اوباش تبریز

نمایی از ادای احترام عارف به امام جمعه شهید و شهدای تبریز

کاهش گره ترافیکی مرکز شهر تبریز با افتتاح پارکینگ طبقاتی

ترابی در مسیر جدایی از تراکتور؛ ستاره سابق به پرسپولیس برمی‌گردد؟

مهدی ترابی در مسیر جدایی از تراکتور؛ بند قراردادی که دردسرساز می‌شود

ترابی در مسیر جدایی از تراکتور

چالش سخت گل‌نخورترین گلر لیگ در تیم میانه جدولی

بازدید عارف از عملیات اجرایی طرح انتقال آب ارس به تبریز

دراین 17 استان گرد و خاک می شود/ هشدار به مسافران

هشتمین رویداد عصر امید در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار می‌شود

روند کاهش نسبی دما تا روز جمعه در آذربایجان شرقی آغاز می شود

سفر عضو هیأت‌مدیره بانک توسعه تعاون به آذربایجان شرقی؛ از تبریز تا ارس در مسیر توسعه

معاون اول رییس جمهور: مشکلات و مسائل آذربایجان شرقی بررسی و تصمیم گیری می‌شود

ادای احترام معاون اول‌رئیس جمهور به شهید آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم و شهدای 8 سال دفاع مقدس

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

پیکر دانش آموز حادثه دیده وارد ارومیه شد + تصاویر

رفع تنش آبی کشور یکی از اولویت های مهم دولت چهاردهم است

بازدید یک‌روزه و آزادی 101 زندانی در آذربایجان‌غربی

تحول اقتصادی در اردبیل با آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی

هشدار دادستان اردبیل به ساخت و سازهای غیرمجاز در جاده اردبیل-سرعین

کشف 10 هزار لیتر سوخت قاچاق در محور اردبیل - سرچم

توقیف محموله میلیاردی سوخت قاچاق در اردبیل

ثبت بیش از 215 میلی‌متر بارش در استان اردبیل

اقدام سریع پلیس فتا مانع از مال باختن یک شهروند شد

راه شهیدان همان راهی است که قرآن به آن دعوت می‌کند

10 هزار لیتر سوخت قاچاق در جاده اردبیل - سرچم کشف شد

طرح‌های احیای دریاچه ارومیه از محل آب رودخانه ارس و تصفیه پساب ها پیگیری می‌شود

برنج‌کاری برای گیلانی‌ها دیگر به‌صرفه نیست

آشنایی با مسیرهای پیاده‌روی پایتخت در فصل شکوفه ها | اینجا بهار خوش رنگ تر است

زمان قطعی برق تبریز امروز دوشنبه 22 اردیبهشت (خاموشی برق)

قرارداد جدید دانشگاه خواجه نصیر برای حمایت از پژوهشگران پسادکتری صنعتی

هفتاد و سومین جلسه جهاد تبیین در مسجد جامع حکم‌آبادتبریز برگزار می‌شود

عارف با خانواده شهید آل‌هاشم دیدار می‌کند

جلسه مدیر کل ورزش و جوانان و مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان غربی

آزادسازی خرمشهر نماد وحدت ملی و الگویی برای عبور از بحران‌های امروز است

رایزنی شبانه روزی شدن تردد با ارمنستان،آذربایجان وترکمنستان

صدور هشدار نارنجی برای برخی از استان‌های شمال غربی

هواشناسی 1402/2/22؛ هشدار افزایش آلودگی هوا در 17 استان

پیگیری احیای دریاچه ارومیه از طریق انتقال آب رودخانه ارس

افتتاح طرح‌های امدادی و درمانی هلال‌احمر در آذربایجان‌غربی با حضور رئیس سازمان داوطلبان هلال‌احمر کشور

تصاویر/ بازدید دانشجویان رشته دندان‌پزشکی از موزه دفاع مقدس و مقاومت استان آذربایجان شرقی

تصاویر/ بازدید دانشجویان دندان‌پزشکی از موزه دفاع مقدس و مقاومت استان آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی از هر نظر استان پیشتاز و فعالی است

رایزنی شبانه روزی شدن تردد با ارمنستان، آذربایجان و ترکمنستان

هواشناسی به 12 استان کشور هشدار داد/ رگبار باران و رعدوبرق در پیش است/ آماده باشید

عارف: طرح‌های احیای دریاچه ارومیه از محل آب رودخانه ارس و تصفیه پساب‌ها پیگیری می‌شود