پیام آذری

آخرين مطالب

اقدامات بنیادین سازمان منطقه آزاد کیش در احیای محیط زیست دریا منطقه آزاد کیش

اقدامات بنیادین سازمان منطقه آزاد کیش در احیای محیط زیست دریا
  بزرگنمايي:

پیام آذری - به منظور ایجاد اکوسیستم های مصنوعی و کاهش فشار بر زیستگاه های طبیعی مرجانی با مشارکت سازمان منطقه آزاد کیش و اداره کل شیلات استان هرمزگان نصب 600 زیستگاه مصنوعی در آبهای کیش آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، طی مراسمی با حضور سید حسین حسینی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران و سعید پورزادی معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش که عصر چهارشنبه 25 مرداد در عرشه کشتی رویای دریا برگزار شد؛ عملیات نصب 600 سازه مصنوعی در آبهای کیش آغاز شد.
این سازه های مصنوعی به ارتفاع یک متر و 70 سانتی متر و با وزن 700 کیلوگرم، در عمق 15 متری ساحل در آبهای کیش جانمایی می شوند.
سعید پورزادی معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش گفت: به منظور کمک و کاهش فشار به زیست بوم مرجانی به عنوان مهمترین اکوسیستم دریایی کیش و عامل جذب گردشگر، ساخت زیستگاه های مصنوعی در دستور کار سازمان قرار دارد و در تازه ترین اقدام، با مشارکت این سازمان و اداره کل شیلات استان هرمزگان ساخت و نصب 300 سازه بتنی آغاز شد و سازمان منطقه آزاد کیش نیز راسا 300 سازه¬ دیگر ساخته است که نصب آن با نظر اداره محیط زیست این سازمان در حال انجام است.
وی با بیان این که ایجاد زیستگاه مصنوعی در دریا، راهکاری موثر برای تقویت ذخایر آبزی و فراهم کردن محیطی امن برای زاد آوری، رشد و پرورش آبزیان در خلیج فارس است؛ تاکید کرد: حفظ محیط زیست دریا از اولویت های سازمان منطقه آزاد کیش است.
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش ادامه داد: زیستگاه‌های مصنوعی از جنس بتنی، مکان مناسبی برای زاد و ولد، تغذیه و تخمگذاری ماهیان کف‌زی و همچنین محل مناسبی برای رشد و تغذیه انواع آبزیان مثل اسفنج ها، مرجان‌ها، شقایق و تپه‌های سنگی است.
سعید پورزادی افزود: زیستگاه‌ های مصنوعی که در گذشته در جزیره کیش نصب شدند در حال حاضر با شکل گیری ریزجلبک‌ها یک اکوسیستم دریایی را در این مناطق تشکیل داده اند و از آنجایی که طرح حفاظت و توسعه زیستگاه‌های مصنوعی¬آبزیان¬ بهترین روش برای احیا و بازسازی آبزیان کف‌زی، ترمیم و حفاظت از زیستگاه‌ها و محیط‌های طبیعی است؛ مصمم هستیم این روند را ادامه دهیم.
وی با بیان این که با تحقق این مهم شاهد زیستگاه بزرگ مصنوعی در حریم سواحل کیش خواهیم بود؛ افزود: ایجاد زیستگاه مصنوعی و سایت های جدید غواصی، فشارهای ناشی از تراکم گردشگران را در سایتهای طبیعی مرجانی کم و به حفاظت و بازسازی هرچه بیشر آنها کمک می کند و می تواند منجر به افزایش ذخایر آبزیان، تنوع زیستی آنها و حفظ مرجانها به عنوان گونه های در معرض خطر شود.
معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش از دپوی حدود 2000 تن سنگ در محوطه بندرگاه تجاری جهت حمل به دریا و ایجاد زیستگاه ماهیان و سایت غواصی خبر داد و افزود: همزمان با اجرای این طرح، مقادیر زیادی از لوله های فولادی جهت ایجاد زیستگاه های ماهیان و سایت های غواصی توسط سازمان منطقه آزاد کیش در کف دریا جانمایی می شود.
گفتنی است ابلاغ فاز دوم ساخت زیستگاه های مصنوعی ،ابلاغ فاز سوم طرح قلمه زنی و تکثیر مرجان ها به شرکت بنادر و فرودگاه ها، بویه گذاری سایت مرجانی سیمرغ با صرف هزینه ای بالغ بر 15 میلیارد ریال و ایجاد زیستگاه ماهیان و سایت غواصی با استفاده از حدود 1000 تن مصالح سنگی از جمله اقدامات معاونت عمرانی و زیر بنایی سازمان در راستای حفظ ذخایر آبزی در آبهای ساحلی کیش است.

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/597950/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انفجار مرگبار در مراغه

سفر به ایام قدیم؛ موتور و ترک سواری فرح در کنار محمدرضا پهلوی در خیابان تهران

آیا جشن قهرمانی تراکتور در تبریز برگزار می‌شود؟ با اعلام فدراسیون، تصمیم نهایی دوشنبه!

مالک خیبر: رفتار چند نفر را به حساب یک استان ننویسید/ می‌گویند آنها که پیروانی را زدند با من مرتبط بودند، چطور هر اتفاقی را به من ربط می‌دهند؛ من دلجویی کردم!

رفتار چند نفر را به حساب یک استان ننویسید/ می‌گویند آنها که پیروانی را زدند با من مرتبط بودند، چطور هر اتفاقی را به من ربط می‌دهند؛ من دلجویی کردم!

تقویت همکاری‌های بین‌المللی و اقتصادی؛ دیدار مدیرعامل پتروشیمی تبریز با سفیر بلاروس

میگن «ترامپولین» برای سلامتی و شادابی کودک خوبه، بخرم یا نه؟

موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور افزایش یافت

خطر ابتلای کودکان به سرطان از اجاق گاز تقریبا دو برابر بزرگسالان است

پرواز بالگرد اورژانس برای نجات بیمار سکته مغزی در شهرستان اهر

وزش باد شدید و افزایش ابر طی 4 روز آینده در نواحی شرق و جنوب شرق کشور

وزیر آموزش و پرورش به استان آذربایجان شرقی سفر می‌کند

جان باختن چهار نفر بر اثر انفجار گاز در مراغه

امام جمعه کرج: کمبود آب و برق کار دشمنان است

قالیباف: راهکار نظام، خنثی‌سازی تحریم‌ها و مذاکره با نگاه مبارزه است

امام رضا(ع) به عنوان نماد پیوند اتحاد بین جامعه اسلامی است

واکنش تند علیپور به جشن قهرمانی تراکتور

امام جمعه اردبیل: واقعیت‌های تاریخی با امیال و اغراض سیاسی تغییر نمی کند

رگبار و رعدوبرق شدید 4 استان را فرا می‌گیرد

رگبار و رعدوبرق شدید در ا نتظار 4 استان

هشدار جدی هواشناسی به این استان ها/ رگبار و رعدوبرق شدید در راه است

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

خواهرم ناخواسته سقط جنین کرد، عوارضش چیست؟

مالیات سیگار افزایش یافت + جزئیات

وزیر مشاور در امور خارجی عربستان وارد اسلام‌آباد شد

ساخت 200 هزار مسکن برای فرهنگیان منطقه آزاد ماکو در دستور کار دولت

قالیباف فرودگاه کلاله را به مقصد تهران ترک کرد

سازمان لیگ موافقت کرد/ استقلال خوزستان – تراکتور در تبریز

نشست هم‌اندیشی مدیران ادواری آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی

آلبوم تصویری/جشن طبیعت و پیاده روی خانوادگی در روستای تپه گله سفلی اسلام آباد کرمانشاه

امام جمعه خلخال: تاوان ناکارآمدی برخی مسئولان را نباید مردم بپردازند

مراسم جشن بزرگ امام رضایی‌ها به مناسبت دهه کرامت آغاز شد

ماتراتزی هم صعود اینتر به فینال را باور نداشت!

‌معاون رئیس‌جمهور: از «کلینیک ترک بی‌حجابی» شگفت‌زده شدم | هیچ کس گردن نگرفت

«کلینیک ترک بی‌حجابی» را چه کسی گردن گرفت؟+ فیلم

ادعای یک رسانه ترک؛ کارتال دیوانه شد!

ترامپ بر نام «خلیج فارس» اعتراف کرد

وزش باد شدید و گرد و خاک تا 5 روز آینده در اکثر نقاط کشور

شرکت 418 حافظ از آذربایجان شرقی در آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآنی

آزمون فوق ممتاز انجمن خوشنویسان ایران در مراغه

لزوم تقویت اقتصاد خرد در مناطق آزاد

امام جمعه بیله‌سوار: توافق آمریکا و یمن هیمنه پوشالی آمریکا را شکست

احداث 30 سیل‌بند و 25 مدرسه در اردبیل توسط بسیج سازندگی

سبک زندگی رضوی در جامعه جاری و ساری شود

نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ترکمنستان؛ گامی مؤثر در پیوند اقتصادی ایران و آسیای میانه

مردم بی‌اعتنایی را تحمل نمی‌کنند

امام جمعه تبریز: بدون روحانیت امکان پیشروی مکتب اهل بیت وجود ندارد/ امام جمعه قم: ذره‌ای از غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد

دستگاه قضایی با ترک فعل حوزه جوانی جمعیت برخورد کند

هشدار نارنجی هواشناسی به این استان‌ها / طوفان در راه است!

جشن و سرور آذری ها در سالروز میلاد امام رضا (ع)؛ آمدم ای شاه پناهم بده