پیام آذری

آخرين مطالب

ترک تحصیل 20 درصد دانش‌آموزان پیش از متوسطه‌دوم / چرا ترک تحصیل می‌کنند؟ مقالات

  بزرگنمايي:

پیام آذری - یکی از موضوعاتی که همزمان با آغاز سال تحصیلی در نظام آموزشی حائز اهمیت است؛ موضوع جداماندگان از تحصیل و نوجوانانی است که به دلایل مختلف از ادامه تحصیل در مقطع متوسطه سر باز می‌زنند.
اشتغال و ازدواج نوجوانان و نبود مدارس متوسطه در برخی مناطق روستایی و محروم موجب شده است تا درصدی از دانش آموزان با اتمام درس در دوره ابتدایی و یا متوسطه اول، تحصیل خود را ادامه ندهند.
عباس سلطانیان مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری معاونت آموزش متوسطه آموزش و پرورش، گفت: مطابق برنامه درسی ملی، حضور مشاور در ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره از اول ابتدایی تا پایان متوسطه الزامی است.
یعنی مشاور فقط مربوط به دوره متوسطه و هدایت تحصیلی نیست، فرآیند هدایت تحصیلی و انتخاب شاخه و رشته فرآیندی است که ابتدا و انتهای آن در کل دوران تحصیل دانش آموز جریان دارد.
اگر این درک ایجاد شود که در کل دوران تحصیل ما نیازمند مشاوره تحصیلی، تربیتی و شغلی به دانش‌آموزان هستیم؛ مطابق نظام جامع مشاوره و هدایت تحصیلی حدود 49 هزار مشاور نیاز خواهیم داشت.
وی با اشاره به ضرورت جذب نیروی مشاور برای مدارس گفت: به دلیل کمبود نیروی مشاور، در حال حاضر فرایند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در دوره اول متوسطه و به طور خاص در پایه نهم انجام می‌شود.
سلطانیان با بیان اینکه کانون اصلی ارائه خدمات مشاوره‌ای در حال حاضر دوره اول متوسطه است، گفت: در حال حاضر حدود 13600 مشاور در حال خدمت هستند؛ بخشی از این مشاوران در دوره دوم متوسطه و تعداد اندکی هم در دوره ابتدایی خدمت می‌کنند. لذا اگر بخواهیم به صورت آرمانی نگاه کنیم فاصله بسیار زیادی با نیازهای ما وجود دارد.
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری افزود: در این سال‌ها هم از طریق دانشگاه فرهنگیان و هم از طریق ماده 28 تلاش شده است تا ما بتوانیم مشاوران بیشتری را جذب کنیم. در آزمون استخدامی آموزگاری و دبیری حداقل در دوره دوم متوسطه 28 هزار نفر را از طریق ماده 28 برای سال تحصیلی جاری جذب خواهیم کرد.
سلطانیان با اشاره به رصد دقیق میزان بازماندگان از تحصیل گفت: آنچه که در حال حاضر انجام دادیم این بوده است که دسترسی مناسبی را در سامانه سیدا برای مدیران ایجاد کردیم که مدیر مدرسه لازم نباشد به صورت موردی پرونده دانش آموزانش را بررسی کند.
مدیر مدرسه می‌تواند آمار و اطلاعات دانش آموزانی را که سال گذشته در مدرسه حضور داشتند، درس خواندند و امسال در هیچیک از مدارس داخل یا خارج از کشور ثبت نام نکردند مشخص کنند و ضمن تماس آنان علت عدم مراجعه آنان مشخص شود.
وی با بیان اینکه به استناد آئین نامه‌ها مدیر می‌تواند مداخلاتی برای بازگشت و جذب بازماندگان از تحصیل داشته باشد؛ خاطر نشان کرد: در برخی از زمان‌ها مدیر باید صرفاً گزارش دهد برای مثال دانش آموزانی هستند که علت عدم حضور آنان اشتغال به کار است و برای امرار معاش و تأمین زندگی قادر به ادامه تحصیل نیستند؛ مدیر باید این موضوع را به اداره آموزش و پرورش گزارش کند یا از طریق بهزیستی و نهادهایی که می‌توانند کمک کنند و یا خیرین به این موضوعات ورود پیدا کند، تا ضمن برطرف کردن مشکل فرد، وی بتواند در مدرسه حضور یابد.
سلطانیان عامل دیگر ترک تحصیل را ازدواج دانش آموزان دانست و گفت: برخی از دانش آموزان هم به دلیل ازدواج فکر می‌کنند دیگر نمی‌توانند ادامه تحصیل دهند و باید ترک تحصیل کنند؛ در صورتی که شورای عالی آموزش و پرورش در ماده 69 آئین نامه اجرایی مدارس راه را برای ادامه تحصیل دانش آموزان مشخص کرده است.
مطابق این ماده این دانش آموزان می‌تواند در مدرسه در کنار سایر دانش آموزان با رعایت مسائل اخلاقی و تربیتی ادامه تحصیل دهند، و یا به مدارس بزرگسالان مراجعه و در آن مدارس تحصیل کنند.
اینکه اگر دانش آموزی متأهل شد و ازدواج کرد حتماً باید از مدرسه جدا شود یک برداشت اشتباه و غلطی است که متأسفانه در برخی از مدارس و خانواده‌ها وجود دارد و ما تلاش کردیم که این موضوع را برای همه افراد روشن کنیم.
سلطانیان با بیان اینکه علت ترک تحصیل بسیار متنوع است؛ گفت: در استان‌ها دلایل مختلفی برای ترک تحصیل وجود دارد. در دوره متوسطه دوم پوشش تحصیلی 98/‏79 درصد است. یعنی از مجموع 100 درصد دانش آموزان لازم التعلیم که باید در دوره متوسطه دوم حضور داشته باشند 79.98 درصد حضور دارند.
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری افزود: بقیه آنان به دو دسته تقسیم می‌شوند یا دانش آموزانی هستند که بنا به دلایل مختلف در دوره قبلی یعنی دوره متوسطه اول با کبر سن حضور دارند و یا افرادی هستند که در سنوات قبل ترک تحصیل کردند و اگر برای امسال بخواهیم آنان را به مدرسه بازگردانیم آخرین مدرک تحصیلی آنان متناسب با دوره‌های ما نیست.
به عنوان مثال سن لازم التعلیم در دوره دوم متوسطه 15 تا 17 سال تمام است اما مدرک تحصیلی تعدادی از بازماندگان از تحصیل مربوط به دوره ابتدایی یا اول متوسطه است و لذا چنین فردی را نمی‌توانیم در دوره دوم متوسطه ثبت نام کنیم و این فرد باید از طریق نهضت سوادآموزی و مدارس بزرگسالان در دوره اول ادامه تحصیل دهد.
وی با اشاره به طرح شهید محمودوند گفت: ما در طرح شهید محمودوند در حال انجام همین اقدامات هستیم و ضمن شناسایی و رصد دقیق دانش آموزان بازمانده از تحصیل، تمرکز ویژه خود را بر دانش آموزان ترک تحصیلی گذاشتیم؛ یعنی همان کسانی که سال گذشته محصل بودند و امسال فعلاً در مدرسه ثبت نام نکردند. این‌ها افرادی هستند که بیشتر باید به آن ها توجه کنیم تا مانع از ترک تحصیل دائمی آنان شویم.
سلطانیان افزود: امسال به صورت جدی با مدیران مدارس گفت و گو کردیم تا فرآیند ثبت نام دانش آموزان و پیگیری مسائل بازماندگان از تحصیل خود را به مهر و آبان موکول نکنند.
یعنی تمام تلاش خود را معطوف به نوجوانانی کردیم که سال گذشته در مدرسه بودند و امسال فعلاً در مدارس ثبت نام نکردند تا این افراد را به مدارس بازگردانیم و فعلاً توجه ما ترک تحصیلی‌های دوره متوسطه است. دانش آموزانی که سال گذشته در دوره متوسطه محصل بودند و امسال در دوره متوسط حضور ندارند.
 

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/611542/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هواشناسی آذربایجان‌ غربی نسبت‌به کاهش کیفیت هوا هشدار داد

تگرگ محصولات 7 هزار هکتار از اراضی کشاورزی مهاباد را نابود کرد

آذربایجان شرقی در آستانه خیزش گردوخاک و گرمای هوا

نمایشگاه "حرکت" در دانشگاه محقق اردبیلی دایر شد

راه اندازی دستگاه سنجش گاز‌های خروجی دودکش صنایع برای اولین بار در اردبیل

هواشناسی هشدار داد: این مناطق امروز برای بارش باران آماده باشند +نقشه

اختصاص 11 هزار میلیارد ریال برای توسعه بزرگراه‌های استان اردبیل

اخذ دستور 4 هزار و 800 میلیارد ریال تسهیلات برای طرح‌های پیشران اردبیل

حفظ میراث ‌فرهنگی به یک ضرورت تبدیل شده است

آماده همکاری با پارک علم و فناوری در زمینه طرح مشترک علمی هستیم

کارکرد مهم دادگاه‌های صلح برقراری سازش در جامعه است

مرگ سه فک خزری در محمودآباد + عکس

لاشه 3 فک خزری در ساحل سرخرود مازندران پیدا شد

حل مشکل کمبود آب شرب در شهرهای ربط و نالاس سردشت با 410 میلیارد ریال اعتبار

تصاویری از بازدید مقام معظم رهبری از یک نمایشگاه

آسمان آرام تا میانه هفته | هشدار رگبار، باد و گردوخاک در برخی استان‌ها

تنش آبی 5 هزار و 500 نفر از اهالی روستاهای خواجه عسگر بم رفع شد

ترانسفر مارکت مهدی ترابی را بازیکن آزاد اعلام کرد!

قیمت محصولات سایپا امروز 28 اردیبهشت 1404/شاهین، کوییک و ساینا چند؟

امروز بازدید از موزه‌های شهرداری تبریز رایگان است

واقعیت جدید ترانزیت گاز؛ از آذربایجان به اروپا، از روسیه به گرجستان

47 درجه اختلاف دما بین دو نقطه ایران!

رزمایش مشترک سپاه و ارتش جمهوری آذربایجان برگزار می‌شود

آغاز رزمایش مشترک نیروی زمینی سپاه و نیروی مخصوص ارتش جمهوری آذربایجان+جزئیات

برق 236 اداره پر مصرف استان آذربایجان غربی قطع شد

همدلی مدیران عمرانی در پیشبرد آبادانی استان آذربایجان‌غربی و شهر ارومیه

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهید والامقام «میری»

مدیرعامل بیمه دی: روابط عمومی حرفه‌ای، بازوی ارزش‌آفرین و مشاور امین مدیران است / جایگاه شرکت با وجود روابط عمومی پویا ارتقا می‌یابد

رد اعتراض تراکتور به کاهش جریمه خلیل زاده

بسیج ظرفیت های مردمی تبلیغات اسلامی برای گرامیداشت شهدای خدمت

تصویر ذهنی جامعه از قوه قضائیه اصلاح شود

بازدید از موزه‌های شهرداری تبریز امروز رایگان است

میانگین سنی اولین فرزندآوری زنان در آذربایجان شرقی چند است؟

اخذ دستور 4800 میلیارد ریال تسهیلات برای طرح‌های پیشران استان اردبیل

جهاد تبیین؛ راهی برای زنده نگه داشتن پیام غدیر در جامعه

هوای اصفهان و 4 شهر مجاور سالم است

رأی نخستین 7 متهم پرونده عوامل پشتیبان حادثه تروریستی شاهچراغ/ 3 متهم اصلی به اعدام محکوم شدند

واکنش‌ها به برگزاری 120 هزار مراسم برای سالگرد ابراهیم رئیسی؛ از جیب محرومان برای «سید محرومان»؟!

شهدای خدمت، مرد و مدیر میدان خدمت رسانی به ملت بودند

اجرای ورزش زورخانه‌ای در صبحگاه‌های مدارس استان آذربایجان شرقی

غدیر منشأ یک جریان بزرگ تمدنی و الگوی حاکمیت دینی برای هدایت انسان است

افزایش ناپایداری‌های جوی و دریایی در تنگه هرمز و مناطق مرتفع استان هرمزگان

مناسبت روز/ یکشنبه، 28 اردیبهشت‌ماه

ادعای بی ربط روبیو درباره ایران؛ اعتراف بی‌بی‌سی: صحت ندارد!

ضرورت ایجاد بخش ICU در بیمارستان امام حسین هشترود

خاطرات هاشمی: بین‌ آقای خاتمی و رئیس‌جمهور آذربایجان مشاجره پیش آمده

🎬آیین نشست تشکل های کارگری و کارفرمایی با استاندار آذربایجان غربی

زائران خانه خدا حاملان پیام معنویت، اخلاق و وحدت هستند

بلای شبانه روان کودکان

معرفی عامل اصلی قهرمانی تراکتور؛دیگر نباید به فکر قهرمانی لیگ برتر بود