پیام آذری

آخرين مطالب

تجربه ای ناب از زندگی در اتاقی خشتی با غذایی محلی مقالات

تجربه ای ناب از زندگی در اتاقی خشتی با غذایی محلی
  بزرگنمايي:

پیام آذری -   صدای خروس روستا جای آلارم گوشی بیدارم کرد، بوی نان محلی فضای اتاق را پر کرده بود و زندگی از پشت پنجره چوبی که با پرده های ساده سفید و منگوله های رنگارنگ آذین شده بود به آرامی و دور از هر هیاهوی شهری ادامه داشت. می گویند فضای خشک بعضی هتلها و دلتنگی مسافران برای خانه هایشان اولین ایده راه اندازی خانه های بوم گردی را بوجود آورد البته که پر بیراه هم نیست.
اقامتگاههای بوم گردی همان خانه‌هایی است که مردمان همان منطقه در آن سکونت دارند که دارای چیدمانی سنتی و مطابق با آداب و رسوم همان منطقه است. بوی نان تازه و نشستن بر سر سفره محلی های منطقه و تست غذاهای محلی مزه سفر و اقامت را دو چندان می‌کند. 
آذربایجان‌غربی نیز با توجه به پتانسیل ها، طبیعت بکر، روستاهای خوش آب و هوا و باغاتی آباد از استانهایی است که با اقامت در بوم گردی های این شهرستان، سفری خاطره انگیزی در ذهن مسافران به یادگار حک می‌کند.
رضاوندی، یکی از مسافران اهل آبادان در سفر به ارومیه و اقامت در واحدهای بوم گردی در یکی از روستاهای این شهرستان، اقامت در واحد بوم گردی را تجربه ای منحصر به فرد برای خود و خانواده اش توصیف کرد و افزود: همیشه زندگی در روستا و حال و هوای آن را دوست داشتم به همین خاطر برای اقامت خانوادگی در سفر به نقاط مختلف، اقامت در بوم گردی را ترجیح می‌دهم. 
وی لذت بیدار شدن در خانه های روستایی را وصف ناپذیر بیان کرد و گفت: دور بودن از تجملات و دود و دم شهری در سفرهای خانوادگی و اقامت در بوم گردی را به اطرافیانم توصیه می‌کنم. 
این گردشگر، آشنا شدن با آداب و رسوم مردمان روستاها، غذاهای محلی را از ویژگی های بوم گردی دانست.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی در گفت و گو با ایسنا مجموع اقامت‌های رسمی و غیر رسمی استان در 5 ماهه امسال را 160 هزار و 99 نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، 8915 مسافر در اقامتگاههای بوم گردی و سنتی استان اقامت داشتند که این آمار در سال گذشته 7776 نفر مسافر بود که رشدی 13 درصدی را در این حوزه شاهد هستیم.
رضا حیدری با اشاره به صدور مجوز فعالیت برای 35 واحد بوم گردی تاکنون در 12 شهرستان استان،گفت: تنها در شهرستان های چالدران، میاندوآب، پلدشت و چایپاره واحد بوم گردی وجود ندارد. 
وی افزود: امسال 38 موافقت اصولی و 8 مجوز ایجاد واحدهای بوم گردی در استان صادر شده است. 
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارومیه نیز با اشاره به وجود 4 واحد بوم گردی در شهرستان ارومیه اظهار کرد: ارومیه به‌دلیل داشتن طبیعت بکر و خوش آب و هوا ظرفیت بالایی برای ایجاد واحدهای بوم‌گردی دارد.
مهران عبدزاده افزود: در حال حاضر استقبال مسافران از اقامت در واحدهای بوم‌گردی افزایش یافته و در این راستا برای افرایش تعداد این واحدها در ارومیه برنامه‌ریزی شده است. 
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان غربی اظهار کرد: برای ایجاد تحول و پیشرفت در حوزه گردشگری باید بخش خصوصی را تشویق کرد تا در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند. 
جعفر ذوالفقاری افزود: گردشگری ادبیات و اصول خاص خود را دارد و اگر با این ادبیات آشنا و به‌خوبی به آن عمل شود با توسعه گردشگری تولید ناخالص ملی نیز افزایش می‌یاید. 
وی ادامه داد: برای توسعه گردشگری نیاز است که حوزه فرهنگی از نخوت خارج شود و در این راستا باید یا کشورهای دیگر تعاملات فرهنگی افزایش یابد. 
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان غربی با اشاره به لزوم توجه به جایگاه گردشگری، میراث‌فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: گردشگری یکی از پیشران‌های توسعه بوده و میراث‌فرهنگی نیز می‌تواند ایران در برابر فرهنگ غربی مصون نگه دارد و صنایع‌دستی نیز می‌تواند فرهنگ و هنر ایرانی را به سایر کشورها منتقل کند. 
ذوالفقاری اظهار کرد: اساس کار در حوزه گردشگری، آموزش به فعالان این حوزه اعم از مدیران تاسیسات گردشگری، راهنمایان تور، مدیران آژانس‌ها و ... است چرا که نحوه رفتار با گردشگر آداب و رسوم خاص خود را دارد.
به گزارش ایسنا، هدف از بوم گردی، معرفی فرهنگ بومی و آشنایی با جوامع سنتی و شیوه زندگی آن ها به گردشگران و بازدیدکنندگان است. با توجه به تنوع اقلیمی و فرهنگ غنی آذربایحان‌غربی، روستاهای آن از جمله مناطق مهم و اصلی در بوم گردی هستند که پتانسیل بالایی برای جذب گردشگران و درآمدزایی از طریق صنعت گردشگری و بوم گردی دارند. لذا می‌طلبد از این فرصت استفاده شود و با تسهیل شرایط صدور مجوز برای افزایش واحدهای بوم گردی، علاوه بر معرفی استان، تا رونق اقتصادی مردمان محلی را نیز با حضور گردشگران در طول ایام سال فراهم شود. 
اگرچه فصل تابستان سپری شده اما پاییز هم وقتی باد لابه لای برگ درختان زوزه کشان می پیچد، تماشای زیبایی های این فصل در روستاهای آذربایجان‌غربی از پشت پنجره خانه های بوم گردی درحالیکه فنجانی از دم نوش هایی از کاکوتی و پونه در دست دارید، خالی از لطف نیست.
 

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/613027/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواهرم ناخواسته سقط جنین کرد، عوارضش چیست؟

مالیات سیگار افزایش یافت + جزئیات

وزیر مشاور در امور خارجی عربستان وارد اسلام‌آباد شد

ساخت 200 هزار مسکن برای فرهنگیان منطقه آزاد ماکو در دستور کار دولت

قالیباف فرودگاه کلاله را به مقصد تهران ترک کرد

سازمان لیگ موافقت کرد/ استقلال خوزستان – تراکتور در تبریز

نشست هم‌اندیشی مدیران ادواری آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی

آلبوم تصویری/جشن طبیعت و پیاده روی خانوادگی در روستای تپه گله سفلی اسلام آباد کرمانشاه

امام جمعه خلخال: تاوان ناکارآمدی برخی مسئولان را نباید مردم بپردازند

مراسم جشن بزرگ امام رضایی‌ها به مناسبت دهه کرامت آغاز شد

ماتراتزی هم صعود اینتر به فینال را باور نداشت!

‌معاون رئیس‌جمهور: از «کلینیک ترک بی‌حجابی» شگفت‌زده شدم | هیچ کس گردن نگرفت

«کلینیک ترک بی‌حجابی» را چه کسی گردن گرفت؟+ فیلم

ادعای یک رسانه ترک؛ کارتال دیوانه شد!

ترامپ بر نام «خلیج فارس» اعتراف کرد

وزش باد شدید و گرد و خاک تا 5 روز آینده در اکثر نقاط کشور

شرکت 418 حافظ از آذربایجان شرقی در آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآنی

آزمون فوق ممتاز انجمن خوشنویسان ایران در مراغه

لزوم تقویت اقتصاد خرد در مناطق آزاد

امام جمعه بیله‌سوار: توافق آمریکا و یمن هیمنه پوشالی آمریکا را شکست

احداث 30 سیل‌بند و 25 مدرسه در اردبیل توسط بسیج سازندگی

سبک زندگی رضوی در جامعه جاری و ساری شود

نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ترکمنستان؛ گامی مؤثر در پیوند اقتصادی ایران و آسیای میانه

مردم بی‌اعتنایی را تحمل نمی‌کنند

امام جمعه تبریز: بدون روحانیت امکان پیشروی مکتب اهل بیت وجود ندارد/ امام جمعه قم: ذره‌ای از غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد

دستگاه قضایی با ترک فعل حوزه جوانی جمعیت برخورد کند

هشدار نارنجی هواشناسی به این استان‌ها / طوفان در راه است!

جشن و سرور آذری ها در سالروز میلاد امام رضا (ع)؛ آمدم ای شاه پناهم بده

تراکتور نماد غیرت آذربایجان است

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار افزایش یافت

واژگونی خودرو در محور پیرانشهر- نقده 4 مصدوم برجای گذاشت

ماجرای کلینیک ترک بدحجابی چه بود؟ | معاون پزشکیان: امروز دیگر کسی طرفدار گشت ارشاد نیست

بازیکنان تراکتور منش قهرمانی خود را به همگان ثابت کردند

انتقال بیمار سکته‌ی مغزی (cva) با بالگرد اورژانس هوایی به بیمارستان امام رضا

روز اسناد ملی و میراث مکتوب، یادآور اهمیت بی‌بدیل اسناد است

پاشینیان: بین ارمنستان و آذربایجان صلح برقرار خواهد شد

پیش‌بینی وزش باد و گرد و خاک در پنج روز آینده

صدور هشدار نارنجی در این استان‌ها

همایش کوه‌روی خانوادگی فرهنگیان در ائل باغی تبریز

اطلاع‌رسانی شفاف دولت فضای روانی بازار را آرام‌تر می‌کند

امام جمعه اردبیل: اظهارات ترامپ بر عنوان «خلیج فارس» صحه گذاشت

«غدیر» نماد وحدت و انسجام بین مسلمانان؛ لزوم ترویج سیره علوی

ساخت بیمارستان جدید تبریز گروگان بهانه تراشی!

مقام وزارت بهداشت: 19هزار و 750 بیمار مبتلا به تالاسمی در کشور داریم

هشدار رعد و برق و باد شدید برای برخی استان‌های کشور

ترویج سبک زندگی اسلامی سرفصل سیره رضوی است

آغاز ساعت کاری جدید ادارات آذربایجان غربی از 20 اردیبهشت‌ماه

واژگونی خودرو در محور پیرانشهر- نقده 4 مصدوم برجا گذاشت

روز اسناد ملی و میراث مکتوب یادآور اهمیت بی‌بدیل اسناد است

چهار همت برآورد اولیه خسارت به بخش کشاورزی آذربایجان‌ غربی