پیام آذری

آخرين مطالب

رئیس شورای شهر تهران:

واگذاری قرارداد طرح‌های جامع شهری از وزارت مسکن به شهرداری‌ها/ طرح جامع باید به‌روزرسانی شود شهرداری تهران

واگذاری قرارداد طرح‌های جامع شهری از وزارت مسکن به شهرداری‌ها/ طرح جامع باید به‌روزرسانی شود
  بزرگنمايي:

پیام آذری - رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: درخواست ما از مجلس شورای اسلامی این است که مساعدت کند تا قرارداد طرح‌های جامع شهری از وزارت مسکن و شهرسازی به شهرداری‌ها واگذار شود.

به گزارش خبرنگار شهر ، مهدی چمران در آیین افتتاحیه گردهمایی «تهران آینده؛ یک شهر، یک برنامه» با بیان اینکه در گذشته شهر تهران بدون دستور و قانون جلو می رفت، اظهار کرد: هرچه که می خواستند تصمیم می گرفتند و اجرا می کردند و نتیجه آن بی قانونی ها را امروز می بینیم و اگر مردم از ناهنجاری های شهر تهران ناراحت هستند، باید بگوییم که شهر یک روزه پدید نمی آید و مدت زمان مدیدی را نیاز دارد. شهر به هر طریقی که پول داده می شد، ساخته می شد و از درآمدهای حاصل شده، بزرگراه و خیابان می ساختند و کار به جایی رسید که مردم و شهروندان احساس کردند به راحتی نمی توان در آن زندگی کرد و امروز نیز به همین شکل است و به راحتی نمی توان در آن زندگی کرد.
وی با بیان اینکه در ابتدای دهه 80 تصمیم گرفته شد برای تهران طرح جامع تهیه شود، خاطرنشان کرد: شورای اول تصمیم به تدوین طرح جامع گرفت و در انعقاد قرارداد با مشاوران، پایه ها را تنظیم کرد اما اجرایی نشد.
چمران با اعلام اینکه در دوره دوم شورا تعداد زیادی معمار و شهرساز داشتیم، یادآور شد: ما در این دوره نسبت به اجرایی شدن طرح جامع شهری پافشاری کردیم و موفق شدیم. معاونت وزارت مسکن و شهرسازی اعلام کرد که قرارداد طرح های جامع باید توسط وزارت مسکن و شهرسازی منعقد و هزینه آن تأمین شود اما از مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم که اصلاح صورت بگیرد و شهرداری ها این قراردادها را منعقد کنند.
وی همچنین تصریح کرد: قرار بر این شد شهرداری تهران بودجه را تأمین کند و وزارت مسکن و شهرسازی در آینده مبالغ را بپردازد که این اقدام انجام شد. ما در آن دوره 22 مشاور برای 22 منطقه گرفتیم و یک مهندس مشاور انتخاب شد. در کمتر از 2 سال مطالعاتی صورت گرفت و طرح جامع آماده و به وزارت مسکن و شهرسازی ارسال شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بنده در طراحی طرح جامع برخی شهرها سهیم بوده ام، خاطرنشان کرد: طراحی طرح جامع شهری دیگر شهرها در نیم روز به نتیجه می رسد اما طرح جامع تهران مدتها بررسی شد تا به تصویب برسد. شهردار وقت تهران چهار جلسه چند ساعته را برگزار کرد و پیشنهادات اصلاحی در شورای عالی شهرسازی و معماری تعدیل و تصویب شد و به اجرا رسید و تهران از قاموس و برنامه برخوردار شد.
چمران با تأکید بر اینکه قانون داشتن حتی در صورت ضعف بهتر از بی قانونی است، گفت: قانون بهتر از این است که هرچه پول دهیم، تعداد طبقات ساختمان ها افزایش یابد. امروز نتایج آن بی قانونی ها را می بینیم و می خواهیم بدانید که وجود طرح جامع و قاموس برای شهر تا چه اندازه اهمیت دارد.
وی با اعلام اینکه طرح های جامع شهری انعطاف پذیر هستند و به تدریج قابلیت اصلاح دارند، اظهار کرد: طرح جامع تهران قابلیت انعطاف پذیری داشت و هنوز هم دارد؛ پس از طرح تفصیلی شهر، شهرداران مناطق و مردم پیشنهادات اصلاحی را بالغ بر 400 مورد مطرح کردند و اصلاحات اعمال شد؛ بنابراین هر سال که جلو می رویم طرح جامع نیز جلو می رود و اصلاح می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: باید در طرح های جامع سایر شهرها نیز این موضوع مورد توجه قرار بگیرد و دچار گذر زمان و عدم انعطاف پذیری نشوند.
وی با بیان اینکه بر خلاف ناهنجاری های گذشته، تهران در اوایل دهه 90 صاحب طرح تفصیلی و طرح جامع شد و وضعیت هر پارسل در تهران مشخص است؛ اصرار ما بر این بود که باید به این طرح احترام بگذاریم و آن را اجرایی کنیم و اگر بخشی از آن مشکلی دارد سالیانه و یا پنج ساله بازبینی شود.
چمران با تأکید بر اینکه معماران، جامعه شناسان و اندیشمندان شهری طرح جامع را بررسی می کنند، اظهار کرد: این افراد علاوه بر طرح جامع، تصمیماتی می گیرند و برای اجرا به شورا، شهرداری و شورای عالی معماری و شهرسازی تحویل می دهند. در همین راستا هیئتی سه نفره شکل گرفت و وزیر راه و شهرسازی، شهردار و رئیس شورای وقت در این هیئت عضو شدند و در نهایت نهاد راهبری و پایش شکل گرفت تا تصمیمات را بررسی کند و به این هیئت ارائه دهد.
وی با بیان اینکه احکام طرح جامع اجرایی شده و اگر اجرا نمی شد، قابلیت اداره شهر وجود نداشت، تصریح کرد: برای طرح تفصیلی شهر تهران اقدامات بسیار خوبی انجام شده و به طرح های موضعی و موضوعی بازمی گردد. بخشی از این طرح ها اجرایی نشده و بسیاری از این طرح ها نیز به نتیجه نرسیده که باید قراردادهای آن توسط معاونت شهرسازی و معماری منعقد شود. امیدواریم معاون راه و شهرسازی در جلسات این رویداد حضور پیدا کند و در جریان امور قرار بگیرد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/628682/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باقری: آمده بودیم در تبریز آبروداری کنیم

عکس/ چهره متفاوت سید مصطفی خامنه‌ای 44 سال پیش در کنار پدر

ابراهیمی: پرسپولیس در میانه میدان ضعف دارد/ دیدار هفته پایانی لیگ برتر فینال‌گونه است

بازیکنان سپاهان بدون صحبت ورزشگاه را ترک کردند

چراغ سبز استقلال خوزستان به حضور در تبریز

گل دوم میسون مانت به اتلتیک بیلبائو از میانه میدان روی اشتباه دروازه‌بان حریف (منچستریونایتد 4-1 اتلتیک بیلبائو)

استاندار: کم‌آبی و ترک‌فعل‌ در اجرای طرح‌ها گلستان را تهدیدمی‌کند

واکنش تند علیپور به محل جشن قهرمانی تراکتور

حضور معاون وزیر کشور در بیمارستان کودکان «مردانی‌آذر» تبریز

خلاصه بازی تراکتور 3 - 3 نساجی: جشنواره گل در تبریز (ویدئو)

دستگیری عامل تیراندازی در اردبیل

خداداد عزیزی: ممنوع‌ المصاحبه‌ام!

کیش، قطب تجاری جدید ایران و پاکستان؛ تأکید بر آغاز عملیاتی همکاری‌ها از امروز

دست‌گرمی پیش از فینال؛ ترکیب احتمالی میلان برای تقابل با بولونیا

مسابقات کاراته قهرمانی کشور انتخابی تیم ملی در اردبیل

بازداشت عضو شورای شهر تبریز به اتهام‌فساد مالی

لحظه «هو شدن» سردار دورسون در خرم آباد / حمله عجیب مهاجم ترک پرسپولیس به جیمی جامپ! +فیلم

کامبک رویایی پرسپولیس در خرم آباد/ نساجی در تبریز ایستاده سقوط کرد/ سپاهان از سد تیم ته جدولی بر نیامد/ جباری اولین مساوی را دشت کرد

دیدار خاطره انگیز معلم و شاگردی بعد از 23 سال

تراکتور امتیازات را با نساجی تقسیم کرد

رازی که رنگ لباستان درباره احساس شما فاش میکند

پایان لیگ برای بیرانوند

گام بلند کیش برای تبدیل شدن به قطب سرمایه‌گذاری بین‌المللی

حضور پتروشیمی تبریز در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران

نصب پنل‌های خورشیدی برای 44 واحد صنعتی در البرز

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

ترکیب تراکتور برابر نساجی مشخص شد

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار/ قانون جوانی جمعیت و کمبود ویتامین!

نماینده شبستر خواستار اعطای مجوز درمانگاه تامین اجتماعی در صوفیان شد

بهره برداری از طرح‌های هوشمند سازی شرکت سیمان صوفیان

بازداشت عضو شورای شهر تبریز + جزئیات

اختصاصی/ خانواده دوموگوی دروژدک در تبریز

اعلام آمادگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تجهیز سالن‌های فرهنگی شهرستان‌ها

تلاش خاموش طرفین برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی/ شاید یک پیمان جدید «آب» آتش تنش را خاموش کند+عکس

دو گزینه برای جشن قهرمانی تی‌تی‌ها

پوشش زنده؛ نساجی 3 گل به تراکتور زد؛ پرسپولیس و سپاهان مساوی کردند

نساجی به لیگ یک سقوط کرد؛ جذابیت دو بازی در هفته آخر + نتایج و جدول

پوشش زنده هفته بیست و نهم لیگ برتر فوتبال؛ شروع استرس برای چند تیم

اعلام ترکیب تراکتور تبریز مقابل نساجی مازندران

ظرفیت یادگار امام تکمیل شد!

ظرفیت ورزشگاه یادگار امام تبریز برای بازی تراکتور – نساجی پر شد

سفر حیدر علی‌اف به ایران فضای اعتماد بین دو کشور را تعمیق بخشید

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

تأمین اجتماعی، نهادی راهبردی در تحقق عدالت اجتماعی و امنیت پایدار است

تکمیل ظرفیت ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز

انتشارات انقلاب اسلامی با 16 عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب

تجلیل از معلمان بازنشسته در هریس

2 چالش اساسی دانشگاه‌ها؛ آموزش غیر رسمی و جایگزینی استاد با هوش مصنوعی

تکمیل ظرفیت ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز